local-stats-pixel fb-conv-api

Kīšs6

113 2

Kīšs ar sīpoliem un sieru. Quiche. Tātad, kīšs nāk no franču virtuves, bet to gatavo arī citās valstīs. Man patīk, ka sīpoli ir pamatēdienos ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Riktīgi sīpolīgi un sierīgi! Šis ir arī ļoti labs ēdiens veģetāriešiem. Vienvārdsakot, kraukšķīgs pīrāgs ar olīgu, sīpolīgu un sierīgu pildījumu.
Sastāvdaļas diviem 15cm diametra kīšiem:
Smilšu mīklas pamatnei nepieciešams:
🥧 100 g sviests,
🥧 5 ml ūdens,
🥧 *250 g milti,
🥧 šķipsna sāls,
🥧 šķipsna cukurs.
Pildījumam:
🥧 3 olas,
🥧 mazliet piena,
🥧 2 sīpoli,
🥧 50 g čedara siera,
🥧 šķipsna sāls,
🥧 mazliet muskatrieksta.
Pagatavošana:
🥧Gatavojam smilšu pamatni:
1) Ņemam 100 g mīksta sviesta, 5ml ūdens, pieberam šķipsnu sāls un cukura.
2) Sākam pievienot pakāpeniski miltus. Masa ir gatava, kad tā nelīp pie pirkstiem. Masu izrullē un ieklāj formās.
3) Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz *15 min vai skatās kamēr gaiši brūna. Nepārcept, jo būs vēl jācep ar pildījumu.
🥧Pildījuma pagatavošana:
1) Divus sīpolus sasmalcina, pannā ielej mazliet eļļu un liek apcepināties pannā līdz zeltaini brūni.
2) Bļodā iesit 3 olas, pievieno mazliet pienu, šķipsnu sāls un šķipsnu muskatrieksta. Sarīvē 50 g čedara sieru. Pusi pievieno olu masai.
3) Kad sīpoli atdzisuši tos pievieno olu masai.
4) Olu masu pilda smilšu mīklas pamatnēs un pa virsu uzber otru pusi siera.
5) Liek cepeškrāsnī uz vēl 15 min. 180 grādos vai līdz augša smuki zeltaini brūna.
Ūn vualā sīpolīgi sierīgais kīšs gatavs.🥧
Labu apetīti!
#kīšs #sīpolukīšs #quiche #sīpolusieraolukīšs #idejupasaule #idejupasauleyoutube #receptes #recepte

113 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Sākumā domāju - atvēršu NEpiparslv recepti, varbūt kaut kas interesants... Ātri pārskrēju rakstu un pirmā doma - kā es atkal trāpīju uz to boooooooringo piparslv recepti? Pēc tam, pārbaudījis, jau nospļāvos - WTF? Vai tad tagad visi ir tik slinki, lai uztaisītu atsevišķu foto priekš katra teikuma vai darbības? Šādas neinteresantas receptes varēja lasīt manas bērnības laiku žurnālos, kur bija nofotografēts gala rezultāts un pa pus lapu apraksts, kā to visu pagatavot. Autori, jūs taču publicējiet recepti virtuālajā vidē, kur ielikt kaut 500 attēlus neko nemaksā, esiet radošāki, nav jau "SANTA"s drukāta versija.
5 0 atbildēt

Labs ir, es eju ēst. 🍽

5 0 atbildēt

Whoops, vajadzēja divreiz pārlasīt virsrakstu…izlasīju ‘Kīfs’ ne ‘Kīšs’ emotion emotion

2 0 atbildēt

Cienījamais PLINER, man žēl, ka Jūs apskaužat visu pasauli un esat naidīgs uz visu un visiem. Bet tas bojā Jūsu nervus un Jūsu veselību. Pameklējiet dzīvē ko labu - varbūt pašam kļūs vieglāk.

Malacis Kiša autors - garšīgs ēdiens pašiem un laba ideja citiem. Eju cept un, protams, ēst!

2 0 atbildēt

Salīdzinoši maz sviesta priekš fraņču virtuves 🤔👍. Iznākums kolosāls un apetelīgs, būs jāpamēģina uztaisīt! 🤤

2 0 atbildēt