local-stats-pixel fb-conv-api

Svētki nāk21

741 2

Svētki nāk un iet, bet tortes vienmēr cepām un cepsim.

Ja jaunu neko domāt negribam, var iztikt ar vecajām- pārbaudītajām receptēm. Vienalga kā darīsi, katru reizi iznāks nedaudz savādāk – te ola mazāka, milti briedīgāki, ievārījums skābāks...Lai kāds būs iznākums, tas vienmēr būs mīļāks un gardāks par veikalā pirkto.

Sen pārbaudīta recepte:
Biskvīta torte ar ābolu rozītēm.

Biskvītam un vārītajam krēmam: 6 olas, 6 ēdamkarotes cukura, 6 ēdamkarotes miltu, 200 gr sviesta,glāze cukura , 0,25 l piena, 1 paciņa vaniļas cukura divas ēdamkarotes kakao pulvera, pilīte mandeļu esences.

Vēl pildījumam vajadzīgs apm. 0,3 l paskāba ievārījuma, dekoram divi nelieli cieti āboli , ēdamkarote cukura, 0,5 paciņa želatīna, šķipsniņa citronskābes iecukurotas lielo ogu dzērveņu pusītes, dažas ananāsu sukādes zaļā krāsā, vēlams arī kāds riekstiņš. Nerādīšu biskvīta cepšanu un krēma vārīšanu bildēs.

Pirmo biskvīta kārtu cepu no 3 olām + 3 ēdamkarotes cukura + 3 ēdamkarotes miltu. To atdzisušu griezīšu uz pusēm.

Vēlreiz saputoju tādu pat masu no 3 olām + ... , bet cepties lieku apm 2/3 no tās.

Kamēr otrs biskvīts cepas, vāru krēmu. Katliņā uzsildu visu pienu. Apm. 1/3 siltā piena piejaucu palikušajai 1/3 olu biskvīta masai. Palikušajam pienam katliņā pievienoju 50 gr sviesta un turpinu karsēt līdz vārīšanās temperatūrai. Noceļu katliņu no gāzes un pievienoju karstajam pienam atstāto biskvīta- piena masu, nepārtraukti maisu. Vēlreiz lieku katliņu uz nelielas liesmas un intensīvi maisot karsēju, līdz uzmet burbuļus. Nolieku izvārīto krēmu dzesēt vēsā vietā, uzliekot vāku, lai virspusē cieta kārta neveidojas.

Saputoju pārējo sviestu ar glāzi cukura, vaniļas cukuru un pilīti mandeļu esences. Tad, kad vārītai krēms ir atdzisis līdz nupat saputotā sviesta temperatūrai, pa daļām to pieputoju sviestam. Apmēram pusi baltā krēma ielieku konditorejas maisiņā, pārējam piejaucu kakao pulveri.
Vairāk par maniem krāmiem vari izlasīt
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Mans-varitais-krems/611144

741 2 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Ābolu rozītes tiešām sanāk lieliskas :) Lai gan man patīk arī riktīgas krēmrozes :)

33 0 atbildēt

Ļoti skaista sanākusi. emotion

26 0 atbildēt

Pie favorītiem! emotion

13 0 atbildēt

Superīgi! emotion

11 0 atbildēt
Cik ilgi cep biskvítu un cik grãdos ???
10 0 atbildēt

emotionemotion  

9 0 atbildēt

Kā parasti pārsteiz, nevar paspēt visas Tavas receptes izmēģināt. emotion  emotion 

9 0 atbildēt

Kādi svētki?

8 0 atbildēt

emotion 

7 0 atbildēt

Tu esi kūku nindzja! emotion  emotion 

5 0 atbildēt

Nāk, nāk, bet ar kārumiem prātīgi, lūdzu emotion

4 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt