Vai Tu zini, kas ir šmakovka? Tas ir viens varen ellīgs latgaļu šņabītis.
Vai Tu zini, kas ir šmakovka? Tas ir viens varen ellīgs latgaļu šņabītis.
biju Aglonā,ne svētceļojumā,pusdienoju ,neminēsšu ,kur ,saimniece piedāvāja ,par velti nogaršot latvijas vīnus un šmakovku, tagad stāv mājās 3l burka,minimālā partija,ja negribu ar kādu dalīties uz vietas,ja atmiņa nevļ bija 6€/0.5l.. man gan čača no Odesas labāk patika. vismaz 70grādu augļu kandža.
Ta nu gan - pirmo reizi kandžu iedzēra, baigais sasniegums Es gan nezinu, vai t.s. šmakovkā vēl ir kādas speciālas sastāvdaļas vai metodika, bet kandža kopumā laukos ir/bija standarta dzēriens. Man radi arī dzina no vecām zaptēm - vot tā bija manta! No 52 - 68 grādi vidēji. Aromātisks, super garša, ne galva sāp, nekas pēc tam! Gāja uz urrā mums!
Šitas šnabis ir ellīgi labs,bet ļoti dažāds,atkarībā no kā gatavots,unkā noticis ražošanas process.Katrā mājā sava recepte,bet no kājām gāž visus,protams atkarībā no izdzertā daudzuma,ja ražots priekš pašiem,tad otr;a dienā galva nesāp,ja esi pircis par naudu, tad otrā dienā apaļā istabā meklē piekto stūri.
Šmakova ir labākais, ko esmu dzēris- stiprs, bet nav trako paģiru kā no šņabja, izfiltrēta, tīra kandža, ko dzen praktiski visur pašu patēriņam, jo dzeršana ir viena no lauku izklaidēm. Latgalē ja ir svinības, tad iet tā- pirktais šņabis sākumā, tad šmakovka, tad alus pa virsu, un protams, ezeru zivis, kas vai nu vītinātas vai svaigi ķertas. Nekāda baigā jau noslēpuma šmakovkai nav- bet labas kvalitātes stiprs degvīns, labi izfiltrēts un gāž no kātiem. Bet labāk protams, ir dzert pēc iespējas mazāk.