local-stats-pixel fb-conv-api

FV107 Scimitar – Kaujas tehnika, kura papildinās Latvijas bruņojumu.59

531 3

Latvijas bruņoti spēki lai uzlabotu savas kaujas spējas ir plānojuši no Lielbritānijas iepirkt līdz 150 FV107 Scimitars kaujas mašīnām par kopējo sumu 70 miljoni eiro.



531 3 59 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 59

0/2000

Priecē, ka Latvijas armijā beidzot parādās kāda bruņutehnika. Jā, ir veci un jau atpaliek kārtīgi no mūsdienu tehnikas, bet padomājiet paši cik lieli mēsli mums tagad ir? Vēl vecāki un daudz vājāka bruņutehnika. Bet līdz ar šiem uzlabojums būs ievērojams+tā nav vienīgā bruņutehnika mums. Tāpēc es personiski uzskatu, ka šis ir ļoti labs papildinājums mūsu armijai. Jo mums VAJAG bruņutehniku.

20 0 atbildēt

Angljiem jatiek valjaa no metalaloma un redz kada veiksme, Latvju balinji gatavi iepirkt un vel parmaksat par 40 gadu vecu tehniku.

23 4 atbildēt

"...to dzen uz priekšu  190 z/s dzinējs..." Manam Opel Vectra ir 150 z/s turbo dīzelis. Ja uzčipošu, tad būs visi ~ 180 z/s. emotion Nu ko, jāuzstāda Opelim bruņas, ložmetēji, lielgabali, jāuzčipo un būs cienīgs pretinieks "FV107 Scimitar". emotion

13 4 atbildēt

Smuka, maza, mašīnīte! Trīs cilvēku apkalpe. Hm, viens apakšā tātad min pedāļus no visa spēka, otrs rūc un trešais augšā saka, kur braukt. Normāli!emotion

11 3 atbildēt

Beigu summa ir 40 milj. nevis 70 Un no šīm kaujas mašīnām pāri paliks tikai čaula jeb ārējais korpuss.. Respektīvi tās tiks pilnībā pārbūvētas un aprīkotas ar modernākajām mērķēšanas sistēmām un "spike" Prettanku raķetēm

9 2 atbildēt

Tu tūlko vai pats atrodi un uzraksti??

Nu priekš Latvijas, es domāju ir labs, bet bez raķetēm no viņām nebūs lielas jēgas, ja pretī stājas tanks vai RPG.

4 0 atbildēt

Visiem tiem kas te fano gribu teikt

Šīs bruņumašīnas ir novecojušas gan mor'ali gan fiziski.. Mūs kaujas plānās tas pilnīgi neiederās jo pēc būtības ir uzbrukuma/Izlūkošanas ierocis, Izlūkošanai mnūsdienās tās arī vairs neder, Jo Infrasarkanajā spektrā tās izgaismojas kā ziemassvētku eglītes, un ņemot vērā pašreizējo Krievijas bruņojumu kas ir izvietots pie robežas ( Helikopteri K-52 un Mi-28) ir skaidrs ka reāla kara situācijā visi šie brīnumi tiks iznīcināti jō šie lidaparāti ir kā reiz radīti lai risinātu bruņutehnikas jautājumus... Un nekāds spriedelējums par pretgaisa raķetēm kuras mēŗķi varēs sanieg līdz 9 km nepalīdzēs, kautvai tikai tapēc ka šai tehnkikai nav radara kas spētu pifiksēt tik tālu mērķi, tas nozīmē ka pret lidojošu mēŗki tā spēs aizsargāties tikai tad kad tas jau būs redzes lokā kas ir stipri par vēlu...

Šādu mēslu iegādāšanu ļoti intresantu padara fakts, ka lielākajai daļai no tiem bruņojumā būs tikai 30 mm ātršāvējs lielgabals, Taču neviens no mums es domāju nav muļķis un lieliski saprot ka Krievijas agresijas gadījumā būs tieši Tanki visādu veidu sākot no T 70 beidot ar T 90... Realitātē neviens no šiem braucamrīkiem nav spējīgs šos tankus pat aizkavēt, jo lielākai daļa nav tāda aprīkojuma.

Vēl gluži no cilvēciska viedokļa man jums visiem ir jautājums?? Ko jūs vēlaties sagaidīt no pus gadsimta vecas tehnikas??

Ja Latvias Republikas Aizsardzības Ministrija tiešām gribētu stiprināt Latvijas aizsardzības spējas, tad tā šos 70 miljonus ieguldītu, Mobilajos pretgaisa ieročos, mobilajos prettanku ieročos. Tiktu iepirkti mobilie radiolokatori, Kā arī Personāls tiktu apmācīts tieši datortehnikas jomā spiegošanā, informācijas ieguves, utt...

Tā vietā mums nopērk zārksu kur reāli karadarbības apstākļos ir atrasties labāk kautkur tālu prom no šī aparāta nekā tajā iekšā... Pēc jaunākajiem datiem šie brīnum rati arī vairs nespēj aizsargāt pret fugasa šķembu lādiņiem...

Mūs kārtējo reizi ir apjājuši...

6 2 atbildēt
Labs mūsējie pērk 150 par 70 miljoniem. Jordānija 100 par 20
5 2 atbildēt

Bākas apjoms ir pietiekams, lai aizmuktu no Zilupes uz Liepāju... pa vektoru... emotion

2 0 atbildēt

Armijai vajag dronus! 500 gabalus. Ar ložmetējiem, snaiperšautenēm un  nakts redzamību.

2 0 atbildēt
Labs mūsējie pērk 150 par 70 miljoniem eiro . Jordānija 100 par 20 miljoniem dolāru. Jordānija nopirka tos vecos lūžnus par atbilstošu cenu, toties mums kāds paliks bagātāks. Un tauta plaudes par alumīnija bunžām. Kas paredzētas desantam, un izlūkošanas nolūkiem. Diez kur desantesimies?
2 1 atbildēt

nevis 30mm lielkalibra ložmetējs, bet 30mm ātršāvēj-lielgabals. Vienīgais kas man šiem nepatīk, ir šaurās ķēdes, ātrāks grims nost. Bet kopumā būs labi Latvijai.

1 0 atbildēt

Nu tad parādi, ka tu to izdaris gribešu redzet.Vajadzīgi tādi ir lai aizstāvetu valsti un labākus nevarēja atļauties, jo Latvijas ekonomika nav tā labakā.

1 0 atbildēt

Mārtiņš Liberts, runā ka maz puišelis kas ticis pie jaunas spēļmantiņas!

1 0 atbildēt

Beidzot es varēsu mierīgi gulēt!

Vajadzētu vēl kaujas kvardraciklus dažus..

1 0 atbildēt

emotion un kur tad nauda tam normālajam nu nopirks vienu Styker un ko ar viņu ? Skriesi karot labāk vecāku un vairāk. Tāpat tagad Latvijas bruņu tehnika sūds. Ar šo vismaz kāds labums būs. 

1 0 atbildēt
Būtu labāk uztaisijuši tanku rūpnīcu kautkur pazemē
2 1 atbildēt
Ja nemaldos summa tika koriģēta un iepirks 120 pa 49milj. Bet labāk šādus ar raķetēm nekā bez bruņas.
0 0 atbildēt

Par to, ka aizsargā tikai no mazkalibra ieročiem, tu drošivien skatijies uz Scimitar Mk1, nevis uz Scimitar Mk2 jaunāko versiju (ieviesta 2011. gadā) kuru mēs iegūsim bruņojumā, tā spēj izturēt improvizētas sprāgstvielas detonāciju, aizsargā apkalpi arī no lielkalibra ieročiem.

 

Just an fyi. emotion

0 0 atbildēt