local-stats-pixel fb-conv-api

Zodiaks46

24 3

Sanfrancisko leģendārākais slepkava.Zodiaks pirmoreiz parādījās pie apvāršņa 1968 gadā. Viņš nošāva nakts melnumā divus tīņus, kas ar mašīnu bija ieradušies, kādā klusā vietā, lai pabaudītu romantiku. Policiju pārsteidza tas, cik precīzi slepkava spēja šaut tumsā. Visas lodes trāpīja mērķī.
Septiņus mēnešus pēc pirmās slepkavības Zodiaks uzbruka vēlreiz. 4. jūlijā, 1969. gada naktī, kāds piezvanīja uz policiju un paziņoja par kāda pārīša slepkavību. Un atkal, upuri sēdēja savā mašīna, kādā nomaļā vietā. Zvanītājs bija pats Zodiaks. Viņš arī atzinās pirmajā slepkavībā. Slepkavam par nelaimi viens upuris izdzīvoja.
Attēlā Zodiaka fotorobots.
Pēc šīs slepkavības Zodiaks sāka sūtīt uz kādu avīzes izdevniecību vēstules ar lūgumu tās publicēt. Tajās bija arī sīks slepkavību apraksts, lai visi saprastu, ka raksta īstais Zodiaks, nevis kāds jokdaris. Vēstulēs bija arī draudēts - slepkava brīdināja, ja vēstules netiks publicētas līdz nākamās dienas vakaram, tad divu dienu laikā viņs izdarīs 12 slepkavības un tā katru nedēļu, līdz viņa prasības tiks izpildītas. Vēstulēm bija pieliktas arī šifrētas vēstules, kurās pēc Zodiaka vārdiem, slēpās viņa būtība. Šifrs netika atlauzsts.
1969. gadā, 27. septembrī, kāds jauns pārītis dienas vidū, ar savu mašīnu, atbrauca pie Berissa ezera krasta, kur vēlējās atpūsties un pazvilnēt saulītē uz segas. Tas neizdevās, jo Zodiaks pārtrauca viņu atpūtu un dzīvības. Šoreiz slepkava bija ietērpies simboliskā tērpā un pat atstāja uzrakstu uz mašīnas durvīm.
Lai uzturētu spriedzi, slepkava 20. Aprīlī, 1970. gadā aizsutīja uz policiju un avīzi bumbas plānu un apsveikuma kartiņas, kurās stāstīja, ka vēlas uzspridzināt skolas autobusu pilnu ar bērniem. Zodiaks policijai pat pateica, ka izveidojis mājās tabulu, kurā uzskaita savas izdarības un policijas neveiksmes un mēģinājumus viņa notveršanā. Bija skaidrs, ka Zodiaks par viņiem ņirgājas.
Aizdomās turamie.
Artūrs Allens bija visbiežāk pieminētais aidomās turamais Zodiaka lietā. Viņu aizturēt neizdevās, jo viņs nomira līdz lietas slēgšanai un pierādījumu pret viņu nebija pietiekami daudz.
Džeks Terencs nekad nav pat bijis aizdomās turamo sarakstā, līdz 2000 gadam. Tuvāk izpētot viņu atklājās, ka viņs tomēr var būt saistīts ar Zodiaku. Diemžēl jau atkal nebija neapgāžamu pierādījumu viņa vainai.
Lavrencs Keins bija daudz sološ kandidāts Zodiaka lomai. 1965. gadā viņu atzina par emocionāli nestabilu. Tas jau uz kaut ko norādīja. Taču jau atkal tas neizrādījās viņš. Šīm cilvēkam varēja "piešūt" tika vienu slepkavību un to pašu nevisai pārliecināti.
Brūss Deivis, jau bijis aizdomās turamais kādā slepkavībā, tādēļ viņa saistība ar Zodiaku nebūtu pārsteidzoša. Bet ši teorija tika gāzta. 60. gados Deivisma bija gari mati, nevis īsi, kā aprakstīja izdzīvojušais upuris. Deivisa rokraksts arī bija citāds. Tāka no šī Zodiaka saraksta viņs tika ātri izdzēsts.
Kas bija Zodiaks? To grib zināt, katrs Sanfrancisko policists. Zodiaks tā arī nekad netika atrasts. Pat starp 2'500 aizdomās turamajiem neatradās neviens piemērots kandidāts. Pat mūsdienu tehnoloģijas nepalīdzēja policijai. DNS paraugi nekur netika atrasti un pirkstu nospiedumi arī. Atklājās, ka Zodiaks izmantoja parastu līmi, kuru uzklāja uz pirkstu galiem, lai noslēptu pirkstu nospiedumus. Pašā pēdējā vēstulē avīzei, viņš rakstīja, ka gaida, kad par viņu uzņems filmu. Viņš vēlas redzēt, kurš tēlos viņu. Pastāv liela iespēja, ka Zodiaks vēljoprojām ir dzīvs un tēlo parastu pensionāru, kaut kur Sanfrancisko.
24 3 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000
2 0 atbildēt
2 0 atbildēt
anubis, ko tu streso? :Des vnk saku ka izklausās pēc Uzšķērdēja pakaļdarinājuma. :P
2 0 atbildēt

labs raksts :)

2 0 atbildēt
man tas neintresēemotion
1 0 atbildēt
Izcils raksts:)Žetons tev no manis Jingla:)
1 0 atbildēt
aprakts tiesi tiesi pec fimas
1 0 atbildēt
njaa...interesanti...
1 0 atbildēt
interesanti...
1 0 atbildēt
1 0 atbildēt
Cik man zinams par Zodiaku ir uznemtas 2 filmas. Es noskatijos vakar veco filmu, bet jauno neemsu redzejusi. Tieshma gribu redzet. :)Santina Zodiaks jau rakstija pirms filmu uznemshanas un es to piemineju lai cilveki vnk zinatu sho ironisko faktu. Interesanti butu zinat ko vinsh doma par tam filmam...Gribu atgadinat ka Uzskerdejs ari ir genijs. Musdienas vinu notvertu viens un divi bet slepkavas spejas vinam bija neparprotamas. Vinsh 15 min speja iznemt organus un visu sakopt. Un nemiet vera ka organi bija tik labi iznemti ka tos varetu pat vel transplantet! Protams vel tas ka vinam nebija neviena liecinieka. Taka man favorits ir tomer Uzskerdejs.
1 0 atbildēt
Filma par zodiaku jau sen ir uzņemta. :D pa Forumcinemas to rādīja kkad septembrī, bet būtībā interesanti.... šamējais drošvien tgd malko tēju Sanfrancisko un skatās "Zelta drudzi" :D
1 0 atbildēt
Nu re, izcilas slepkaviibas pastaav, gjeenijsemotion
1 0 atbildēt
juuu un no manis cepums ;)foršs raksts :)
1 0 atbildēt
interesanti nudien
1 0 atbildēt
Tieshaam labs un interesants raksts !!! :)
1 0 atbildēt
Tiešām interesanti :))
1 0 atbildēt
ļoti aizraujošs raxts,patiik šada veida!malacis!emotion
1 0 atbildēt
raksts ir labs, bēēt liekas ka tas zodiaks grib būt kkas līdzīgs džekam uzšķērdējam, tikai uzšķēržot tīņus. :D kkāds pakaļdarinājums. ^^be raksts labs jā.
1 0 atbildēt
šitas ir labs
1 0 atbildēt
« 1  2  3 »