local-stats-pixel fb-conv-api

Zemē ietrieksies milzu asteroīds!55

246 18

Zinātnieki ir izskaitļojuši, ka 2880. gadā zemē ietrieksies milzu asteroīds. Tas pirmoreiz pamanīts 1950. gadā un pastāv 1 pret 300 iespējām, ka tas ietrieksies tieši zemē. Šādas iespējas pagaidām ir lielākās, kā jebkuram citam asteroīdam, kas jebkad ir apdraudējis zemi.

Taču zinātnieki nav īpaši satraukušies. Jo pietiek tikai ar milzīgu krāsas spaini, lai asteroīdu padarītu nekaitīgu!

Viss triks slēpjas savādā dabīgā fenomenā: saules enerģijas orbitālā mehānika.

Šī ideja pieder zinātniskai avīzei, ko izdod krievu zinātnieks I. O. Jarkovskis. Jarkovskis ir teicis, ka vienīgi nepieciešams, lai saule sasilda asteroīda dienas pusi vairāk nekā nakts pusi. Siltākā puse izdalīs vairāk termālo radiāciju un akmens gabals tiks iegriests. Vairāku simtu gadu laikā akmens griešanās var palielnāties vairākkārt.

Arī citi zinātnieki atzīst, ka asteroīda nokrāsošana vai neliela eksplozija, var iegriest asteroīdu pietiekami spēcīgi.

Tiek apgalvots, ka tas prasītu ļoti lielas izmaksas, izvedot misiju, kas nogādātu uz asteroīda sprāgstvielas, taču daudz dārgāk būtu asteroīdu pārkrāsot. Tiek sniegtas daudz dažādas idejas, kā kodolsprādzieni vai asteroīda pārtveršana tā ceļā. Taču visiem šiem veidiem vēl nepieciešama liela izpēte, lai pārliecinātos par to efektivitāti. Piemēram nebūtu jēga, uzspridzināt asteroīdu ar kodollādiņu, ja pēc tam uz zemes gāstos milzīgas tā atlūzas.

Zinātnieki uzskata, ka pašlaik svarīgākais būtu izrēķināt katras rīcības sekas, lai bēgot no vilka neuzskrietu lācim.

Tomēr asteroīda sadalīšana nav vienīgais veids, kā plāno ar to tikt galā.

Vairāki zinātnieki tika nosūtīti uz NASA, lai izpētītu Jarkovska ideju par asteroīdu kas 1950. gadā tika atklāts, tad pazaudēts no redzesloka un 2000. gadā atklāts vēlreiz. Izpētot šo asteroīdu vairāk kā sešas desmitgades, ir izrēķināts tā nākotnes ceļš un ir skaidrs, ka 2880 gada 16. martā, tas varētu ietriekties zemē. Tā kā asteroīds ir vairāk kā 1 kilometru diametrā, tad sekas varētu būt graujošas. Tas izraisītu putekļu mākoni, un iestātos pastāvīga ziema, kas nogalinātu dzīvās būtnes un iespējams apdraudētu arī cilvēku eksistenci.

Zinātnieki ir izskaitļojuši sīki tā ceļu. 8 gadsimtu laikā tas 13 reizes palidos garām zemei un vairākkārt ļoti tuvu marsam. Pateicoties planētu orbītām, tas riņķos pa saules sistēmu līdz ietrieksies zemē. Tika arī īpaši apspriestas problēma, ka rīņķojot pa saules sistēmu, daudzie objekti tajā varētu samazināt krāsošanas efektu vai pat izslēgt to pavisam. Un tomēr trūcīgā informācija par visu saules sistēmu un objektiem tajā varētu izmainīt aprēķinu rezultātus. Asteroīds var iegriesties vairāk vai mazāk dēļ planētu orbītām, kas tam būtu visapkārt un ietriekšanās zemei varētu pielīdzināties nullei, vai tieši otrādi, palielināt iespējas.

Taču pārkrāsošanas taktikai ir arī sliktās puses. Var tikt nokrāsoti arī mazie debesu ķermeņi un tie var atdalīties no lielo planētu asteroīdu joslām un tuvoties zemei.

Ņemot vērā mūsu ierobēžotās zināšanas un neparedzamās izmaiņas saules sistēmā, pašlaik ir tikai aptuvenas ziņas par to, kā norisināsies šī asteroīda ceļošana pa saules sistēmu turpmākos astoņsimts gadus un vai šis ceļojums neizbeigsies daudz ātrāk kā paredzēt, ja ne zemē, tad kādā citā saules sistēmas planētā, un kā tas ietekmēs pārējās planētas. Gaidīsim jaunumus no asteroīda emotion

246 18 55 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 55

0/2000

Gan jau Brūss Villiss aizvedīs kādu vagonu ar dinamītu un uzspers gaisā, un 2880 gads varētu būt diezgan neaktuāli, daudz lielākas iespējas pastāv līdz tam laikam uztaisīt tepat mazu atomkariņu un visiem nolikt ķelli emotion

50 0 atbildēt

Man ir nojausma, ka šo pasaules galu es nepārdzīvošu :D

26 0 atbildēt

Baigi optimistiski ir domāt, ka izvilksim vēl 800 gadus...

14 0 atbildēt

neaizmirstiet par 2012. g. decembri :D

11 0 atbildēt

man īsti pohuj ja pat tā būs.

16 5 atbildēt

Stūlbi. Cik tie pasaules gali jau ir paredzēti? Man godīgi sakot piedrāzt par to pasaules galu. Galvenais, lai esmu kopā ar ģimeni mājās... True.

10 0 atbildēt

YEYEYEYEYEYEYEYEYYEYEYEE....   2011. Gada 21. Maijā bija....  2006. gadā bija... tagad gaidam 2012. Gadu... pēc tam 2060. Gadu...  tagad 2880. Gadu.... un vēl  5014. gadu un 52352. gadu 2542365347643.gadu... Cik stulbam cilvēkam ir jābūt, lai neredzētu to, ka mūs grib piedirst jau simto reizi....  NEBŪS PASAULES GALS... VAI ARĪ CILVĒKI VNK IZMIRS AR LAIKU .... NU  UN ? .. mēs tapat nomirsim un mums visiem būs pohuj...  omg LIVE YOUR LIFE... DON'T GIVE A SHIT ABOUT ANYTHING... MAKE YOUR OWN LIFE AS GOOD AS POSSIBLE..... wtf.

8 1 atbildēt

līdz tam laikam tehnoloģijas būs tā attīstītas, ka tas asteroīds tiks iznīcināts, lidojot pie mums.. un kāda starpība? mani kauliņi tajos gados sen jau būs satrūdējuši :D

 

P.S. ja nu kas, Čakijs paglābs tos, kas tajos gados dzīvos :D

5 0 atbildēt

Kādā zemē? :D Takš miljons pasaules gadli līdz tam laikam būs notikušo, ka no Zemes vsp nekas pāri nebūs palicis :D

4 0 atbildēt

Izlasiju pirmo rindkopu ... tad pārgāju uz komentiem emotion

3 0 atbildēt

sākas atkal visādi murgojamie,a pareizi murgojumi nemaz nebija beigušies

4 1 atbildēt

Vispirms sagaidīsim Kempinga 21. oktobri :D

2 0 atbildēt

Noteikti pa to laiku būsim kādu citu planētu kolonizējuši.

2 0 atbildēt

ai tak es jau būšu miris mani tas neskars :D un mani maz maz .....  bērni sen jau būs devušies visumā uz citu planētu un mīlēsies ar kādu ciplanētieti :D

1 0 atbildēt

ākstu bars

1 0 atbildēt

2880-2011=869

869:25=34.76

Tas ko es te aprēķināju, ir ka par šito būs jāuztraucas mūsu 34xmazbērniem, pieņ*t ka viena paaudze nomainās 25 gadu laikā :D 

1 0 atbildēt

Mani tas īpaši neuztrauc, neplānoju dzīvot vēl 870 gadus lai to pieredzētu . :D

1 0 atbildēt

ap to gadu mēs jau būsim tīri labi iekārtojušies uz Marsa emotion

1 0 atbildēt

Jā,jā,jā es arī varu pareģot kautko tik tālā nākotnē lai tad kad tas laiks pienak man nav kauns par to,ka nekas nenotika,jo ne manis ne viena cita nav vairs :D

1 0 atbildēt

kāda man bēda kas notiks pēc 800 gadiem?

un galvenais ''pārdzīvot'' 2012 gadu emotion

un pat ja pēc tiem gadiem nāks tas asteroīds, tad cilvēki vai nu ja būs kolonizējuši kosmosu, un Zemi sen pametuši, vai vismaz zinās kā tikt galā ar kkādu akmeni. un vēl pastāv iespēja ka cilvēki 800 gadu laikā vienkārši sevi būs iznīcinājuši.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »