local-stats-pixel fb-conv-api

"Air France" diskriminēs resnus pasažierus2

10 0

Francijas aviosabiedrība „Air France” ierobežos pasažieru ar lieko svaru iekļūšanu savās lidmašīnās, vēsta BBC News. Atsaucoties uz drošības apsvērumiem, gadījumos, kad visas vietas lidmašīnā būs aizpildītas, korpulentiem pasažieriem, kuri nav spējīgi ietilpināties vienā sēdvietā, tiks piedāvāts lidot ar citu reisu. Pēc „The Daily Mail” rīcībā esošās informācijas, resnuļiem arī nāksies pirkt otru vietu lidmašīnā, turklāt par to nāksies maksāt 75 procentus biļetes cenas. Tomēr ja lidmašīna netiks aizpildīta, tad viņiem atdos naudu, kura ir samaksāta par otru sēdvietu.

 

Jaunie noteikumi sāks darboties visos „Air France” reisos, sākot ar 2010. gada pirmo aprīli. Tomēr pasažieri, kas būs rezervējuši biļetes līdz 1. februārim, lidos pēc veciem noteikumiem.
“Air France” nav pirmā aviosabiedrība, kas šādi izrīkojas pret pasažieriem ar lieko svaru. 2009. gada aprīlī analoģisku lēmumu pieņēma amerikāņu „United Airlines”. Aviopārvadātajs izšķīrās par šo soli pēc tam, kad bija saņēmis vairāk nekā 700 sūdzības no pasažieriem par to, ka resni kaimiņi ar lieko svaru aizņem daļu viņu sēdekļa.
Īrijas zemo cenu aviokompānija „Ryanair” savukārt veica savu pasažieru aptauju par to, vai kompānijai vajag ieviest papildus maksājumu „resnuļiem”. Vairāk nekā trešdaļa klientu piekrita šādam ierosinājumam. 

 

Vairāk informācijas: BBC News - Air France may bar obese passengers from flights >>>

Vairāk informācijas: "The Daily Mail" - Air France to charge obese passengers for two seats >>>

 

www.2v.lv

10 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Cilvēktiesību aktīvisti jau atkal noteikti brēks ka tā nevar...

1 0 atbildēt

2 bilde :D:D

0 0 atbildēt