local-stats-pixel fb-conv-api

Vecs večuks šķērso okeānu8

88 0

85 gadus vecs Britu jūrnieks Antonijs Smits, kopš bērnības ir sapņojis par Atlantijas okeāna sķērsošanu ar plostu. Un nu viņš savu sapni ir piepildijis paveicot to 66 dienās, kopā ar 3 draugiem.

2800 jūdžu (~4500 km) garais ceļojums noritēja veiksmīgi, ja neskaita stūres bojājumus, milzīgajam buru plostam. "Daži cilvēki saka ka tas bija neprāts. Be tas nebija neprāts. Ko tad citu lai dara, kad cilvēks paliek vecs?" pabeidzis ceļojumu, teica Smits.

Plosts ar nosaukumu "An-Tiki" tika piekrauts ar pārtiku - Apelsīniem, avokado, karupeļiem, kāpostiem un ķirbjiem u.c pārtikas precēm. Kad veikalā pirktā maize bija beigusies, viens no jūrniekiem Deivids Hildreds sāka cept maizi pats, mazā krāsniņā. Hilderds bija inženieris no Lielbritānijas un viņš arī palīdzēja salabot bojāto stūri.

Plosts tika uzbūvēts no četrām ūdens caurulēm, kuras bija gandrīz 12m garas, tām pāri bija pārliktas vēl 14 caurules, kuras veidoja plosta platumu (6m). Tāpat plostam bija 12m augsts masts, 120m2 bura, divas stūres, divi airi un nolaižams ķīlis.

"Es domāju ka ikviens no mums izbaudīja nakts vaktis kad tava kompanija bija tikai tu pats," teica Smits. "Nebija daudz ko redzēt, bet bija lieliski".

"Vienu dienu valis spēlējās gar plostu, bet bars ar mahi-mahi sekoja plostam gandrīz visu ceļojumu, Savvaļas dzīve bija vienkārši fantastiska, nebija no kā baidīties, mēs visi esam veci vīri." teica 61 gadu vecais komandas loceklis Džons Rasels.

Atlantijas okeāna vidū Smits nosvinēja savu 85. Dzimšanas dienu ar šoklādes kūku, kuru viņa ārsts uzcepta turpat uz klāja.

88 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Intresants raksts :) prieks par viņiem, ka kaut ko intresantu dara neviss sēž mājās un gaužas, ka ir veci :)

3 0 atbildēt

Sapņi piepildās jebkurā vecumā. Jauki. :)

0 0 atbildēt

fors rakst tev +++ no manis emotion

0 0 atbildēt

plosti man atgadina bernibu! - kad ar plostu laidam pa izsalkushu krokodilju pilnu upi ! :D

0 0 atbildēt

Nu moins sitie labi ,ierecu par to ,ka nebija no ka baidities jo apkart tikai veci viri ...Ludzu celojumu aprakstus vel!!!emotion

0 0 atbildēt

no manis Tev1000 + vien par virsrakstu!

0 0 atbildēt