Katrs latvietis vismaz reizi mūžā ir ēdis auksto zupu, bet neviens īsti nezina, kā tā ir radusies. Vai kāds taisīja salātus ar visu, kas aug siltumnīcā, un netīšām tur ielija kefīrs? Vai arī sagrieza sev salātus, lēja glāzē kefīru, bet tas aizlija garām un trāpīja tieši bļodā?
Variantu ir pārāk daudz, tāpēc palīdzi izdomāt, kā tad radās šī zupa, kas īsti nav zupa, jo zupu vāra, bet to tāpat sauc par zupu, jo galvenās sastāvdaļas peldas kefīrā.
Starp citu, paldies Latvijas Reddit, ka šo jautājumu pacēla gaisā.
Arī meklējot informāciju internetā, nevar īsti atrast neko tādu, kas tieši norāda kur, kad un kāpēc ir radusies šī zupa. Piemēram, portālā la.lv 2016.gadā publicēts raksts, kurā minēts, ka šīs zupas recepte varētu būt radusies Polijā. Un tas arī viss.