local-stats-pixel fb-conv-api

nu jau solija 2012 tagad atkal cita versija? kad tad beigās10

34 3

NASA pasaules galu sola jau 2013. gadā

Senie maiji, sastādot savu kalendāru līdz 2012. gadam, kļūdījušies tikai par vienu gadu. NASA zinātnieki nākuši klajā ar paziņojumu, ka 2013. gadā Saule pamodīsies no ilglaicīga miera, kad notiks "perfekta magnētiskā vētra", kas radīs uz Zemes tehnoloģiju katastrofu.

Magnētiskās vētras sagraušot komunikāciju sistēmas, apturēšot mobilos un satelītsakarus, kā arī izjauks lidostu darbību. Pastāvot arī iespēja, ka tas var izraisīt pasaules banku un finanšu sistēmas sabrukumu.

Šādi secinājumi ir atrodami kādā Ričarda Fišera, kurš ir NASA par Saules vērošanu atbildīgās nodaļas vadītājs, ziņojumā. Saskaņā ar zinātnieka vārdiem, jau šobrīd Saules virsmas temperatūra strauji aug.

Saules vētru rezultātā jau pagātnē ir gadījušās lielas kataklizmas. 1859. gadā magnētiskās vētras rezultātā no ierindas izgājušas telegrāfa sistēmas Eiropā un ASV, 1921. gadā pastiprināta Saules aktivitāte izraisījusi Ņujorkas transporta sistēmas sabrukumu, bet salīdzinoši nesen - 1989. gadā - Saules vētra pārrāvusi elektroapgādi Kanādas provincē Kvebekā, sešus miljonus kanādiešu atstājot bez apkures un apgaismojuma.

Šī "perfektā magnētiskā vētra" var ietekmēt visu Zemes datorizēto sistēmu darbību, radot lielas problēmas, kas varētu novest pie ilgstošas ekonomiskās depresijas. NASA zinātnieki jau esot vērsušies pie ASV valdības ar lūgumu sākt gatavoties iespējamajai kataklizmai.

Tomēr konkrētus revolucionārus pretpasākumus zinātnieki neesot bijuši spējīgi ieteikt. Viņu katastrofas novēršanas plānā ietilpst izturīgāku satelītsakaru un slimnīcu iekārtu nodrošināšana, autonomu elektroģeneratoru piegāde "riskam pakļautajām vietām", kā arī, protams, finansējuma palielināšana Saules pētniecībai.

34 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

craps :D

1 0 atbildēt

"kā arī, protams, finansējuma palielināšana Saules pētniecībai."

Lūk arī skaidrojums

1 0 atbildēt

tatad solija 200 nekas nebija sola tagad 2012 bet vēlviena versija 2013 emotion

tas tā biki stulbi';) :D

0 0 atbildēt

vismaz scifi gabals ko palasit

0 0 atbildēt

gribu:P ta'pēc, ka neesi pietiekami gudrs...:D

0 0 atbildēt

Pohuj, kad būs, tad būs.

0 0 atbildēt

nezinu jau vairs kam ticet :D bet nu negribas vel pasaules beigas bik pa agru

0 0 atbildēt

tiešām?!emotion ok ja 2013 nekā nenotiks atnākšu un ielikšu (-) emotion bet šobrīd lieku (+) 

1 2 atbildēt

ejiet jūs visi pupās.

0 1 atbildēt