local-stats-pixel fb-conv-api

ZIL 4102/Ocean6

90 0

Televīzijā varam redzēt ar ko brauc dažādu valstu vadītāji, visbiežāk kā valsts pirmais auto kalpo Mercedes Benz S Class. Arī valstī, no kuras ir cēlies šis limuzīns. Bet nu pārcelsimies alternatīvā dimensijā, kurā ZIL būtu saglabājis savu agrāko spozmi un ietekmi, Krievijas prezidenti un citi augstie vadītāji izmantotu pašmāju auto, arī dažu citu valstu dižie pārvietotos ar šo.

Auto galvenais uzdevums bija nomainīt novecojušo valdības autoparku, kas sastāvēja no ZIL-41041 un GAZ 14, taču bija arī citas ieceres.

Laikā no 1987 līdz 1991. gadam kopumā tika uzbūvēti četri prototipi ar dažādiem tipa dzinējiem. Konkrētāk: 4.5L V6 , 6.0L V8 un arī 7 litru V8 dīzelis, kas gan nekad netika pabeigts. Kompānijas plāni bija diezgan pārsteidzoši,ņemot vērā, ka pirms tam tika apgādāja kolhozus ar kravas mašīnām, iedzīvotājus ar ledusskapjiem, tas viss, lai varētu finansēt specauto nodaļu. Nodaļu, kas nodarbojās ar reprezentatīvo auto ražošanu, kas bija praktiski roku darbu. Tātad- plāns bija ražot ne tikai limuzīnus priekš apsargājamiem cilvēkiem, bet arī kupejas un arī nedaudz mazākus sedanus, kuri sastādītu konkurenci Mercedes Benz W126 un Audi 100.

Koncepts bija būvēts uz ZIL-41041, taču bija par 500 kg vieglāks par priekšgājēju, jo vairākas virsbūves komponentēs tika izmantota stiklašķiedra.

Aprīkojumā ietilpa audio sistēma, kasešu atskaņotājs, elektriskie logi, elektriski regulējami sēdekļi, gaisa kodicionieris.

Taču. Projekts tika apturēts, jo toreizējais valsts vadītājs Mihails Gorbačovs paziņoja,ka auto ir parāk skaļš izšķērtības piemērs, ņemot vērā, ka valsts atradās dziļā krīzē. Tāpēc viņš pats nepārsēdās jaunā limuzīnā, taču visus ierēdņiem dāvāja svaigo GAZ -3102.

90 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Izskatās pēc pārauguša žiguļa un vecās džetas krustojuma.emotion
4 0 atbildēt
Kautkur bij spokos dokumentals video kur radija kaa šitos autinjus ar rokam katru detalju taisija
3 0 atbildēt
Gramatika!
1 0 atbildēt

zbis dampis! emotion

0 0 atbildēt

Atkal jau centušies atdarināt kaut ko no rietumiem.

0 0 atbildēt