local-stats-pixel fb-conv-api

Smoke! (Pro-smoking raksts)13

46 3

Smeke! Pipe! Smoli! Baro veziti! Kamer neapnīk un neļauj nevienam diktet, ko tev darīt vai nedarīt!

Nolemu uzrakstīt , jo man tiešām jau sak krist uz nerviem Anti-smoking raksti un random Health Friki! Kāda jēga no Anti-smoking rakstiem? Mes , smēkētāji zinam visus mīnusus šim ieradumam, so kādēļ spamot?


Es nesaprotu why jūs ta par to cepjaties? Vai kāds jums (non-smokeriem) tos dūmus pūš sejā vai spiež pīpēt?

Tādēļ dāmas un kungi, cik man zinams pirmais (neskaitot rakstu ar smēķējošam sievietem) spoki.lv raksts smēķētāju atbalstam!

Smēķēšana nav tik šausmīga kā visi tev cenšas iestāstīt!
Protams ir risks saslimt ar kaut ko nepatīkamu ,bet izvelies pats , velies uzpīpēt go ahead , pamēģini , jo reali 1-9 cigaretes neko nemainīs.

Lielākais cigarešu pluss ir nomierinošais effekts - netici visiem helth frikiem ,kas tev centīsies iestāstīt ,ka nomierināšana ir mīts, atruna ,ko izmanto smēķētājo ,lai turpinatu smēķēt. Zinatniski pieradīts , ka nikotins (kas ir cigaretes) ir anti-depresants un palidz netikai pret depresijam ,bet ari stressu , bailes lekmem un uztraukumu. Daudzi psihiatriiesaka deprsiviem un ar "anxiety" sirgstosiem pacientiem laiku, pa laikam uzsmeket. ... so es ceru, ka ar so dalu ir +- skaidrs.

+ nomierinos effekts - netikai nikotins nomierina , smekesana ir ka relaksiva elposana - dzili plausas ievilk gaisu , paturi gaisu ieksa,lenam izput ara. Smekesana notiek tapat - dzili ievelk dumus,patur,lenam izpus ara. Tada veida cilveks nomierinas.

Smekesana palidz turet svaru (vai pat nomest to) - Smekejot tu sadedzini ap 300 kalorijam. smekesana paatrina metabolismu un nospiez estgribu.

Smekesana ir sociala lieta , briniskigs iegansts vai atruna ,lai izietu parunat , veids ka iepazities ar meiteni vai atrast jaunus draugus. Konflikta situacijas ,izejot uzpipet tu nomierinies un esi gatavs staties preti jebkam, jo tu pamet konflikta zonu un ari augstak minetie iemesli.

Smekesana sasilda ... nu tur nav ko vairak piebilst,vina vnk sasilda.

Visvairak man nepatik ,ka smekesanu uzskata par so launo visa launuma sakni , reali dumji ,ka cilveki redzot smeketaju uzreiz doma "atkarigais", ta nav ,ja protams ta ir narkotika ,bet galvenais ir tas ,ka tas ir patikami un tadel smeketaji smeke , nevis atkaribas del... Ka piemeru var nemt daudz , ko -

Kafija - no ritiem visi milam iedzert kafiju ,vai mes to dzeram , jo esam atkarigi? Ne , vismaz es to dzeru ,jo man ta garso! Teja - atkariba? Ne , mes varam to nedzert! Bet vina mums garso un mes vinu dzeram. Sekss -  (nu ok ta varetu but atkariba) Bet mes neatsakamies ,nejau jo esam atkarigi , bet jo tas ir patikami. Spoki.lv - atkariba? Ne , mes vinus lietojam ,jo vini ir f*cking awesome! Tapat ar cigaretem - var atmest ,bet neatmetam ,jo tas ir patikami!

So... par daziem cigaresu minusiem...

Cigaretes saisina dzivi - ja protams ,ta ir taisniba ,cigaretes saisina dzivi , tapat ka masinu un fabriku izmesi ,darbs kur daudz puteklu vai metala rupnicas , tapat ka neveseliga partika ,alkohols, mazkustigs dzives veids ,liekais svars , stress u.t.t. , Tadel ja tu pipesi (vai saskarsies ar jebko citu no ta saraksta and more) tu nenodzivosi lidz 70-80 gadiem , bet taja pasa laika ,kas grib dzivot tik ilgi , vai tas tiesam ir verts, nodzivot lidz 80 gadiem un but par apgrutinajumu berniem ... jo reali ,taja vecuma tu nebusi ipasi spejigs par sevi bez problemam rupeties ,tu gandriz neredzesi , gandriz nedzirdesi, knapi runasi , zaudesi zobus un nevaresi aiziet lidz ertibam ,patstavigi. Tu vairs nebaudisi dzivi ,tu vienkarsi gaidisi ,kad tu beidzot nomirsi (to pasu gaidis ari tavi radinieki) , tu ipasi vairs neskatisies filmas , neinteresesies par kulturu , vieniga izklaide bus skatities TV vai est... impotence 99% gadijumu un ja tu esi tas 1% kas vel ir spejigs ,vienalga nav jegas ... so atbildiet man ,kadel si apmatiba ar ilgo dzivi un bailes no tas saisinasanas?(smekjot vari ceret bez problemam nodzivot ka Bobs Dilans un pat ilgak )

Cigaretes palidz vezim un citam launam slimibam - true ,bet tikai palidz , jo viss slepjas tava genetika, viens var pipet visu muzu 3 pacinas "belamor kanal" diena un nedabut vezim ( bet nu ok ar 3 pacinam "Belamor" diena vins visdrizak sanems kadu kaiti) cits dzivot pareizi un tomer dabut to laundabigo audzeju. Why is that? - Iedzimtiba , tas kas slepjas tava DNS ir daudz svarigaks par to ko tu lieto. Ja protams cigaretes palidz tam slimibam attistities, bet nopietni draudi ir tikai ,ja tu tiesam daudz pipe - viss kas par daudz skade , tadel mereni smekejot vieglas vai videjas cigaretes tad ,vismaz es uzskatu , ipasi nekas nedraud. Galvenais mereni , nedela 1-2-3 dienas var izlaist , tiri tadel ,ka pec pauzes cigarete vairak baudas.
 Sports un pareiza partika ari palidz.

ok next

Smeketaji nevar paelpot ,sudigi skrien, atrak nogurst - BULL$HIT! Nevajag pierakstit visparejo tizlumu cigaretem ,ja protams bieza smekesana var pasliktinat elposanu, bet ja tu regulari sporto vai vismaz ej paskriet vai uz saru zali ,tad cigaretes tev netrauces. Vienkars tizlenitis (tuklitis, datora trollis u.t.t.) sportos tikpat slikti ka nepipejos tizlenitis. normal guy sportos tapat ka normal guy smoker, sportists smeketajs sportos tikpat labi ka sportists nesmeketajs (bet protams tas ari atkarigs no sporta veida ,bet ja mes runajam par skolas programu tad atskiribu nav) To es rakstu pec savas pieredzes ,jo pats sportoju jau 9 gadus ar zinamiem sasniegumiem ,pazistu loti daudz citu sportu sportistus ,kas pipe - florbols,basketbols , hokejs ,bokss u.t.t.

Smeketaji smird - kinda true ... tikko pec smekesanas smaka paliek un piesucas drebes ,bet musdienu tehnologijas un daudzi zinatnes gadi ir atradusi risinajumu - Odekolons vai dezodorants un viss ,vairs nekādas smaržas ,ja ir labs odekolons tad atliek uzpūst nedaudz  no rīt un smēķēt pusdienu un tabakas smaku nevar sajust. Un tā nav liela problēma ,jo odekaloni un dezīši ir every day lieta ,man liekas diezgan svarīga, so tu viņu lieto anyway ,tāpēc uzpūst ,lai noslēptu smaržu nav grūti. Ja tu tās lietas neizmanto tu smirdi arī bez smēķēšanas.

So pēc šī raksta ceru es kaut cik ,tautai atvēru acis ,ka velns nav tik melns kā to māllē. :)

P.S.
Jaunieši neaizmirstiet ,ka smēķēšana nodara kaitējumu veselībai , itīpaši ja tu esi dīvāna kartupelis ,kā 45% iedzīvotāju. Nesāc smēķēt kamēr neesi vismaz 16-17 gadus vecs , neļaujies citu ietekmei. Nesāc smēķēt bara instinkta dēļ tu pats ar laiku sajutīsi vai tu vēlies tabaku vai ne , domā ar savu galvu!

Šis raksts nevienam neiesaka smēķēt, šis raksts vienkārši atbalsta JAU smēķējošos un ir kā atbilde non-smoking aktīvistiem.

P.P.S.

Es šo rakstam veltiju daudz laika ,tādēļ cienīsim viens otru un iztiksim bez tizliem, bezjēdzīgiem komentāriem.

Ļoti vēlētos dzirdēt iemeslus, kādēļ daudzi ir tik ļoti pret smēķēšanu un veido visus Non-smoking rakstus? * neskaitot iemeslu, ka tākā nepīpēt ir mūsdienu populārais bara instinkts ,autors par non-smoking rakstu saņem daudz +

P.P.P.S.

Sorry ,bet kautkādā veidā pazuda puse garum un mīkstinājum zīmju.

46 3 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

esmu izbijis smēķētājs ar 15 gadu stāžu, nu jau nevelku 5 gadi. vienīgais ko varu teikt aktīviem smēķētājiem- neviens jūs nepārliecinās to nedarīt, bet kad to sapratīsiet paši, tad jau būs par vēlu un reti kurš no jums atmetīs. un kas te runā ka nevienam jau jūs virsū nepūšat un visādi citādi netraucējat, tad tie ir klaji meli. jūs pat nevarat ievērot tos sasodītos 10 metrus no ieejām ēkās, nerunājot ka velkat autobusu pieturās, tikko kas, tā uzreiz ciga zobos... cigarete neko nenomierina, tā tieši otrādi dod pamatīgu sitienu pa jūsu nervu sistēmu un grauj to nemanāmi ilgstoši daudzu gadu garumā. un mans koments nav domāts lai kādam ko pierādītu, pierādiet paši sev ka viss ir labi. es sev pierādīju ko citu un esmu laimīgs par izdarīto izvēli, tikai nedaudz nožēloju ka tik ilgi nevarēju saņemties.

6 0 atbildēt

blje nu tik tizli izklausaas, ka tu tajaa rakstaa saliec gandriiz vai katraa teikumaa anglju valodas vaardus. izklausaas taa, itkaa tu to visu buutu centies rakstiit angliski bet diez ko nesanaacis.

2 0 atbildēt

+ no manis ejam kopigi uzvikt miera dumu ;)

1 0 atbildēt

:) pac pipeju nodarbojos ar aktivu dzivesveidu. Tas ka paliidz nomierinaaties ir tiirakaa patiesiiba :)

0 0 atbildēt

visvairāk man patīk pīpēt vēsā laikā.

1 1 atbildēt

pluss tur nav ko!:)

0 0 atbildēt

njaa mani ljoti apmierina shis raksts :) ta vis ir dziva patiesiiba bet tie kas nepipe un naw meginajushi to darit arii kritizees un kritizees, jo neko nesajeedz :)

0 0 atbildēt

kā tu sāki smēķēt - tavi iemesli?

info par šo tēmu vnm bijusi pretrunīga - no vienas puses cigarešu ražotāju ieinteresētība, no otras lūk aktīvisti, kas ir pret (viņu motīvs gan man nav zināms ;) )

0 0 atbildēt

un nevajag aizmirst par ganju, tā ar nav tik slikta kā to mālē, like to smoke, just relaxing 8)

0 0 atbildēt

atbildot uz kretīnsbumba komentāru " esmu izbijis smēķētājs ar 15 gadu stāžu, nu j... " wow. reti gadās lasīt argumentētus komentus ;) plusiņš tev.

0 0 atbildēt

nepiekriitu par to elposhanu, kad nepiipeeju(nesen iesaaku) skreeju daudz labaak, bet tagad jau ar 5 gadu pieredzi :D, saku, skriet paliek gruutaak, otraa elpa saak ljoti bremzeet.

bet esmu lasiijusi un aarsti ir teikushi man un maniem vecaakiem(kas nepiipee un neatbalsta to), ka ja piipee visu laiku vienas un taas pashas firmas cigaretes, plaushas kkaada veidaa pashas saak attiriities no nikotiina un ir aizvien mazaaks risks ar kko saslimt...

0 0 atbildēt

Wow ... negaidiju tik pozitīvas atsauksmes! :)

2 Bubble - Es sāku smēķēt , jo apnika nesmēķēt ... nepīpēju 17 gadus un vienā dienā pamodos un jautāju sev , bet kādēļ tu nepīpē? Kādēļ vismaz nepamēģināt ... vienā partijā nostriļiju "Marļiku" aizpīpēju... un sapratu ,ka man tas patīk ...

2 Kretīnsbumba - Prieks ,ka tu nolēmi un izdariji to ,ko nolēmi , galvenais ,ka tas tevi dara priecīgu , + no manis par argumentētu ,smuku komentāru, bet tomēr nepiekritīšu - pa 17 nepīpēšanas gadiem man nereizi netraucēja ,ka kāds pīpē ,es tam nepievērsu uzmanību , kaut gan oža man ļoti laba , tādēļ ,uzskatu ,ka cilvēkam dūmi traucē tikai ,kad viņš grib , lai tie tam traucētu , tb , pievērš tam uzmanību.

Tāpat domāju ,ka daudzi smēķētāji kaut kādā dzīves posmā atmetīs smēķēšanu , ar laiku vnk apniks , vai pāries uz kko citu ,piemēram , cigārus vai pīpi... damn es sev gribētu pīpi.

2 Pelmene - nepiekrītu ,jā protams ir 70-80 gadnieki ,kas bauda dzīvi ,ir aktīvi , bet nevarētu teikt ,ka viņi tiešām bauda dzīvi ,viņi vnk aizvada dienas aktīvāk ... un žēl pārplēst tavu burbuli, bet ,reāli, rets cilvēks 70-80 gados ir veselīgs ... ļoti liela iespējamība ,ka cilvēks pat nesasniegs šo vecumu un ja sasnieks.... tad tas nebūš patīkami. Būsim tomēr reāli ,ļoti maza iesējamība, ka es vai tu (ja vien tu nedzīvo tiešām pareizu dzīvesveidu) būsim aktīvi un forši tajā vecumā , visdrīzāk tajā vecumā mēs būsim miruši :) Un padomā vai tev tiešām ir vajadzīga tava 80. dzimšanas diena? :)

2 Back - vai tu skrien regulāri? Vai skrēji regulāri? Ja nē tad tas ir tikai normāli, ka skriet nav viegli. (tur nav nekāda uzbrauciena, tas tā vnk ir ;) ) Un ... viena vai otra marka ,risks saslimt ir diezgan līdzīgs ,bet kas zin ,varbūt tev taisnība.

Un pāldies visiem par pozitīvu attieksmi un nespamošanu :) Honey, ja būs iespēja uzpīpēsim ;D

0 0 atbildēt

parez + tev :)

0 2 atbildēt