local-stats-pixel fb-conv-api

and again it is raining outside17

26 1
Lietus nomāc, bet tomēr tā ir skaista dabas parādība - ceru, ka patiks.

Kā rodas lietus?
Lietus sākas augstu debesīs, kad smalkie ūdens pilieni, sakrājušies mākoņos, saplūst kopā un rezultātā palielinās to izmērs. Šie lietus pilieni palielinās tik ilgi, līdz tie kļūst tik smagi, ka vairāk nespēj noturēties gaisā un izkrīt no mākoņa. Ūdens pilieni var saplūst kopā molekulārās siltumkustībasiespaidā, kas liek tiem sadurties, kā arī turbulentogaisa plūsmu iedarbības rezultātā. Lielu loma ir arī pilienu elektriskajam lādiņam. Vienādi uzlādēti pilieni atgrūžas, bet dažādi uzlādēti vai dipolāripilieni - pievelkas. Dipolāri pilieni var rasties elektriskās izlādes - zibens- rezultātā. Lietus lāses diametrāparasti nav lielākas par trim milimetriem. Tas ir tāpēc, ka ārējie spēki, piemēram, Zemes pievilkšanas spēksun gaisa pretestība, ir lielāki par lāses virsmas spraiguma spēku, kurš notur ūdens molekulasvienkopus.

Lietus veidi?
Lietus var būt dažāds. Dažreiz lietus pilieni ir smalki un pat grūti pamanāmi. To sauc par smidzināšanuun šāda veida lietus veidojas zemos slāņu mākoņosvai miglābez gaisa augšupejošas kustības. Turpretī stiprais vasaras negaisu lietus (lietusgāzes) parasti nāk no augstajiem mākoņiem - negaisa mākoņiem. Nepārtraukts ilgstošs lietus nāk no lietus slāņu mākoņiem.


Lietus sastāvs?
Lietus pilieni krītot var uzņemt gaisā esošos piemaisījumus un putekļu daļiņas. Lietus ūdenī vienmēr ir nelieli
slāpekļskābesun amonjakapiemaisījumi. Troposslāpekļskābes saturs lietū mēdz būt lielāks, jo šajos platuma grādos biežāk zibeņo, bet zibens rezultātā rodas slāpekļa oksīdi. Cilvēka rūpnieciskās darbības rezultātā lietus ūdenī skābjusaturs var būt stipri paaugstināts, šādus nokrišņus sauc par skābajiem lietiem. Jūrastuvumā lietus ūdenī mēdz būt lielāks sāļudaudzums.

26 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
patīk, ka vasarā karstā dienā sāk gāzt kā ar spaiņiememotion emotion
2 0 atbildēt
kiss the rain :) lietus ir foršs :)
2 0 atbildēt
labs raxsts :)
2 0 atbildēt
nu forši jau forši
2 0 atbildēt
Wii lietus!
2 0 atbildēt
vairums bilžu bija super. ^^*
1 0 atbildēt
lietus-gandrīz vnm pozitīvs,ja māk uz to pozitīvi paskatīties. :)
1 0 atbildēt
neapraxtāmas bildes.
1 0 atbildēt
Patikās..
1 0 atbildēt
ahh tik foršas bildes mmmm emotion
1 0 atbildēt
Super raksts, dikti patikās. Un jā, viskaujākais lietus ir vasarā ^^
1 0 atbildēt
Man ļoti patīk lietus :)
1 0 atbildēt
man lietus patiik tikai vasaraa. tad tas smaržo. ja rudenii vai pavasarii siltaa dienaa , tad arii patiikami.
0 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Lietus ir labākā parādība, kas var būt!!! Es dievinu lietu emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
Lietus....lieta kas kriit no debesiim.....DAAVINAATAM ZIRGAM ZOBOS NESKATAAS..... ir uz zemes vietas kur shii te dzeela ir uzskatiita par sveeetu.....taa ka mees esam lutinaaati......respektiivi izmantojiet kameer var....replay... DAAAVINAATAM ZIRGAM ZOBOS NESKATAAS.....done
1 1 atbildēt