local-stats-pixel fb-conv-api

„Renault Laguna Coupe” degustācija.1

14 0

Pēdējo gadu auto tirgus tendences rāda, ka turīgi cilvēki Latvijā aizvien biežāk izvēlas tieši apvidus automobiļus, bet kupeju īpatsvars pat treknajos gados nesasniedza divus procentus no visiem pārdotajiem automobiļiem. Taču apvidus auto nav ne tuvu tādas vēstures un tādas harismas kā kupejām. Tās ir sportiskākas, elegantākas un daudz personiskākas par jebkura cita tipa mašīnām.

Bondiāna franču gaumē

Kupejas ir autopasaules elegances kvintesence — mašīnas estētiem un inteliģentiem. Tās izvēlas cilvēki, kurus raksturo tieksme uz ekskluzivitāti, nevis statusa demonstrēšanu. Latvietis parastais nemīl kupejas. Ticis pie turības, Latvietis parastais neiespringst ar aristokrātu etiķetes ievērošanu. Viņam labi der jauno krievu labklājības standarts — māja Jūrmalā, pēc iespējas lielāka mašīna un blondīne pie sāniem —, tad dzīve ir izdevusies! Tāpēc viņš brauc ar milzu džipu un iepērkas „rimčikā” kopā ar vienkāršo tautu. Turīgais latvietis nesmejas par veco anekdoti, kura stāsta par to, ka bagātniekiem dzīve nav viegla — jādzer 20 gadu vecs vīns, jāēd sapuvis siers un jābrauc mašīnā bez jumta... Latvietim tas viss patiešām šķiet šausmīgi.


„Renault Laguna Coupe” degustācijas secinājumi

Plusi: izsmalcināts stils un elegance, pārliecinoša gaita, pietiekama jauda.

Mīnusi: pārāk liels un nepraktisks auto, kurā nav vietas piektajam braucējam.

Biedējoši glītā un pēc skata agresīvā „Renault Laguna Coupe”, pati apveltīta ar ambīcijām kā „Aston Martin”, savā pilotā spēj modināt Džeimsa Bonda ambīcijas! Labā nozīmē smagnējs, tomēr pamanāmi jaudīgs un toleranti ātrs priekšpiedziņas „Gran Turismo”, kam piemīt stils, gaita un prestižs... Ja man bankas kontā atrastos lieki 25 469 lati, es izvēlētos šo auto par savu un nebūtu vīlies. Un kas par to, ka paziņu lokā esošais latvietis parastais nesapratīs un mēģinās pavilkt uz zoba. Franču mašīnas viņš neatzīst kā šķiru, vodku viņš dzer tīru, nevis sajauktu ar martini, un arī Bonda filmu vietā labprātāk izvēlas vēl vienu reizi noskatīties „Terminatoru”...

„Renault Laguna Coupe” sākumcena par mašīnu ar 2.0 16V benzīna dzinēju (170 ZS) ir visnotaļ demokrātiska — Ls 16999. Degustētais auto ar 3.5 V6 dzinēju (240 ZS) maksā Ls 25 469. „Premium” segmenta sāncensis „Audi A5 Coupe 3.2 FSI” (266 ZS) par Ls 33 383 piedāvā tikpat elegances un par kripatu vairāk sportiskuma. Savukārt pievēršoties dīzeļdzinējiem, „Renault Laguna Coupe 3.0 dCi” (235 ZS) maksā Ls 27 297, „Peugeot 407 Coupé 3.0 V6 HDi” (240 ZS) nopērkams par Ls 28 600, bet „Audi A5 Coupe 2.7 TDI” (190 ZS) maksā Ls 31 200.

14 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://autonews.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt