Muzejs cer, ka smakainā izstāde liks pārskatīt sabiedrības attieksmi pret baktērijām.
Lai arī lielākoties vārds "baktērija" asociējas ar kaut ko negatīvu, tās ir ļoti svarīgas, lai cilvēks vispār varētu izdzīvot.
Muzejs cer, ka smakainā izstāde liks pārskatīt sabiedrības attieksmi pret baktērijām.
Lai arī lielākoties vārds "baktērija" asociējas ar kaut ko negatīvu, tās ir ļoti svarīgas, lai cilvēks vispār varētu izdzīvot.
Rubijas Tandohas sejas baktēriju siers
Londonas "Victoria & Albert" muzejā ir atklāta neparasta izstāde - no piecām britu slavenībam tika ievākti baktēriju paraugi, kas tika izmantoti siera pagatavošanā.
Tā ir daļa no lielākas "Food: Bigger Than the Plate" izstādes, kuras mērķis ir likt pārskatīt attieksmi pret mikrobiem, kas parasti saistās ar kaut ko negatīvu.
Kā paskaidrots muzeja blogā, tad "mikrobi mijiedarbojas viens ar otru, veicot dažādas lomas, palīdzot mūs veidot tādus, kādi mēs esam, barojot un aizsargājot mūs. Tiek uzskatīts, ka mūsu mikrobioma kompozīcija nosaka mūsu garastāvokli, svaru, inteliģenci un personību."
Rakstnieka Maikla Polana nabas baktēriju siers (no 2013. g. projekta)
Process, lai izveidotu sieru no cilvēka ķermeņa baktērijām nav sarežģīts. Sākumā vajag ievākt paraugus, pēc tam tie tiek audzēti Petri trauciņos un iegūtās baktēriju kultūras tiek pievienotas pienam, lai pagatavotu sieru.
Kā izrādās, tad baktērijas, no kurām parasti veidojas siers, ir ļoti līdzīgas cilvēka ķermeņa baktērijām.
Uzskatiet to par mākslas projektu, kurā ir apvienota māksla ar biotehnoloģiju.
Hārvarda universitātes mikrobiologa Bena Volfa kāju pirkstu baktēriju siers (no 2013. g. projekta)
Interesanti, bet šis siers nemaz nesmaržo pēc personas, no kuras tika iegūtas baktērijas.
Slavenības, kas atvēlēja savas baktērijas šim projektam, bija mūziķis profesors Grīns (padušu baktērijas), Suggs no grupas "Madness" (tika pagatavots čedara siers), Hestons Blūmentāls (comté siers) un "Blur" basģitārists Alekss Džeimss (padušu izcelsmes Češīras siers)
Vai tu ēstu tādu sieru?
Nu noteikti NĒ. Ne tāpēc,ka pretīgi,bet tāpēc ,ka pati ideja ir stulba.