local-stats-pixel fb-conv-api

Skābbarība19

84 7

Kā jau daudzi no mums zin, tad cilvēks ar lopkopību nodarbojās jau senajā akmens laikmetā :D Bez lopkopības un zemkopības, iespējams, mūsdienās cilvēce nemaz nepastāvētu, tāpēc reizēm cilvēkiem nākas samierināties  ar lielopu un cūku fermu negatīvo ietekmi. Viena no tām ir to neciešamās mēslu smakas kas nomoku daudz cilvēku, kas dzīvo fermu apkārtnē. Atceros, kad Latvijā bija kolhozu ēra vēl viena negatīvā ietekme bija smakas, ko radīja skābarības bedres, kas smakoja pat 3 km rādiusā, šī smaka bija vēl neciešamāka kā mēsli, :D:D jo kolhozi šīs bedres turēja atvērtas un tās puva. Kā tad īsti iegūst šo īpašo skābarību pavisam vienkārši. Brauc pa tīrumu kaut kas līdzīgs kombainam un pļauj zaļo zāli to sasmalcinot un pa tādu šauru trubu met iekšā piekabē. (kombaini tautā saukti arī vācieši). Tālāk šo piekabi nogādā kādā no fermas skābarības bedrēm un izgāž. Šai zālei, no sākuma uzlēja kaut ko līdzīgu c vitamīnu šķidrumam un tad šo zāli piebraukāja pie skābarības bedres betona grīdas ar lielo traktoru 150nieku parasti (reti izmantoja arī kāpurķēžu traktorus) īsumā sakot, jo lielāks un smagāks traktors, jo skābarība izdodās labāka un smirdīgāka:D. Mūsdienās ši smirdīgā barība atrodas baltos rulonos, kas bieži redzami ceļa malās nopļautās pļavās. Stingri neiesaku šos rulonus griezt vaļā, jo jūs no tās smakas varat pat apvemties nerunājot pat par jūsu pašu aromātu, kas būs jūsos savilcies no šīs barības :D:DStarpcitu Latvāņus Latvijā ievazāja tikai dēļ tā ka kāds kolhoza priekšsēdētājs uzskatīja ka no tiem būs laba skābbarībaemotion , bet tas nu ir cits stāstsTas nu īsumā viss. 

84 7 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Lielākā daļa šeit kolhozu skābbarības bedres vispār nav pieredzējuši... Smird bezbožno!!!emotion

5 0 atbildēt

atbildot uz angelwitch komentāru " nezinu par tām bedrēm, bet tie baltie ruļļi n... "

Iebāz galvu rullii, tad jutīsi  

4 0 atbildēt

nezinu par tām bedrēm, bet tie baltie ruļļi nemaz tik traki nesmird, var pierast :) turklāt oža adaptējas pilnībā pēc kāda laiciņa ;)

4 0 atbildēt

atbildot uz FALKEN komentāru " Iebāz galvu rullii, tad jutīsi   " nu es vienu ziemu esmu darbojusies ar tiem ruļļiem tāpēc arī saku, ka TIK traki nav :) es tak nesaku, ka tie vispār nesmird ;)

3 0 atbildēt

Kamaz farmin simulator spele ?  :D

3 0 atbildēt
epg avatarsepg

izskatās, ka daudzi dzīvo te tajos ruļļos iekšā :))

3 0 atbildēt

atbildot uz angelwitch komentāru " nezinu par tām bedrēm, bet tie baltie ruļļi n... " Tad tu neesi uzdūrusies vecam rullim iesaku šo rulli pārdurt pēc ziemas :D:D  

4 1 atbildēt

+ rakstam ļoti interesanti, jo atceros kolhozlaikos bija tādi smirdīgas vaņojošas bedres :D

1 youtube video labs un muzončiks :)

3 0 atbildēt

atbildot uz epg komentāru " izskatās, ka daudzi dzīvo te tajos ruļļos iek... " iekšā gan tur negribētos dzīvot :D

2 0 atbildēt

par kolhozu skābsienu nezinu , taču , par tagadējo varu teikt - smaka ir . un pa cik esmu saistīta ar zirgiem , tad ir nācies ne vienu reizi vien krāmēt skābsienu , un aromāts ir . pie tam spēcīgs . drīzāk jūtu līdz tiem cilvēkiem , kam ir nācies būt manā klātbūtnē , kad ir jūtama staļļa smarža - nepieradušajiem laikam šķebina . :D  

2 0 atbildēt

izglītojoši . =D

1 0 atbildēt

moška drīzumā uzbliezīšu rakstu par kolhozu laiku mēslu bedrēm un tagad to cik tās ir vērtīgas dārzkopjiem.

2 1 atbildēt

nezinu kāpēc, bet man dikti patika šitais raksts :D +

1 0 atbildēt

atbildot uz Varde666 komentāru " Lielākā daļa šeit kolhozu skābbarības bedres ... " Es esmu sajutis šo īpašo aromātu  ja vēl tā barība ir sapuvusi tadir neizbēgami.

1 0 atbildēt

atbildot uz androns04 komentāru " Kamaz farmin simulator spele ?  :D " Jā

2 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Drīzāk lopkopjiem, ja precīzāk. :D

1 1 atbildēt

Emm. raksts zemjkopjiem?

0 1 atbildēt

smakas praktiski nekāda no skābsiena..

pietam no latvāņiem ir ideāls skābsiens, tik ka problemas viņu sagatavot..

emotion

0 1 atbildēt