local-stats-pixel fb-conv-api

Ungārijai naudu nedod7

80 5

Brisele (16.12.2011). Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) eksperti, kas gatavo jaunu kredītlīniju Ungārijai, piektdien priekšlaicīgi pameta valsti saistībā ar bažām par to, ka Ungārijas Centrālā banka varētu kļūt neatkarīga.

"Eiropas Komisija (EK) saskaņā ar SVF nolēmusi pārtraukt sagatavošanas misiju," paziņoja ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs Oli Rēns.

Ungārija pagājušajā mēnesī bija spiesta piekrist sarunām ar starptautiskiem aizdevējiem pēc tam, kad valsts valūtas vērtība attiecībā pret eiro sasniedza rekordzemu līmeni un tai nebija iespējams iegūt līdzekļus obligāciju tirgū.

Otrdien Ungārijā ieradās SVF delegācija, lai sagatavotos pārrunām, kuras paredzēts sākt nākamā gada sākumā.

Taču delegācija valsti priekšlaicīgi pametusi saistībā ar jaunu likumprojektu, kas pakļauj Ungārijas Centrālo banku Ungārijas varasiestādēm un dod tai neatkarību no Eiropas centrālās bankas.

Komisija norādīja, ka varasiestādes nav pietiekami konsultējušās ar Eiropas Centrālo banku un valdība steidzamā kārtā iesniegusi šīs izmaiņas parlamentā, kad ES un SVF bija plānojuši šo jautājumu apspriest oficiālu pārrunu laikā nākamā gada sākumā.

EK uzsvēra, ka "centrālo banku neatkarība ir Māstrihtas līguma pamatā, aizliedzot dalībvalstīm ietekmēt centrālās bankas to uzdevumu izpildē".

Atgādinām, ka ES dalībvalstu centrālās bankas nepakļaujas savu valstu valdībām, bet gan Eiropas centrālai bankai.

80 5 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

tam valūtas fondam nevajag klausīt, to arī pateica ASV tas viens, ka Latvija nepareizi izdarīja. Bet nu ASV parāds jau vispār ir cik miljardi emotion

3 1 atbildēt

Beidzot kautkāds noderīgs raksts nevis pārklausītie čaka Norisa joki =.=

1 0 atbildēt

viņu valdība iespārda :D:D

0 0 atbildēt