local-stats-pixel fb-conv-api

Sibīrijas haskijs66

359 1

Sibīrijas haskijs jeb eskimosu suns salīdzinājumā ar citiem kamanu suņiem ir mazāks un smalkāk veidots. Tā augums nepārsniedz 50-60 cm, svars 16-27 kg, kuces ir nedaudz mazākas un vieglākas par suņiem.

Sibīrijas haskijs ir viena no populārākajām braucamo suņu šķirnēm. Šie suņi sāka izplatīties, kopš 20. gadsimta sākumā ASV kāds krievu zvērādu tirgotājs ar saviem

Sibīrijas suņiem piedalījās kamanu vilcēju suņu sacīkstēs un ieņēma godalgotu vietu. 20. gadsimta 50.-tajos un 60.-tajos gados nelielie, slaidie un ātrie suņi tika daudzviet audzēti. Nartu vilcēju sacensībām gūstot atzinību arī Eiropā, Sibīrijas haskijs atrada savus piekritējus arī citās valstīs ārpus ASV.

Suņu pievilcīgā āriene - kuplais kažoks, skaisto acu ieinteresētais skatiens - reti kuru atstāj vienaldzīgu. Tomēr nedrīkst aizmirst, ka suņos ir iedzimts sacensību gars un vienīgā nodarbošanās, kurai tie ar visu sirdi nododas, ir kamanu vilkšana. Vienmēr gatavi darbam, ātrie, izturīgie un veiklie haskiji ir lieliski pajūga suņi un uzticami biedri saimniekam. Haskiji ir apveltīti ar izteiktiem mednieka instinktiem un patstāvīgu raksturu.

Enerģiskie un dzīvespriecīgie, sabiedriskie suņi ir laipni un atsaucīgi ar visiem svešiniekiem, rej reti, tādēļ nav piemēroti apsargāšanai. Turēšanai dzīvoklī šie suņi pilnīgi nav piemēroti. To kažoks sastāv no gariem akotmatiem un blīvu, biezu pavilnu, kas pasargā visbargākajā salā un vējā. Vislabprātāk haskiji, kā jau visi Ziemeļu suņi, dzīvo ārā, arī ziemas salā. Ja šie suņi netiek nodarbināti iejūgā, tiem nepieciešams atrast citu aktīvu nodarbošanos. Vientuļš un fiziski nenoslogots suns var sākt uzvesties neciešami. To vienīgais īstais prieks ir darboties komandā. Kinoindustrijā haskiji nereti tiek nodarbināti, lai atveidotu vilkus.

359 1 66 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 66

0/2000

mīļumiņi emotion dievinu haskijus  emotion

1 0 atbildēt

man šī suņu šķirne liekas ljoti skaista, man pašai ir kucīe kuras tēvs ir husky , jā nespēj panest vientuliibu un liekas ka viņai visi cilvēki ira kā saimnieki :D

1 0 atbildēt

Vai ka gribetos sito suniti, bet esot baigi dargs!

1 0 atbildēt

tās acis kā sātanam :D.

bet nu nenormāli skaisti suņi.Cik tāds varētu maksāt?

1 0 atbildēt

Tās zilās ačteles vnk apbur

1 0 atbildēt

5. bilde tik laba. šī suņu šķirne man tīīīk ļoti patīk. nav iespējams neskatīties uz tām acīm . emotion

1 0 atbildēt

visiem ptik priecaaties,cik vini skaisti,cik viniem burvigas acheles utt.,bet reti kursh aizdomaajas,ka viniem ir nepiecieshams attiecigs klimats un vide...

1 0 atbildēt

mīļumiņssssemotion

1 0 atbildēt

izskats jau protams vnk dievīgs, bet nu mājām dzīvokļiem neko labs nebūs.

1 0 atbildēt
WTF avatarsWTF

ļoti skaisti suņi :)

1 0 atbildēt

atbildot uz marchello95 komentāru " ļoti skaisti suņi :) " tkai skaisti? Super, super, super cute suņi! :33

1 0 atbildēt

atbildot uz napalms komentāru " Tā augums nepārsniedz 50-60 cm, svars 16-27 c... "

:D tik tiko izlaboju  

1 0 atbildēt

...jo Latvijā svars tiek mērīts centimetros

1 0 atbildēt

man patīk sibīrijas haskiji emotion

1 0 atbildēt

emotion super.

1 0 atbildēt

Manuprāt,visskaistākā suņu škirne. /love/

1 0 atbildēt

skaistuļi! Arprāc. DIevinu šos suņus.. 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

man jau liekas, ka Aļaskas Malamutis ir daudz superīgāki, jo ir masīvāki un kuplāka spalva, bet šities arī ir feini :)

0 0 atbildēt
WTF avatarsWTF

atbildot uz GunciszirneklītsxD komentāru " tkai skaisti? Super, super, super cute suņi... " vienkārši nav tādu vārdu lai pateiktu kādi viņi ir :)

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »