local-stats-pixel fb-conv-api

Uzdevumi smadzeņu attīstībai6

24 4

1. Slinks lauksaimnieks Jānis audzē tomātus un pārdod tos vairumā pa 20 santīmiem kilogramā. Strādīgs Abrams tirgo tos tomātus pa 1 latu kilogramā. Jautājums: kam no viņiem ir lielā skaistā māja prestižā rajonā?

2. Pēteris ir nozadzis rūpnīcā 12 naglas. Aivars tajā pašā rūpnīcā ir nozadzis 12 vagonus ar alumīniju. Jautājums: kurš no viņiem ir deputāts?

3. Ojārs apmeklēja demonstrācijas trīs reizes. Pirmo reizi viņš kliedza: „Atlaist Saeimu”, otru reizi viņš kliedza: „Nost premjerministru”, trešo reizi viņš kliedza: „Pacelt algas ārstiem”. Jautājums: cik zobi ir palikuši Ojāram?

4. Virpotājs Bērziņš pelna rūpnīcā 200 Ls/mēnesī, viņa sieva – auklīte Bērziņa – pelna 150 Ls/mēnesī. Jautājums: pēc cik gadiem viņi izmaksās hipotekāro kredītu, ja ikmēneša maksājums ir 400Ls.

5. PSRS laikā mēs ar Rietumiem bija ienaidnieki. Tagad laiki ir mainījušies un mēs esam partneri. Jautājums: kurš no partneriem ir aktīvais un kurš – pasīvais.

6. Skolniekiem Valdim un Eināram vectēvi – invalīdi. Valdis katru reizi vectēvam nesa 3 glāzes ūdens, pa 2 latiem/glāze. Einārs darīja to pašu bezmaksas. Jautājums: kurš no skolniekiem ir lohs un kurš – topošais veiksmīgais uzņēmējs un Latvijas lepnums.

7. Būvniecības firmas „Alfa” un „Beta” piedalās valsts konkursā uz municipālo māju būvniecību. Firma „Beta” strādā 2 reizes ātrāk, 3 reizes lētāk un uz 20% labāk, nekā viņu konkurents. Jautājums: kurš uzvarēs konkursā, ja ir zināms, ka firmas „Alfa” īpašnieks ir premjerministra znots?

8. Divi Latvijas pilsoņi – Andris Ozoliņš un Mahmuds Babaka ir sakāvušies dēļ parkošanas vietas. Jautājums: kuram tika piespriests sods 10 latu apmērā un kuram – 5 gadi cietumā par naida kurināšanu.

9. Valdība un tauta velk uz pretējām pusēm pacietības atsperi, ar spēku 10 Kiloņutoni, turklāt tauta atrodas statiskā stāvoklī, bet valdība – dinamiskā. Pirmais jautājums: cik tālu aizlidos valdība, kad atspere pārsprāgs? Otrais jautājums: ar kādu spēku šī atspere iesitīs valdībai pa pieri?

24 4 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

pēc stāstītā, uz dažiem vispār nav iespējama loģiska atbilde... emotion

7 0 atbildēt
GAY avatarsGAY

1. Strādīgais Abrams, jo viņš ir strādīgs. 2. Abi, jo abi zog. 3. 0, bija pie zobārsta, kas atteicās labot, kamēr netiks paceltas ārstiem algas. 4. Neizmaksās, nepelna tik daudz... 5. Rietumi aktīvie, jo zaudēja karu, PSRS pasīvie, jo vinēja karu. 6. Valdis - biznesmenis, Einārs lohs un Latvijas lepnums. 7. Alfa 8. Muhmedam 10ls, Andris Bērziņam 5 gadi, jo ir nacionālists. 9. Neizlidos, nekādu.

4 0 atbildēt

Varēji atbildes ielikt ar! :D

4 0 atbildēt

1.Jānis, jo viņštirgo vairumā un lētāk, strādīgo ābramu izkonkurējot.

2. Aivars, jo viņš ir arī lembergs un metalurgā tiešām nogopīja tos vagonus.

3.  Maz, jo viņš ir pensionārs, kam tie zobi ir jālabo.

4. Nomaksās tad, kad konfiscēs, pēc kredīta līguma noteiktā laika.

5. Mēs esam pasīvie, jo mums tikai dod naudu, kamēr rietumi ir tie devēji

6. Valdis, jo viņs ir Zatlers un viņu, man liekas, lepnumam nominēja.

7. Alfa, jo, citēju,:"īpašnieks ir premjerministra znots"

8. Ozoliņam 5 gadi, Mahmudam 10 lati, jo Latvijā latvietis vienmēr apēd latvieti.

 

 

9. F(elastības spēks) = k (atsperes spraiguma koeficients) reiz DELTA-X(atsperes pagarinājums), tātad

Tas, cik tālu aizlidos valdība ir atkarīgs no tās masas, gaisa pretestības un atsperes spraiguma koeficienta.

Gala vienādojums F(tautas)  =  k(vidējā īpatņa pacietības stiepšanās koeficients reiz īpatņu skaits) reiz  X(valdības valdīšanas termiņa pagarinājums, reiz oligarhs kubā, reiz mērglisku izgājienu skaits)

Fizika 101

3 0 atbildēt

1. Jānis, jo vins nedzīvo Emirātos kā Abrams emotion

2 0 atbildēt

1. Jānis

2.Aivars

3. Maz...

4. Ja ņem vērā ēnu ekonomiku, tad pēc kādiem pāris gadiem kredīts būs dzēsts

5. Rietumi aktīvais, PSRS - pasīvais

6. Valdis - uzņēmējs, Einārs - lohs un Latvijas lepnums (kas, manuprāt, vispār neiet kopā)

7.Alfa

8. Andrim 10 Ls, Mahmudam - ilgais sods (nav latvietis)

9. Fizika nav mana stiprā puse, bet pa pieri valdība dabūs..

0 0 atbildēt