local-stats-pixel fb-conv-api

Viss ir mūsu rokās28

46 3

Tautieši sarosās! Droši vien visi būsiet dzirdējuši par parakstu vākšanu, lai ierosinātu likumprojektu Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz, ka Latvijas skolās mācības bez maksas notiek tikai latviešu valodā.

Parakstu vākšana sākās 11. maijā un beigsies 9. jūnijā. Šodien ir 26. maijs, tātad mums ir atlikušas tikai 15 dienas, ieskaitot šodienu. Ja tiks savākti vajadzīgie (153 232) paraksti, tad likumprojekts tiks iesniegs Saeimā. Ja Saeima to apstiprinās - tas stāsies spēkā, ja ne - tiks rīkots referendums.

Pirms pāris dienām tika ziņots, ka ir savākti tikai ap 17 000 parakstu. Jā, šajā gadījumā tie ir tikai 17 tūkstoši. Savākt 153 tūkstošus šķiet neiespējami, zinot, kāda ir latviešu tauta - gausa, pesimistiski noskaņota. Bet kopā mēs varam!

Tas, protams, ne būt nav nekas traks, ka krievu skolās pašlaik mācības notiek gan krievu, gan latviešu valodās. Galvenais, ka tās nenotiek tikai krievu valodā. Bet tomēr viss nav tā, kā tam būtu jābūt. Cilvēkiem, kuri beiguši krievvalodīgo skolas, latviešu valodas zināšanas ir gaužām niecīgas. Ir sajūta, ka viņi nemaz negrib pilnvērtīgi integrēties latviešu sabiedrībā. Droši vien paši esat bijuši liecinieki tam, ka jebkurā kolektīvā krievvalodīgie nošķiras no latviski runājošajiem. Bet kāpēc? Šī divkopienu sabiedrība mums traucē pilnērtīgi attīstīties kā valstij.

Ja krievvalodīgie paši nevēlas integrēties mūsu sabiedrībā, tad mums ir jāpalīdz viņiem. Mācības tikai latviešu valodā ir viens no veidiem, kā palīdzēt. Daudzi droši vien man nepiekritīs, bet tās ir manas domas.

Tātad mums ir palikušas 15 dienas, lai savāktu šos 153 232 parakstus. Zinu, ka spokus regulāri apmeklē daudz lielāks cilvēku skaits. Daļa, protams, nespēj palīdzēt, jo nav sasnieguši 18 gadu vecumu, bet, pilngadīgie spoki, latviešu tauta, iesim un parakstīsimies par latvisku Latviju.

Tuvāko vietu, kur parakstīties jūs atradīsiet šeit: http://www.1188.lv/karte/2011/ParakstuVaksana/

Vai šeit (šeit ir redzami arī parakstu vākšanas punktu darba laiki): http://web.cvk.lv/pub/public/29928.html

46 3 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Vajag ieviest iespēju parakstīties elektroniski internetā, tad noteikti savāktu divtik parakstu. :)

4 0 atbildēt

Mh, viedi vārdi, esam mēs pesimistiski, un vienmēr šaubamies par iznākumu, ar domu "neviens taču neiet, es ar neiešu, viens pats neko neizdarīšu", bet tā, pa vienam, pa vienam un būtu 153tūkstoši.. 

0 0 atbildēt

priekškam rakstu pacēli? tik traks patriots?

0 0 atbildēt

Iedomājies par parakstu vākšanu visi jau zin?

Ar varu neviens nav kļuvis mīļš/Tranzīts.

0 0 atbildēt

Cūka, a parakstu vākšana ta jau izgāzās (:

0 0 atbildēt

Kapēc nevar mācīties angļu valodu? Tas ļoti noder.

0 0 atbildēt

droshi vien es atkal kko nesapratu liiidz galam - Latvijaa ir arii igauju,lietuvieshu,polju un tt. skolas..kaa ir ar tiem?

0 0 atbildēt

Man nepatīk krieva kasiere, maita tāpēc ka vienmēr the price is wrong, bitch

0 1 atbildēt