local-stats-pixel fb-conv-api

Spoki zagļi?!39

272 15

Tātad sērfoju pa dažādiem ziņu portāliem līdz uzgāju šo šokējošo rakstu...

Turklāt, lai nesanāktu tā, ka es pats būtu pilnībā ''nozadzis'' šo rakstu es tikai citēšu (es necenšos nopelnīt kaudzi +, ar šo rakstu, bet vnk. pavēstīt šo ziņu pārējiem spokiem!) Nu, lasām: '

"Internetā, kā jau kara laukā. Tikai šeit nešauj un nedur dunci tieši…tas notiek rafinētāk un ar izdomu.

Par lielajiem „hakeriem” šoreiz nemaz nerakstīšu. Katrs portāla īpašnieks vai admins, kas koriģē rakstus ir sastapies ar brutālu ielaušanos un daļēju vai pilnīgu portāla sabrukšanu, ļaundabīgas nesankcionētas rīcības rezultātā.

Visi mēs, sargājam savu maku un būsim nikni…ja ne vairāk…ja to kāds zaglēns nozags. Tā lēni un noteikti tuvojos raksta galvenajam mērķim…pieklauvēt pie mazo zaglēnu pierītes, kas zog rakstus no citiem interneta resursiem, bez atļaujas un ja arī atļāvies nozagt…bez aktīva linka uz autora rakstu.

Daudzos gadījumos tie ir cilvēki, no kuriem tas tiek vismazāk gaidīts, piemēram, nosmulējies tīnis vai vienkārši interneta bomzis, kas grib paspīdēt ar cita rakstu, nedomājot par to, ka tur tomēr ielikts darbs un laiks.

Runa ies par www. spokiem.lv, kas regulāri publicē zagtu materiālu atsaucoties, ka nespēj izkontrolēt sava portāla saturu.''

Pēdējais teikums aizskar manas spoka jūtas... :(

''Labi visu pēc kārtas…
Mēs pēc savas būtības un sūtības internetā neesam asinskāri un daudz ko laižam gar ausīm, bet kad sāk pārpublicēt gandrīz visus rakstus bez atļaujas un aktīva linka, kas norādītu autoru…mēs nemaz nerunājam par rakstisku vienošanos… sākam protestēt. Portāls www. spoki.lv to nu galīgi nesaprot..."

Spoki nav tāds portāls, par kādu viņi to uzskata, rakstus tiešām nav iespējams kontrolēt, jo diez cik liels Redu skaits varētu pilnībā kontrolēt apmēram 300 rakstus dienā (vai pat vairāk). Portāls vienkārši norok spokus pat neizzinot to dabu pilnībā.. So sad :( Rakstā tika publicēti arī pašu lielāko zagļu vārdi(niki):

''

Tātad, zagļi , kurus atradām uzreiz :

zaglis ar profilu PI4UKS

Zaglis … maxxims

Un ir arī vel citi kontenta zadzēji no šī portāla…. www. spoki.lv. ''

Spoku vidē populāri spoki, bet acīmredzot zagļi.. :(

Jacky arī kkā ir mēģinājis taisnoties..:

Andris Zodāns jacky@spoki.lv 10:08 (pirms 35 minūtēm)

Sveiki,

Paldies, ka informējāt par šo pārkāpumu. Mēs diemžēl nevaram izkontrolēt visu autoru darbus un katrs autors pats uzņemas atbildību pārpublicējot informāciju un tās saskaņošanu ar pirmavotu.

Atsauce rakstā ie pielikta.
ar cieņu,
Andris Zodāns ''

Sekojošais teikums norok spokus:

Mās uzskatam portāla vainu pierādītu. Diemžēl dažkārt šādus portālus vada nevis augstā lojalitāte, bet gan cita motivācija- trafiks un iespējama peļņas gūšana no reklāmas

Pastāv korelācija starp portāla pozīciju internetā un viņa nodarītajiem zaudējumiem citiem interneta dalībniekiem. Ja portāls to nezina, tad negodīga portāla īpašniekam tiek radīti daudzas reizes lielāki zaudējumi negodīgas rīcības dēļ nekā “parastajiem interneta bomžiem” jeb “ierindas”zaglēniem no portāla, kas maskējas ar profila niku. "

Tātad esam pilnīgi zagļi.. Un spoki strādā tikai peļņas dēļ (kura varētu būt ne lielāka par visparastāko mēnešalgu, nu labi 2x vairāk...) Lūdzu izsakiet savu viedokli komentāros!! : )

http://kllproject.lv/2011/11/22/latvija-uzradusies-interneta-spoki-kas-zog/

272 15 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

PLD par informaciju ;) 

28 2 atbildēt

www.spokiem.lv? 

26 0 atbildēt
Lux avatarsLux

Daudzi no spokiem, kuriem ir augsti līmeņi tieši arī ir ieguvuši šo augsto līmeni, zogot citu rakstus! :/

13 2 atbildēt

kāds pārāk ņem pie sirds to, kas notiek NE reālajā pasaulē... "mēs neticam spokiem un citiem mošķiem, bet cīnamies par kko virtuālajā pasaulē.. " Man vajadzētu dzīvot citā gadsimtā, jo internets ir viena liela mēslu bedre (dažs labs zelta gabals te arī ir) un stresot par rakstu kopēšanu šķiet bezjēdzīgi.

7 0 atbildēt

Bļe es apstos ''orģināl mājaslapu'' no kuras veidots šitas raksts Wtf?Viņi dara precīzi to pašu pārkopē no google.lv ko viņi dirš mums augumā paši nav labāki!!!

6 0 atbildēt

vēl pāris simtus redu un lieta darīta :D Bet ja nopietni, simtprocentīgi no šādiem tipāžiem izvairīties ir praktiski neiespējami, atliek vien cerēt uz autoru godaprātu.

5 0 atbildēt

nožēlojami ir tie spoku lietotāji, kuri neko nespēj pārtulkot, vai vienkārši likt kādas bildes, nepārkopējot no citiem mēsliem, bezjēdzīgus rakstus. Tā viņi grauj šīs lapas reputāciju(ja tāda šai lapai vispār ir.), un neko labu nenes.

7 2 atbildēt
Zin avatarsZin

Tat da da dammmmm..... gadsimta atklaajums :D :D To vareeetu ierobezhota ar to, ka vajag obligaati NOMAALU atsauci uz pirmavotu, savaadaak, kaa te vienu briidi bija recepshu sadaljaa, ka katru dienu kaads panjem recepti no fotoreceptes.lv un saka, ka maajaas gatavoja un dazhs labs veel to kakji uzdod par saveejo, un ja tomeer to zagto rakstu uzdod par savu orgjinalrakstu tad piekjershanas gadiijumaa vajag bargu sodu :)

tu domaa, ka spoku portaals nepastaav pelnjas deelj? :D ja taa nebutu, tad reklaamas nebuutu tik daudz.

labi raksti = lielaaks trafiks = lielaaka pelnja, bet diemzheel konkurentiem vai orgjinaldarba autoriem tas nepatiks, ka ar vinju darbu kaads cits portaals pelna  :) :) :)

4 0 atbildēt

Heh. Trafiks un peļņas gūšana :) Par "cepumu gūšanu" un rakstu skaita palielināšanu var pārmest kopētājiem, bet neviens portāls negrib, lai tam ir zagļu slava. Tāpat visiem skaidrs, ka spokos nāk skatīties labu rakstus, nevis copy/paste. Reizēm tas kalpo arī kā reklāma citām lapām, par kurām iepriekš neviens nezina. Protams, ja ir norādīts avots un tas ir saskaņots.

2 0 atbildēt

Tā vien ir viņu "gudrā" mārketinga metode.

2 0 atbildēt

Īsti nesapratu, par ko tas cepiens ir?

2 0 atbildēt

Njam, gudri d***t jau mākam mēs visi, tikai kāda jēga viņiem bija šo rakstīt? Paši nokopē no googles un tagad lepojas ar savu sūda lapeli. emotion 

2 0 atbildēt

cik smieklīgi atkal jau kādam kaut kas iegrauzies un tad tik sākās tipiskais -ZAGĻI. stulbums pilnīgs, jo nevar jau tur atrast pozitīvo ,par grūtu degunu nolaist, labāk iet un kasīties.

1 0 atbildēt

Jacky uz spoki.lv pelna,tas ir logiski.Bet ja ta padoma rakstu piemaram ir 100000 un no tiem 5000 atkartojas..

1 0 atbildēt

Citiem vienkārši sāk skaust, viņi redz, ka ar šādu portālu var labi nopelnīt, tāpēc vēlas norakt šo portālu, lai vietā nāktu viņu veidotie portāli.

1 0 atbildēt

Kas mani uzjautrina ir tas, cik ļoti kaut kādi interneta salašņas ar savu "unikālo redzējumu/viedēkli," uztraucas par savu stilistiski faktiski un gramatiski greizo rindeļu aizstāvēšanu pret "zagļiem." Kaut arī internets ir, šķiet, populārākais medijs Latvijā un pasaulē, interneta žurnālisms ir... khem... ne pārāk kvalitatīvs, labs utt. Vienkāršāk sakot - es nekad neuztveršu nopietni nevienu, kas mēģina internetā justies kā baigais mākslinieks, rakstnieks, kura cēlās jūtas aizskar cilvēki, kas tālāk padod informāciju.

1 0 atbildēt

Un, kas to saka , tad beigās !?

1 0 atbildēt

Ja godīgi tad piemēram collagehumor vai the Chive pie kājas tie spoki viņi ir 100reizes atīstītāki un labāki;)

1 0 atbildēt

Paldies kad iedevi majslapu! tgt tikai panemshu lapas ip un done ^^

0 0 atbildēt

ļauj minēt, tie bomži grib kkādu kompensāciju arī?

0 0 atbildēt