local-stats-pixel fb-conv-api

Sibīrijas haskijs66

359 1

Sibīrijas haskijs jeb eskimosu suns salīdzinājumā ar citiem kamanu suņiem ir mazāks un smalkāk veidots. Tā augums nepārsniedz 50-60 cm, svars 16-27 kg, kuces ir nedaudz mazākas un vieglākas par suņiem.

Sibīrijas haskijs ir viena no populārākajām braucamo suņu šķirnēm. Šie suņi sāka izplatīties, kopš 20. gadsimta sākumā ASV kāds krievu zvērādu tirgotājs ar saviem

Sibīrijas suņiem piedalījās kamanu vilcēju suņu sacīkstēs un ieņēma godalgotu vietu. 20. gadsimta 50.-tajos un 60.-tajos gados nelielie, slaidie un ātrie suņi tika daudzviet audzēti. Nartu vilcēju sacensībām gūstot atzinību arī Eiropā, Sibīrijas haskijs atrada savus piekritējus arī citās valstīs ārpus ASV.

Suņu pievilcīgā āriene - kuplais kažoks, skaisto acu ieinteresētais skatiens - reti kuru atstāj vienaldzīgu. Tomēr nedrīkst aizmirst, ka suņos ir iedzimts sacensību gars un vienīgā nodarbošanās, kurai tie ar visu sirdi nododas, ir kamanu vilkšana. Vienmēr gatavi darbam, ātrie, izturīgie un veiklie haskiji ir lieliski pajūga suņi un uzticami biedri saimniekam. Haskiji ir apveltīti ar izteiktiem mednieka instinktiem un patstāvīgu raksturu.

Enerģiskie un dzīvespriecīgie, sabiedriskie suņi ir laipni un atsaucīgi ar visiem svešiniekiem, rej reti, tādēļ nav piemēroti apsargāšanai. Turēšanai dzīvoklī šie suņi pilnīgi nav piemēroti. To kažoks sastāv no gariem akotmatiem un blīvu, biezu pavilnu, kas pasargā visbargākajā salā un vējā. Vislabprātāk haskiji, kā jau visi Ziemeļu suņi, dzīvo ārā, arī ziemas salā. Ja šie suņi netiek nodarbināti iejūgā, tiem nepieciešams atrast citu aktīvu nodarbošanos. Vientuļš un fiziski nenoslogots suns var sākt uzvesties neciešami. To vienīgais īstais prieks ir darboties komandā. Kinoindustrijā haskiji nereti tiek nodarbināti, lai atveidotu vilkus.

359 1 66 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 66

0/2000

visskaistaakie sunji kaadi vien eksistee ^^

15 0 atbildēt

taas acis vinjiem...

tik smukinji...

15 0 atbildēt

Dievinu šitos sunīšus:)

14 0 atbildēt

2. video kolosāls... emotion

7 0 atbildēt

vinji ir tik skaisti! aaaaaw

7 0 atbildēt

Man ir pašam pa mājām staigā haska.:)Ļoti mīļi un jautri suņi bet bezkaunīgi.:D

5 0 atbildēt

es sitadu suni gribu sev!

5 0 atbildēt

+1 autooram par sho rakstu, jo patieshaam veeleejos zinaat kas shii par sunju sugu.

5 0 atbildēt

aaaaam tads skaistulis ;)

3 0 atbildēt

Tā augums nepārsniedz 50-60 cm, svars 16-27 cm <= Jauna svara mērvienība (CM)? :D

P.S dievinu šitos suņus....

3 0 atbildēt

cerams man ar tāds būs kādu dienu

3 0 atbildēt

Ielikšu + par tādiem mīļumiem :):D

3 0 atbildēt

āāww.

cik mīlīgī sunīši. (sun)

tā patīk. :)

2 0 atbildēt

taaa gribu sev tādu   emotion

2 0 atbildēt
boy avatarsboy

tas ir no The dog story?

2 0 atbildēt

Jā man arī ir '' Sibīrijas haskijs '' Un '' StafordŠķiras tjesrs '' Vinji labi saprotas un ir draudzīgi Haskijs ir ļoti Gudrs suns :) 

2 0 atbildēt

atbildot uz lexxsy89 komentāru " Vēlētos Jūs labot tie ir nevis sibīrijas hask... " es varu maldities, bet aļaskas haskijs ir sibirijas haskija un aļaskas malamuta krustojums, sibirijas haskiji tika no čukčām pardoti aļaskai(vēl pirms staļins bja dzimis - laikā kad sākās zelta drudzis aļaskā.)

tā kā daļa sibirijas haskiju bija amerikas teritorijā jau kopš 19 gadsimta, tad Padomju savienibai nekāda ietekme nevarēja būt uz sibirijas haskiju populāciju.

kā arī pirmie sibirijas haskiji latvijā tika iepirkti no amerikas un kanādas, nevis no čukčām.

2 0 atbildēt

pati neatteiktos no šitāda mīļumā. emotion

2 0 atbildēt

Paši skaistākie sunīši! emotion

2 0 atbildēt

tb patiik

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »