local-stats-pixel fb-conv-api

Pavasara skaistumkopšanas salons – II6

30 17

Smuki ir, ja automobiļa virsbūves lakojums jau pa gabalu spīd un laistās! Citi garāmbraucēji noskatās ar skaudīgu aci un pie sevis apsolās nākamās brīvdienas pavadīt rūpējoties par savu braucamrīku. Taču, ne jau āriene vien ir pelnījusi rūpīgu attieksmi! Noteikti jāpadomā arī par savu tiešo darba vietu – automašīnas salonu. Panelis, tapsējums, paklājiņi, sēdekļi. Ja gribi būt patiesi labs saimnieks savam četru riteņu draugam, tad ik pa laikam jāatrod brīva diena, lai pieķertos visam minētajam un sakoptu to ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses!

Tā arī darām – sagaidām pirmo brīvo dienu, kad pie debesīm spīd saule, sagatavojam visu nepieciešamo un ķeramies pie darba. Lai arī salona uzkopšanai sagatavots vesels grozs ar dažāda veida autoķīmiju, jāsāk pasākums ar ļoti primitīvu, bet nepieciešamu darbu – vingrojumiem ar putekļu sūcēju! Patiesībā tas ir tik pat neērti un apnicīgi, kā nospodrināt vējstiklu no iekšpuses, taču bez tā iztikt nevaram.

Vispirms ķeramies pie priekšējā paneļa un citām plastmasas salona detaļām. Šim nolūkam ir vesela virkne dažādu līdzekļu. Mēs izvēlamies CarPlan Ultra sērijas paneļa pulējamo šķidrumu aerosola veidā. Pirms to ielikt savā iepirkumu grozā, der padomāt, ka tā aromāts būs jūtams vismaz nedēļu vai pat ilgāk. Tāpēc piedāvājuma klāstā ir gan ar vaniļas, gan zemeņu, ābolu, ziedu un pat jaunas automašīnas aromātu. Mēs šoreiz ņemam ikdienā ierastāku un ne tik uzkrītošu – citrona aromātu. Plānā kārtiņā pārklājam visas pulējamās virsmas ar līdzekli un gaidām, līdz tas nedaudz apžūst. Tad ar mīkstu un sausu drāniņu viegli iepulējam virsmā un jau pēc brīža visā salonā valda citrona smarža.

Lai neradītu sev liekas problēmas, der iegaumēt divas lietas. Vispirms jau ar putekļu slotiņu vai mīkstu drāniņu būtu no apstrādājamās virsmas jānoslauka putekļi, pretējā gadījumā tie savelsies vaskainos kunkuļos un būs vēl grūtāk no tiem tikt vaļā. Otrkārt – neizsmidzināt paneļu pulējamo līdzekli uz stikla. Tas ir pietiekami taukains, lai pēc tam būtu liela ķēpa padarīt stiklu kristāldzidri caurspīdīgu. Visvienkāršāk pieturēt stikliem priekšā salocītu avīzi vai kartona gabaliņu.

Nu pienācis laiks stikliem. Ņemam CarPlan Ultra Glass Cleaner un ķeramies pie darba. Vispirms uzsmidzinām tīrāmo līdzekli uz stikla virsmas un notīrām to ar sausu drāniņu vai papīra salvetēm. Drāniņas gadījumā jāatceras vien tas, ka tā nedrīkst būt pūkaina…

Laiks steidzas platiem soļiem, taču mums vēl priekšā ne mazums darbu. Durvju tapsējums un sēdekļi. Parasti te iespējami divi varianti – ādas vai auduma apdare. Mūsu gadījumā tā nu sagadījies, ka izmantoti abi šie komponenti – sēdekļu virsmas no auduma, savukārt sānu malas no ādas. Tas nozīmē tikai to, ka mums viena tīrīšanas līdzekļa vietā ievajadzēsies divus. CarPlan Ultra Upholstery Cleaner audumam un CarPlan Ultra Leather Cleaner ādai. Auduma tīrītājs ir aerosola veidā, kas manāmi atvieglo darbu. Atliek vien izsmidzināt vienmērīgā kārtiņā visu tīrāmo virsmu un ļaut nedaudz iedarboties. Tad ņemam talkā birstīti un rūpīgi apstrādājam visu sēdekli. Tieši tāpat rīkojamies ar durvju tapsējuma auduma daļām.

Ādas kopšanas līdzeklis ir parastā plastmasas pudelītē un te darbības ir vēl vienkāršākas. Samitrinām mīkstu drāniņu ar līdzekli un pārklājam ādas virsmu. Tad nedaudz pagaidām, līdz līdzeklis apžūst un iepulējam ar citu – sausu drāniņu.

Skaistumkopšanas procedūras nu ir galā. Taču darbs vēl nav beidzies. Atlikusi kāda vienkārša, taču veselībai pat ļoti vajadzīga procedūra! Ņemam CarPlan Kleen Air, aizveram visus logus un durvis, ieslēdzam aizdedzi un pārslēdzam ventilācijas sistēmu salona iekšējās gaisa cirkulācijas režīmā. Novietojam uz grīdas aiz uz priekšu noliekta vadītāja krēsla muguras atbalsta Kleen Air un atveram sprauslu. Šī operācija veicama tik ilgi, kamēr no aerosola cirkulācijā nav nonācis viss tā saturs. Parasti tas ilgst apmēram desmit minūtes.

Laika gaitā automašīnas gaisa kondicionēšanas sistēmā savairojas baktērijas un pelējuma sēnīte, kas rada nepatīkamu aromātu un kaitējoši iedarbojas uz cilvēka veselību. CarPlan Kleen Air ir vienkārši lietojams līdzeklis, kas īsā laikā iznīcina gan baktērijas, gan sēnīti bez mehāniskiem papildus instrumentiem.

Vēl viena diena pavadīta automobiļa uzkopšanas darbos. Tomēr tas ir to vērts, jo nu varēsiet vērot apkārtni no tīra automobiļa salona caur kristāldzidru stiklu. Tiesa gan, esam pārliecināti, ka ar to vēl visi darbi nav galā. Vismaz mūsu arsenālā ir vēl daži preperāti, par kuriem noteikti pastāstīsim jau tuvākajā laikā!

Paldies par sadarbību TSC Latvija

Raksts un foto: http://www.autodroms.lv/pavasara-skaistumkopsanas-salons-

www.autodroms.lv - informācija par un ap auto

30 17 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Šis laikam reklāmraksts!?emotion

 

10 0 atbildēt

rezultāts pēc visa šitā bija tik "iespaidīgs" ka pat neieliki bildes salīdzinājumam pirms un pēc? :DD

2 0 atbildēt

Laba reklāma -1

1 1 atbildēt

rezultāts ?

0 0 atbildēt

nu tad likšu rakstu ar ko es tīru zobusemotion

0 0 atbildēt