local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaulē vienīgā sešcilindru SELVE3

46 0

Sveiki!PAts šo mašīnu esmu redzējis tapēc izdomāju par viņu uzrakstīt.

Senais spēkrats ir ražots Vācijā 1927.gadā un tas kā viens no ievērojamākajiem eksponātiem iekļauts Andreja un Edītes Rodes izstādē „Darba augļi’’.

Pēc Pirmā Pasaules kara kompānija Baner&Selve ražoja tikai motorus, bet apvienojoties ar firmu Norddeutche automobilwerke, kas izgatavoja Colibri un Sperber automobiļus, sākās auto ēra. Apvienotās firmas konstruktori izstrādāja pirmo četrcilndru automobili Selve 6/24. Laikam ejot, kompānija attīstījās un ieguva ekskluzīva autoražotāja slavu. Firmas augstākais sasniegums bija sešcilindru automašīna Selve 12/50. Diemžēl firmas un auto slava bija īslaicīga, pasaules ekonomiskās krīzes laikā 1929.gadā kompānija bankrotēja.

Motormuzejā eksponētais automobilis ir viens no pēdējiem „lielajiem” sešcilindru Selve modeļiem. Tas izceļas ar saviem izmēriem un jaudu.

Nav zināms kā auto nonācis līdz Latvijai. Auto entuziasti to atrada 1998.gadā Ventspils rajonā Užavā, kur kādam zemniekam bija saglabājušās šī auto atliekas, no kurām tas vēlējies uzbūvēt traktoru.

SELVE 12/50 tehniskie dati:

Motora tilpums 3096 cm3

Cilindri 6

Motora vārstu novietojums SV

Jauda 50 ZS

Maksimālais ātrums 90 km/h.

46 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://autosule
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Iespaidīgi! 

2 0 atbildēt

Labi kad tas zemnieks no Ūžavas neuzbūvēja to traktoru! :D

+++++++++++++

0 0 atbildēt