local-stats-pixel fb-conv-api

Eksperimenti ar WD-408

122 5

Bieži nākas dzirdēt par dažādiem brīnumlīdzekļiem. Ielej bākā un degvielas patēriņš samazināsies uz pusi. Iepilini dzinējā un jauda palielināsies divtik. Nedaudz paberzē un spīdēs kā spogulis.

Brīnumlīdzekļi nāk un aiziet, taču viens no tiem ir slavas zenītā jau ne pirmo gadu desmitu un, šķiet, negrasās no turienes rāpties lejā. Tāpēc nolēmām veltīt teju veselu dienu, lai pārliecinātos leģendārā WD-40 brīnuma noslēpumos. Tā paša brīnumlīdzekļa, kas 1953. gadā tika izstrādāts kosmiskās aviācijas vajadzībām, bet tā arī palika bez pielietojuma. Starpcitu, WD-40 pat nav patentēts, tādejādi tā sastāvu nezin pat zvērestu devušie patentu komisijas locekļi!

To, ka ar šā šķidruma palīdzību var atdabūt vaļā aizrūsējušas skrūves, zin teikt jebkurš automobiļu skrūvētājs, taču mūs galvenokārt intersēja sadzīviskas lietas, kas var skārt jebkuru. Pat to, kas nezin kā izskatās uzgriežņu atslēga!

Zināmu iemeslu dēļ tomēr nesadūšojāmies eksperimentēt ar vēl neizmaksāta automobiļa daļām un detaļām, aizvietojot to ar gluži parastām pieliekamās telpas durvīm kāpņu telpā. Eksperimentu laikā šaubas zuda un nākamais piegājiens būs jau tieši “karsatjos punktos”.

1) Mūsu eksperimenta objekts – pieliekamās telpas durvju slēdzene, kas nav lietota gadu desmitiem un ne tikai slinki darbojas, bet nedarbojas nemaz. Pat vēl ļaunāk – tā ir aizaugusi tā, ka atslēgu slēdzenē iedabūt nevar.

Viegli neklājās un no 420 mililitru tilpuma vismaz 20 nācās ziedot slēdzenei. Vēl pēc trešā mēģinājuma no slēdzenes cauruma tecēja bieza, melna “zupa”, bet ar piekto “pūtienu” atslēga ne tikai iespruka slēdzenē, bet to pat pagrieza! Secinājums – automobiļiem ar centrālo atslēgu šad tad nāktos veikt ko līdzīgu, lai kritiskā brīdī slēdzene neatsaka.

2) Nesen pamanījām pie blakus mājas baltu automobili, kura sānus rotāja permanentā marķiera atstātas rupjības. Gluži uz auto eksperimentēt negribējās, bet izmēģinājām to uz parastas baltas krāsotas virsmas – jau minētajām durvīm. Pat īpaši nebija jācenšas un, ne ar ko citu nenotīrāmais permanentā marķiera uzraksts ņēma un pazuda. Secinājums – labāk, lai mīļotais izsaka jūtas ar kvēlu skūpstu, taču arī ar uz auto sāniem uzzīmētu sirsniņu galā tiksim.

3) Uzlīme uz automobiļa paneļa, virsbūves vai pat stikla, to noņemot parasti atstāj tikai ar speciālu ķīmiju notīrāmus līmes traipus. Stāsta, ka karsējot ar celtniecības fēnu, varot atbrīvoties no uzlīmēm arī bez ķīmijas, bet kurš gribēs karsēt sava automobiļa paneli vai lakojumu? Varbūt ne tik ātri kā gribētos, taču centimetru pēc centimetra uzlīme nozuda bez pēdām. Nozuda pat celtniecības skoč, kas parasti atstāj pretīgi rūtainus un lipīgus atgādinājumus par sevi. Secinājums – no uzlīmēm, pērkot automobili, nav jābaidās!

4) Mūsdienu automobilim atšķirībā no aizvadītā gadsimta pirmās puses meistardarbiem hromu atrast grūti. Tas palicis vien dažiem motocikliem. Mums neviens hromēts motocikls pa rokai netrāijās, tāpēc izmēģinājām uz vecās “volgas” hromēto briedīti. Un patiešām spīd! Gluži kā kaķim acis tumsā. Secinājums – hromēti riteņu diski, moldingi vai citas detaļas nav problēma.

5) Sākot rītu, nekad nezini, kur pienāks vakars. Tā skan viedo tusētāju gudrība. Un ne vienmēr pirms ballītes vai svinīga pasākuma atliek laiks pārģērbties. Noriskējām ar vienu no mīļākajiem kurpju pāriem un rezultāts iepriecēja – gutalīns var atpūsties! Secinājums – ja jau tikām pie spodrām un tīrām kurpēm, tad arī kurpju zoļu atstātās pēdas uz durvju apšuvuma dabūt nost nav problēma.

Pēdējā laikā esam eksperimentējuši uz nebēdu! Par to vairāk http://www.autodroms.lv/

122 5 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

dzert arī viņu var? emotion

5 0 atbildēt

Un patiešām spīd! Gluži kā kaķim acis tumsā.

Kaķim tik pauti spīd! Tumsā emotion

4 0 atbildēt

vari iesmērēt plaukstu lai vakarā nesvils berzējot.....emotion

3 0 atbildēt

Laba manta, rūsas noņēmējs. Bet uz kurpēm? Nu nez, dēļ tā jau drīzāk apavu krēms ir domāts emotion

2 0 atbildēt

WD40 pamataa ir petroleja.skiidumam ir labas iespeejas iesuukties,un tikpat labas-izgarot!pameegini nosmilshotu detalju nopuust un patureet mitraa gaisaa-peec laika rizhijs. atkaape no teemas-vairs nepeerku WeeDeshku-atklaaju kad tas pats ir oranzais ''Hakers'',vai zalj/'balt/sarkanais aerosols no ''Kvadro''-nafig maxaat par to kapitaalistu tirdzn.marku uz pusi vairaak?

1 0 atbildēt

WD-40 emotion

1 1 atbildēt

Ar WD-40 ja vaig var nomazgat krāsu no rokam uzput uz rokam iesmere un ar ziepem nomazga loti labi palidz...

0 0 atbildēt