local-stats-pixel fb-conv-api

Spēcīgs uzliesmojums uz saules13

42 2

Pirmdien Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) kosmiskā zonde «Solar Dynamics Observatory» (SDO) uz Saules fiksējusi rekordlielu plazmas uzliesmojumu 700 000 kilometru garumā, kas 50 reizes pārsniedz Zemes diametru.

Izvirdumi turpinās jau trešo dienu, turklāt to izmēri nemitīgi pieaug, ziņo speciālisti.

Zemei šī neparasti lielā Saules aktivitāte neies secen nepamanīta. Pēc zinātnieku domām laika posmā no 8. līdz 12.decembrim uz Zemes gaidāmas ļoti spēcīgas magnētiskās vētras.

Jo satraucošāku šo novērojumu padara fakts, ka nesen NASA speciālisti sadarbībā ar ASV Nacionālo zinātņu akadēmiju publicēja ziņojumu ar nosaukumu «Kosmosa draudi: sociālās un ekonomiskās sekas», kurā secināts, ka Saules aktivitātes pieaugums Zemei draud ar bojāeju. Tās iemesls būs neiedomājami spēcīgas ģeomagnētiskās vētras, ko izraisīs uzliesmojumi uz Saules.

Kolorado universitātes profesors, NASA pārstāvis Daniels Beikers, apgalvo, ka ļoti spēcīga uzliesmojuma uz Saules sekas salīdzināmas ar atomkaru vai sekām, ko izraisītu uz Zemes nokritis gigantisku apmēru meteorīts.

Plazmas izvirdumi uz Saules paralizēs elektrības padeves tīklus un visas ierīces, kas tiek darbinātas ar tās palīdzību uz Zemes. Speciālists norāda, ka elektromagnētiskā katastrofa uz Zemes notiks bez jelkādiem iepriekšējiem brīdinājuma signāliem, un mūsu planēta tam nebūs sagatavota. Ārkārtīgi spēcīgie uzliesmojumi uz Saules izraisīs neiedomājami spēcīgas ģeomagnētiskās vētras un globālu katastrofu.

Sākotnēji cilvēki varēs novērot dabas parādību, kas līdzināsies neparasti spilgtai polārblāzmai. Tad pārstās darboties visi transformatori un energosistēmas.

Speciālisti atzīmē, ka no tā bojā neviens neies, taču sekas būs jūtamas vēlāk - vairs nedarbosies saldēšanas un produktu uzglabāšanas iekārtas, autonomie elektroenerģijas padeves avoti slimnīcās pārstās darboties pēc dažām dienām utt.

Speciālisti lēš, ka postošais uzliesmojums uz Saules varētu notikt 2012. gada rudenī, kad Saules aktivitāte sasniegs savu maksimālo punktu.

42 2 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://apollo.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

atkal jau 2012..ehhh

1 0 atbildēt

raksts domāts lai pabiedētu bērnus. :D muļķības. 

1 0 atbildēt

atkal jau ziņas,par daļēju pasaules galu,tikai cilvēki izdzīvos.

0 0 atbildēt
SaW avatarsSaW

google neko tamlīdzīgu neatradu.. Ka tik pats nēesi izdomājis?

0 0 atbildēt

uhaha transformatoriem po uz elektromagnetiskajiem vilniem 330 110 20 kv linijaam ari ir automatika kura tiks paris minushu laika nomainita un viss kustesies ka kustejies

0 0 atbildēt

šīs dienas jautājums

Mēs dzīvosim-Ir vērts mācīties

Vai iesim bojā- Pa visu Po* dzeram aliņu un viss ?

Kā jums liekas spocēni ? emotion

0 0 atbildēt

un kurš teica, ka 2012 ir tikai pupumizas ? emotion

0 1 atbildēt