local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunieši pirmoreiz dzīvē pagaršo Latgales šmakovku. Tas ir jāredz!15

135 1

Vai Tu zini, kas ir šmakovka? Tas ir viens varen ellīgs latgaļu šņabītis.

135 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

biju Aglonā,ne svētceļojumā,pusdienoju ,neminēsšu ,kur ,saimniece piedāvāja ,par velti nogaršot latvijas vīnus un šmakovku, tagad stāv mājās 3l burka,minimālā partija,ja negribu ar kādu dalīties uz vietas,ja atmiņa nevļ bija 6€/0.5l.. man gan čača no Odesas labāk patika. vismaz 70grādu augļu kandža.

7 0 atbildēt

Ta nu gan - pirmo reizi kandžu iedzēra, baigais sasniegums emotion Es gan nezinu, vai t.s. šmakovkā vēl ir kādas speciālas sastāvdaļas vai metodika, bet kandža kopumā laukos ir/bija standarta dzēriens. Man radi arī dzina no vecām zaptēm - vot tā bija manta! No 52 - 68 grādi vidēji. Aromātisks, super garša, ne galva sāp, nekas pēc tam! Gāja uz urrā mums!

4 0 atbildēt

 Šitas šnabis ir ellīgi labs,bet ļoti dažāds,atkarībā no kā gatavots,unkā noticis ražošanas process.Katrā mājā sava recepte,bet no kājām gāž visus,protams atkarībā no izdzertā daudzuma,ja ražots priekš pašiem,tad otr;a dienā galva nesāp,ja esi pircis par naudu, tad otrā dienā apaļā istabā meklē piekto stūri. 

3 0 atbildēt

Pēdējie četri vienkārši tādi kadri, pilnīgi nav ko teikt  emotion 

2 0 atbildēt

http://www.smakovka.lv/ Ir pat mājaslapa.  emotion   

1 0 atbildēt

Pašam kā latgalim pat smaids uznāca šo skatoties emotion

1 0 atbildēt

Stāv pašai mājās. Ellīgi stiprs, bet ļoti patīkama pēcgarša. Iesaku. emotion

1 0 atbildēt

Nu, nu... Dažs tāds tēvainis un šmaku nav dzēris??? FAKE

1 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Visur jaunieši, viņi tur, dirsā pi*ās, pi*pjus sūkaja...
0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Šmakova ir labākais, ko esmu dzēris- stiprs, bet nav trako paģiru kā no šņabja, izfiltrēta, tīra kandža, ko dzen praktiski visur pašu patēriņam, jo dzeršana ir viena no lauku izklaidēm. Latgalē ja ir svinības, tad iet tā- pirktais šņabis sākumā, tad šmakovka, tad alus pa virsu, un protams, ezeru zivis, kas vai nu vītinātas vai svaigi ķertas. Nekāda baigā jau noslēpuma šmakovkai nav- bet labas kvalitātes stiprs degvīns, labi izfiltrēts un gāž no kātiem. Bet labāk protams, ir dzert pēc iespējas mazāk. 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Preiļu dzidrais, es jau šitādu nedzertu emotion

0 2 atbildēt

Nu tie īstie šmakovkas dzinēji ir maz, pārējā ļerga arī Āfrikā ir ļerga emotion 

0 5 atbildēt