local-stats-pixel fb-conv-api

ārzemniekiem aizliegs apmeklēt marihuānas kafejnīcas16

Nīderlandes dienvidu provincēs ārzemniekiem no nākamā gada 1.janvāra būs aizliegt apmeklēt marihuānas kafejnīcas, lai pasargātu vietējos iedzīvotājus no neērtībām, kādas rada tā dēvētie zālītes tūristi, otrdien paziņoja Nīderlandes Tieslietu ministrija.

Nīderlandes valdība jau no pērnā gada rudens plāno ieviest īpašas kartes, kas būtu pieejamas tikai vietējiem ļaudīm un obligāti jāuzrāda, apmeklējot kādu no valstī strādājošajām 670 marihuānas kafejnīcām, šādi padarot tās par tikai biedriem pieejamiem klubiem. Varas institūcijas ir paziņojušas, ka to ārvalstu tūristu pieplūdums, kas vēlas iegādāties vieglās narkotikas, apdraud sabiedrisko kārtību un rada lielas problēmas vietējai transporta sistēmai.

Aizliegums stāsies spēkā valsts dienvidu provincēs Limburgā, Ziemeļbrabantē un Zēlandē, kuras visvairāk skāris narkotūrisms," aģentūrai AFP sacīja Tieslietu ministrijas pārstāve.


Saskaņā ar jauno politiku, kas, pēc vairāku ekspertu uzskata, krasi samazinās ienākumus no tūrisma, marihuānas kafejnīcas pārtaps par privātiem klubiem, kuru maksimālais biedru skaits noteikts divi tūkstoši. Par klubu biedriem drīkstēs kļūt tikai Nīderlandes pilsoņi, kas vecāki par 18 gadiem.

Tieslietu ministrija pārstāve informēja, ka visā Nīderlandē aizliegumu ārzemniekiem apmeklēt zālītes pīpētavas ieviesīs no 2013.gada janvāra.

Pret aizliegumu protestē marihuānas kafejnīcu īpašnieki, žēlojoties par gaidāmu ienākumu kritumu. Izskanējis arī, ka aizliegums nodarīs tikai kaitējumu vietējai ekonomikai, un kritiķi norādījuši, ka aizliegums esot pretrunā ar Eiropas Savienības (ES) tiesību normām, jo ierobežojot bloka pilsoņu līdztiesību un ceļošanas brīvību.

ES tiesa pērn decembrī atzina, ka Nīderlandes varas iestādēm ir likumiskas tiesības liegt ārvalstniekiem apmeklēt marihuānas tirgotavas, lai šādi apkarotu narkotūrismu un tā radītās neērtības vietējiem iedzīvotājiem.



150 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Skaidrs, uz Nīderlandes provincēm vairāk nav jēgas braukt emotion

10 0 atbildēt

Kas tad brauks pie viņiem, ja tūristiem aizliegs? Stulbums.Nu kad sāksies zaudējumi valsts kasēs dēļ tūrisma samazināšanās, viņi pārdomās. :D

Bet gan jau tāpat atradīs veidu kā uzpīpēt. 

2 0 atbildēt

nekas, gan kko izdomās.

2 0 atbildēt

Tas nozīmē ka man nākama gada laikā ir jāpaspēj pagaršot zaļās zupas....

2 0 atbildēt

nu un? Ja cilvēki gribēs, pīpēs!

1 0 atbildēt

Vai nav labs plāns? Visi nākamgad mēģinās paspēt, būs tūristu pieplūdums. Neilgi pirms jaunā likuma viņi pateiks - džeki, mēs sapratām, cik tas ir svarīgi mūsu ekonomikai un tūristiem, tāpēc atceļam plānotos likumgrozījumus :)

1 0 atbildēt

NĒ ES DZĪVOJU LIMBURGĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 0 atbildēt

Tak kuro reizi jau viņi saka ka liegs tūristiem pieeju zālei, un līdz šim viņiem nav izdevies dēl lielajiem potestiem no kafejnīcu puses...

0 0 atbildēt

Sviests :D 

0 0 atbildēt

BULL SHIT

0 0 atbildēt

es pirms 2viem gadiem biju un par NL nesūzos :D

bet sito es biju jau kadu laiku atpakal dzirdejis ..

0 0 atbildēt
rws avatarsrws

Vēl var paspēt!

0 0 atbildēt

Varbūt tas ir triks, lai pievilinātu tūristus :)

0 0 atbildēt

es jau par šito izlasiju daudz ātrāk par jums visiem, vikipēdijā, bet tāpat sliktas ziņas

0 0 atbildēt