local-stats-pixel fb-conv-api

Tradīcija nav attaisnojums cietsirdībai.11

6 1
Spānijā vēršu cīņas ir uz to izeju. Anglijā tā bija lapsu medības, kuras tagad ir nelegālas. Savienotajās Valstīs ir viņu pašu apkaunojošās tradīcijas, ieskaitot verdzība, pie kurām kavējas. Un Dienvidāfrikā, rasu segregācija ir lieta no pagātnes, bet citi nežēlīgi paradumi pastāv.

Diemžēl, Ukvešvamas (Ukweshwama) festivāla laikā, grupa jauniešu moca un kauj nobiedētus vēršus ar viņu kailajām rokām. Viņi izrauj vērša mēli, grūž sauju ar dubļiem viņa mutē, izrauj acis un sakropļo tā ģenetālijas. Šī briesmīgā slepkavība ir attaisnojama saskaņā ar likumiem pret dzīvnieku cietsirdību saskaņā ar valsts "kultūras brīvības" atbrīvojums.
Ļaunprātīga dzīvnieku izmantošana nedod godu nevienai kultūrai. Indiešu humāniste, žurnāliste, valdības ministre un dzīvnieku aizstāve Maneka Gandi (Maneka Gandhi) zina to un aizsūtija vēstuli PETA Asia vārdā Dienvidāfrikas prezidentam Džeikobam Zumam (Jacob Zuma) mudinot viņu modernizēt šo cietsirdīgo rituālu. Viņa raksta : "Kaut arī es cienu kultūru, šis vēršu-nāvējošais rituāls rada ārkārtējas ciešanas nevainīgai radībai un nav vietasmodernajā pasaulē. Tradīcija nav attaisnojums cietsirdībai, un daudzas sabiedrības ir beigušas vai strādā lai beigtu 'tradicionālo' praksi - kā verdzību, kanibālismu, bērnu slepkavības, sieviešu apgraizīšanu, foot-binding, vēršu cīņas un lapsu medības - kas ir par iemeslu dzīvnieku vai cilvēku ciešanām."
Kā Maneka Gandī uzsver savā vēstulē, tas ir neiespējami noliegt saikni starp vardarbību pret dzīvniekiem un vardarbību pret cilvēkiem. Mēs ceram ka prezidents Zuma un citi pasaules līderi, kuri rūpējas par to, lai viņu valstis būtu mazāk vardarbīgas pieliks punktu šausmīgajiem paradumiem kā šis.
6 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
šis ir sabiedrisko ispriecu veids,ko galīgi neesmu varējis saprast.Dotu tam lopinam kādu iespēju.Saprastu tad šādu sporta veidu,ja pret vērsi viens pret vienu izietu cilvēks,bruņots tikai ar rungu,un tad lai uzvar stiprākais,bet tā vesels bars baksta dzīvnieciņu un pūlis gavilē.Apsurts.
2 0 atbildēt
Bet taa ir tikai galja beigu beigaas! o_O
0 0 atbildēt
nu ir par traku, tas gan.
0 0 atbildēt
Lil Ali <<<<<<< Noskaties " South park - whale whores "" sēriju un visu sapratīsi =)
0 0 atbildēt
Artexones un kas no tās sērijas jāsaprot? Tas ka lielākajai daļai cilvēku par dzīvnieku eksistenci ir nospļauties.
0 0 atbildēt
Kā vispār var kko tādu darīt. Nabaga dzīvniciņi.
0 0 atbildēt
Artexons zini tādu pidaru kā tu ir pilna pasaule un tāpēc dzīvnieki cieš no tādiem kā tu, kuriem sirdsapziņas vispār nav. Un par to mežu un bisi - tev tur nav taisnība, kā tu domā kāpēc vecvecāki laukos kartupeļus, burkānus un citus dārzeņus  liek kastēs vai sakonservē, tieši tāpēc, lai būtu ko ēst. Kānekā netikai no gaļas var paēst.
0 0 atbildēt

blin cilveks ir radies no merkakiem !!! merkakis nav plesejs !  turklat musu organisms nav pielagojies kartigi pie galas ! 2. var arii est darzenusun tiem nav nekada vaina !

1 1 atbildēt
Lil Ali jā man ir nospļauties tādēļ, tad kad dzīvnieki sāks maksāt nodokļus un spēs aizstāvēt sevi tiesā, tad cilvēki viņus sāks respektēt. Un tavai zināšanai mēs esam predatori, mednieki slepkavas, tas ir mūsu asinīs. Lauvas medī ,zebras un tas tev ir normāli tā taču daba vai ne ? Nu redz manlieks normāli, kad mēs nogalinām stulbus buļus un cūkas, pārtikai. Un savus hipija ideoloģiju paturi pie sevis. Iebāztu tevi mežā ar bisi rokā un ziemā, kad kuņģis sāktu griezties tad visus lāčus apšautu un izceptu pa ziemu, tāda ir daba neko nepadarīsi =)
1 2 atbildēt

āksti, dzīvnieku mīļotāji līdz debīlismam :D

0 1 atbildēt
IR GAN! tagad ej un uztaisi man kotletes
0 3 atbildēt