local-stats-pixel fb-conv-api

Kādu cīņas mākslu izvēlēties?37

67 3

Tākā esmu cīņas sporta entuziasts (lai gan pats vēl neesmu sācis ar to nodarboties) nolēmu palīdzēt tiem kas nespēj izvēlēties ar ko sākt (kā jav es pats) .
Šeit ir dažu populārāko cīņas sporta veidu apraksti.
Tas nav TOP. emotion
Es ļoti atvainojos ja kautkas tāds jau ir bijis.



MMA (Mixed Martial Arts)
MMA galvenokārt ir cīņas sports, kurā pretinieki cīņā viens pret otru pielieto paņēmienus no dažādām cīņas mākslām. Pēdējajos gados šis cīņas sports ir kļuvis tik populārs, ka ir izveidotas speciālas treniņu zāles tieši šim sportam, kurās māca paņēmienus, kas galvenokārt ir aizgūti no Jiu-Jitsu un Muay Thai ar nelieliem pārveidojumiem.
No visiem cīņas sporta veidiem MMA ir vistuvākais īstam kautiņam. Bet tas nenozīmē to ka "Tas kas strādā idēali būrī, strādās idēali reālā cīņas situācijā" . Lai gan MMA noteikti palīdzēs noturēties kājā, ja tas būs nepieciešams reālā cīņas situācijā.

Kung Fu
Par Kung Fu ir visgrūtāk spriest, tāpēc, jo ir nežēlīgi daudz Kung Fu veidu un stilu (Sanda, Wushu, Wing Chun utt.) Patiesībā Kung Fu nav cīņas māksla bet gan vārds, kas apzīmē visas Ķīnas cīņas mākslas.
Dažādi Ķīnas cīņas stili ir veidoti dažādiem pielietošanas veidiem. Piemēram, Wing Chun ir viens no populārākajiem stiliem Ķīnas rietumos. Šo stilu izeidoja sievietes, lai viņas varētu aizstāvēties pret lielākiem un spēcīgākiem uzbrucējiem.  Tātad ja tu esi sieviete vai vā'jš, tievs vīrietis Wing Chun ir labākais stils aizsradzībai priekš tewis. Bet pirms sākt trenēties Kung Fu, labākais būtu pakonsultēties ar treneri un pastudēt internetā, kurš stils ir vispiemērotākais tev.

Jiu-Jitsu
Jiu-Jitsu galvenokārt tiek spiests uz satvērienu un savaldīšanas tehnikām nekā uz sitieniem. Vairākās valstīs policisti un apsargi tiek apmācīti Jiu-Jitsu. Šī ir ideāla cīņas māksla miesassargiem un ārā sviedējiem. Lai gan šī cīņas māksla skaitās vislabākā pašaizsardzībai, bet visu tik un tā nosaka situācija. Šis stils ir ļoti labs aizsardzībai pret vienu pretinieku. bet ne priekš vairākiem uzbrucējiem.

Muay Thai
Muay Thai ir kārtējā cīņas māksla, kas ir vairāk kā sports nevis pašaizsardzības metode. Bet labi apmācīts sportists noteikti mācēs tikt galā ar bīstamu situāciju uz ielas. Ja jūs vēlaties saglabāt labu līdzsvaru starp pašaizsardzību un sevis pilnveidošanu, Muay Thai ir izvēle jums.

Karate
Kā jau tradicionālai cīņas mākslai, kā piemēram Kung Fu, Karate ir vairāk uzsvērts uz pašaizsardzību. Laba Karate īpašība ir tā, ka ļoti daudzos klubos mācekļus apmāca tieši cīnoties (sparring), lai viņi zinātu, kā tas ir "Cīnīties pa īstam". Tiek mācītas daudzas tradicionālās "Katas". Karate palīdz celt pašapziņu un disciplīnu. Ja sevi uzskati par gļēvuli un "mīksto" tad Karate ir laba izvēle.

Taekwondo
Korejiešu cīņas māksla Taekwondo ir plaši pāzīstama ar asiem un spēcīgiem spērieniem. Bet šī māksla ir ļoti riskanta, ja tiek lietota reālās briesmu situācijās, jo lieli, spēcīgi spērieni ir ļoti efektīvi, ja tie trāpa, bet ļoti biežos gadījumos no tiem ir viegli izvairīties līdz ar to tu tiec atvērts spēcīgam pretuzbrukumam. Tādēļ daudzi cilvēki uzskata, ka Taekwondo nav pārāk laba cīņas māksla pašaizsardzībai, bet šī ir laba cīņas māksla cilvēku iebiedēšanai un var paveikties, ka uzbrucējs ieradzījis jūsu stilīgo izrādīšanos nobīsies un asti starp kājām paņēmis strauji pārdomās.

Krav Maga
Šī ir moderna cīņas māksla, kas ir cēlusies Izraēlā īpašajām vienībām studējot dažādas cīņas tradīcijas un izveidojot unikālu stilu pretinieka ātrai "Nogalināšanai". Šī ir noteikti uz reāliem dzīves notikumiem bāzēta cīņas māksla un tiek vairāk pielietota bīstamības situācijās nekā sportā. Lai gan zināms, ka Izraēlā uzbrucējs nebūs kārtējais apdzērušais bomzis bet gan bruņots cilvēks, tādēļ šī cīņas māksla galvenokārt balstās uz aizsardzību pret bruņotiem cilvēkiem.

Ninjutsu
Vēl viena cīņas māksla, kas galvenokārt balstās uz pašaizsardzības tehnikām. Ninjutsu radīja senie nindzju klani feodālajā Japānā. Sī ir viena no vis plūstošākajām un radošākajām cīņas mākslām, kādas ir pieredzētas. Ninjutsu nemāca noteiktas, stingras pašaizsardzības tehnikas kā, piemēram, Karate, bet gan tādas tehnikas, kuras tu pēc tam vari pielietot ar savu pieeju savā veidā.

Ja patika raksts ieliec + emotion

 

67 3 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000
epg avatarsepg

kā ta tavs entuziasms izpaužās? regulāri atraujies pa purnu? :))

9 0 atbildēt

saac ar boksu. dabuusi augshaa izturību un saliksi kaartībaa pashu primaaro - Rokas!

4 0 atbildēt

atbildot uz epg komentāru " kā ta tavs entuziasms izpaužās? regulāri atra... " Man likas Tu esi gudraks!

Cinas sporta veidi nav par kaushanos  ka tadu, tie ir kermena un sevis attisitishana lidz augstam limenim, ciena pret pretinieku u.t.t.

Man ar kaut ka MMA vislabak iet pie sirds!

3 0 atbildēt

es ar par to entuziasmu iedomājos :D

Muay Thai izskatās sakarīgs un, protams, MMA.

a mošk ņem boksu? :P

2 0 atbildēt

čaks norsi māk visus + vel 10x vairāk :O

2 0 atbildēt

atbildot uz getlow komentāru " Man likas Tu esi gudraks! Cinas sporta ve... " MMA nav kaa veids, mma ir veidu apkopojums. Tu draugiem saki: "Es nodarbojos ar mma" ? Viji par tevi pasmiesies, gudrishi sanaakushi

1 0 atbildēt

Krav Maga un MMA! labs raksts ielikshu + 

1 0 atbildēt

K2, sumo,  nav sporta cīņa? :) 

1 0 atbildēt

atbildot uz Spocenite komentāru " MMA nav kaa veids, mma ir veidu apkopojums.... " wtf? visi jau zin kas ir MMA, un par ko tur smieties?

0 0 atbildēt

Muay Thai, noteikti labakais :}

0 0 atbildēt

atbildot uz eozz komentāru " ninjutsu pilniba vari izsvitrot, ta nav pasha... " Par to Ninjutsu tiira patiesiiba.... prasiijaas veel iemest par aikido. Par to entuziasmu ir taa..... Kaadu laiku pavazaajos Karate, un tgd vien pashmaaciibaa trenejos Iaido un TKD + Jiu-Jitsu.... Jo nekur tuvumaa pie Sensei newar apguut... netaisos tpt vien braukaat 100km lai pamaaciitos... emotion

0 0 atbildēt

ninjutsu pilniba vari izsvitrot, ta nav pashaizsardziba... vismaz istais ninjutsu ir domats pretinieku aatrai un klusai neitralizeshanai... varbut kadas sporta zales viirinji stasta ka trene isto ninjutsu, bet patiesiba ta ir tikai tada virspuseja tehniku muljaashana, taekwondo ir labs sports... bet reali dzive, saksi metaties ar kajam un tevi atri nogazis gar zemi un atsitis, ja taekwondo atri zaudesi lidzsvaru beigas bus... mma reali ir diezgan liels sviests, tu iemacis dazhus panjemienus roku un kaju kontrolei un parejais ir jeela kaushanaas bez noteikumiem, nekads mixeetais martial arts tur nav... karate ir ljoti statisks, paljauties uz statisku poziiciju iistaa ciinjaa ir bezjedzigi... + karate ir sparrings, kur cilveki pamostaas un saprot, kas reali var notikt, - tas ka ir ierobezhots atljauto panjemienu un darbibu klaasts....

ja kaa raksti, esi entuziasts, bet nenodarbojies, tas nozime ka skaties teljuku vai filmas uz PC un priecajies par skatiem, bet reali neko daudz neesi pieredzejis...

sarakstam vel var pievienot aikijutsu ja ir runa par +- praktiskam cinjam...

parejais puslidz sakarigi un atbilstoshi uzrakstits...

1 1 atbildēt

atbildot uz getlow komentāru " wtf? visi jau zin kas ir MMA, un par ko tur... " Nu aizej uz kaut kaadu boksu, pasaki trennerim, ka gribi mma ciinju . Vinsh par tevi pasmiesies un viss, gudriit

0 0 atbildēt

Sorry. Wnk kad veidoju rakstu Kkas noglukoja un man naacaas labot... Cerams, ka tgd patiks emotion

0 0 atbildēt

Es jau sākumā nopriecājos,ka 1. ir džudo ,bet tomēr nē.

0 0 atbildēt

Pašu populārāko, vismaz un da LV, nav

0 0 atbildēt
epg avatarsepg

atbildot uz getlow komentāru " Man likas Tu esi gudraks! Cinas sporta ve... " pareizi tev likās, esmu gudrāks :))

0 0 atbildēt

kas ir Krav Maga? Pirmo reizi dzirdu

0 0 atbildēt

atbildot uz D1ncis komentāru " KUR KIKBOKSS? :(:( ;( " Te ir minēts Muay Thai jeb Thai Box - vēl advencētāks bokss par kikboksu, jo cīņā tiek izmantoti arī elkoņi un ceļi

0 0 atbildēt

 

atbildot uz epg komentāru " kā ta tavs entuziasms izpaužās? regulāri atr... "

Sasmējos :D  

0 0 atbildēt