Daži cilvēki ļoti rūpīgi pārdomā ko viņi ēd, mēģina samazināt tauku vai cukura līmeni, lai nodrošinātu veselīgu dzīvesveidu, turpretim citi ēd visu ko vēlas. Bet ir vēl viens cilvēku tips, tie, kuri ir gatavi riskēt ar savu dzīvību, lai gūtu adrenalīna devu vai neatvairāmu garšas kārdinājumu.
Šeit ir pasaulē dīvainākās delikateses:
Cassava ir ļoti izplatīta Āfrikā un Dienvidamerikā, jo tai ir spēja augt gandrīz neauglīgā augsnē un ļoti labi izturēt sausumu. To ir ļoti grūti atrast citur pasaulē, un tā ir bagātāka ar ogļhidrātiem nekā kukurūzas un citi graudaugi.Šai delikatesei tomēr ir kāda problēma, spēja nogalināt cilvēku. Cassavas saknes satur cianīda glikozi, kas pārvēršas ūdeņraža cianīdā ar enzīmu, ko sauc par linamarasi. Tas notiek, kad auga šūnas ir saraustītas, visbiežāk, kad tas ir ēsts. Tāpēc cassava ir ļoti rūpīgi jāapstrādā, jo neapstrādātā veidā tā var izraisīt nāvi
Acke ir kļuvusi par Jamaikas nacionālo augli, pat ņemot vērā, ka tā nav augļa dzimtā sala, tas tika importēts no Āfrikas rietumiem. Acke augļi ir bagāti ar ēteriskajām taukskābēm, vitamīniem, cinku un proteīniem un ir svarīga sastāvdaļa daudzos Karību ēdienos.Tomēr, ja jūs kādreiz nokļūsiet Jamaikā, tad uzreiz nepiepildiet savus vēderus ar šo augli, citādi, tas var būt pēdējais, ko jūs darāt. Nenobriedis Acke auglis satur bīstamas alkanoīdu indes, kas izraisa smagu vemšanu, krampjus un pat fatālu hipoglikēmiju. Pat tad, kad auglis ir nogatavojies to vēl nevar ēst, ir jāizņem spīdīgās melnās sēklas un sarkanais apvalks, tikai tad mīkstā iekšpuse ir ēdama.
Viens ābols dienā paglābs jūs no ārsta! Pilnīga patiesība, bet, ja jūs ēdīsiet sēklas, viņš stāvēs malā, jo nevarēs darīt neko, lai jums palīdzētu.Zinātnieki ir atklājuši, ka ēdot lielu daudzumu ābolu sēklas, mēs riskējam ar savu veselību, jo tie satur zināmu daudzumu cianīda glikozīdu, pazīstamu kā cianīdu. Sēklu daudzums, kas vajadzīgs, lai radītu traucējumus vēl nav zināms, bet viena ābola sēkla nevar radīt negatīvu ietekmi uz pieaugušo, bērni ir mazāk aizsargāti, un tomēr būtu jāmāca izvairīties no sēklu apēšanas. Saindēšanās ar ābolu sēklām var izraisīt sāpes vēderā, vemšanu, pārmērīgu svīšanu, komu un pat nāvi.
Līdzīgi kā skorpioniem, tarantuliem un citiem zirnekļiem, čūskas inde tiek neitralizēta, kad gaļa ir apcepta, tāpēc jums nevajadzētu bažīties par blakusparādībām, ja vien jūs tās neēdat jēlas. Tomēr Ķīnā un citās Āzijas valstīs, čūskas dažkārt tiek ēstas jēlas, līdzīgi kā čūskas asinis, delikatese, no kuras daudzi nespēj saturēt kuņģa saturu. Čūska tiek ķidāta, asins ietecinātas mazā stikla glāzītē un pēc tam sajauktas kopā ar žulti.Ķīnieši to uzskata kā spēcīgu uzbudinošu līdzekli, kas spēj dziedēt seksuālos trūkumus. Parasti nevajadzētu būt nekādām briesmām, jo inde atrodas čūskas galvā, bet dažkārt tā var nokļūt arī gaļā. Tātad, ja jūs gatavojaties izmēģināt čūskas asinis, pārliecinieties, vai pirms tam esat noskaitījis lūgšanu.
Noteikti pasaules populārākā toksiskā delikatese, lodeszivs, var izskatīties smieklīgi, bet tas noteikti nav joks. Tā satur augstu tetrodotoksīnu, spēcīgu indi, kura paralizē muskuļus, visbeidzot cietušo nosmacējot. Inde ir sastopama galvenokārt aknās. Olnīcas un ādu ir atļauts pagatavot tikai licencētiem šefpavāriem. Šķiet tikai normāli, ja mēs atceramies, ka viduslaikos šefpavāram vajadzēja dalīt klienta likteni, ja viņš precīzi nenoņēma indi.Cilvēki katru gadu mirst no fugu saindēšanās, jo vēl joprojām nav izārstēts tetrodotoksīns, viss ko ārsti var darīt, ir atbalstīt elpošanas un asinsrites sistēmas, kamēr inde iziet no ķermeņa. Par spīti visam ,fugu ir tik populārs cik vienmēr.