local-stats-pixel fb-conv-api

Šis tas par 9. maiju un attieksmi pret to.31

Izskatās, ka Latviju pārņemis Dobeļa sindroms, kurš izpaužas kā populistiska patriotisma sludināšana no malas, it īpaši te, spokos.

Par pašu Dobeli, kurš izskatās, ka ir ieguvis diezgan lielu slavu tautas vidū kā ūberpatriots un Latvijas attīrītājs. Kāds var pateikt, ko šis tik skaisti un bezjēdzīgi runājošais cilvēks sēžot Saeimā vairāk kā 10 gadus ir izdarījis, lai kaut viens no viņa patriotiskajiem un "Latviju latviešiem" stila izteikumiem piepildītos? Es jau neesmu nekāds eksperts, bet nu man liekas, ka aptuveni NEKO.

Par Dobeļa sindromu spokos. Spoki.lv tāda pati Saeimas tribīne vien ir - uzej (ieej), parunā (pievieno rakstu), kāds tevi paklausās (izlasa rakstu), kāds noignorē, un priecīgs vari sēdēt tālāk un klausīties (lasīt) citu sakāmajā. Visizcilākais Dobeļa spoku prototips, vismaz cik man iekritis acīs, ir agurs. Es jau esmu izteicies par viņa rakstu, kurā viņš sludina latviešu valodas lietošanu, bet pats pamanās pieļaut jūru gramatikas kļūdu (nedaudz liekulīgi, ne?), nu tad šoreiz par viņa 9. maijam veltīto rakstu - http://www.spoki.lv/latvijas-patriots/Krievus-UZ-krieviju/141527

Atvaino, bet tas, ka tu viens (kā pec raksta var noprast) tramvajā skaļi runā latviski, neliecina par patriotismu, bet gan psihiskām novirzēm ar personības dalīšanos, tā pat man rodas nepārvarama vēlme apšaubīt ši tramvaja notikuma patiesumu. Zinot krievu mentalitāti, tev krievu pilnā tramvajā netiktu raidīti draudīgi acu skati, bet gan pāris sitieni pa seju, it īpaši 9. maijā. Un jel pasaki, ko tu bez raksta spokos un iespējamās šizofrēnijas lēkmes tramvajā esi izdarījis, lai parādītu, ka tu esi Latvietis (ar lielo burtu, kā tavā rakstā)? Un vēl es tev ieteiktu noskaidrot vārdu nozīmi, ar kuriem tu tik droši mētājies (nacisms, nacistu lentīte)

Tā pat manī smaidu raisa šis raksts - http://www.spoki.lv/latvijas-patriots/Luk-ko-es-domaju-par-9maiju/141960. Skatoties uz bildēm rodas sajūta, ka autors aizgājis aiz savas mājas stūra (nedod Dievs, ja kāds ieraudzīs), un bailīgi skatoties sadedzinājis lentīti, lai tikai ieliktu spokos bildes. Patriotisms tā vistiešakajā izpausmē, vai ne?

Tiem, kuri tik ļoti saasināti uztver krievtautīgo cilvēku alkohola lietošanu šajā dienā iesaku 18. novembrī paskatīties uz latviešiem, it īpaši jauniešiem un veikt salīdzinājumu. Īpaši daudz atšķirību nebūs.

Pieņemu, ka šiem līdzīgu rakstu spokos bija vēl vesela jūra, bet man nav ne mazākās vēlēšanās viņus meklēt, kur nu vēl lasīt.


Galu galā, ko es ar šo visu gribēju pateikt - tā vietā, lai internetā vai šaurā draugu lokā mētātos ar "patriotiskiem" un liekulīgiem izteikumiem, dariet kaut ko lietas labā. Ne gluži tā kā, to dara krievtautīgi latviešu leģionāru atceres dienā, bet kaut vai noejot gar Uzvaras parku ar augsti paceltu Latvijas karogu atgādinot, kurā valstī viņi dzīvo, vai arī visus krievtautīgos ar Sv. Georgija lentītēm aktīvi sveikt Eiropas Savienības dienā, šajā 9. maijā arī Mātes dienā. Svinēsim savus svētkus, nevis sūdzēsimies par to, ka krievi svin savus.

30 22 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

atbildot uz Sta1lker komentāru " Tu ir pirmklasnieks? Vai vesture nemacija?&... " Latvišiem nepatīk tas ka krievi mums mūsu svētkos traucē. Viņi latviešus sauc par fašistiem, parāda cik egojistiski dumji ir! 16. martā krievi viemēr neliek leģionārus mierā. Bļaujiet ka viņi fašisti... Bet vai mēs kaut 1 reizi pieminējām fašismu, hitleru savos svētkos? Vai kaut vienu reizi esam pateikuši ko labu par fašismu? NE!

Mēs ejam nolikt ziedus par godu latviešiem kuri krita kaujā, latviešiem kuri cīnijās par savām ģimēnēm, savām dzīvībām un savu Latviju. Vācieši atnāca iesauca armijā - nebija izvēles, varēji tikt nošauts uz vietas. Solija atbrīvoties no krieviem, kas okupēja Latviju. un to ka jūs okupējāt Latviju vēl aizvien neatzīstat... Bet visa pasaule jau ir atzinusi. Jūs sakiet ka jūs ienācāt kā atbrīvotāji, bet no kā atbrīvojāt? Jūs ienācāt Latvijā ar tankiem vēl pirms kara... Un nepārtraukti apspiežeit latvju tautu... Kas mums nepatīk. Jūsu Krievijā ziņu kanālos un visur pastāv propoganda tāpēc jūs esat tik tupi un lēticīgi. Jūsu naids pret mums ir radīts tikai politisku iemeslu dēļ. Mēs zinām kādas ļaundarības latviešu leģionāri izdarija SS vienībās (mēs skolās tominam vēstures filmās un grāmatās), bet tās bija pavēles un šādas cietsirdīgas pavēles ir visos karos. Sarkanā armija nav izņēmums, jāsaka skatoties no vēstures notikumiem PSRS ir pastrādājis vairāk noziegumu kā Fašisti, bet to jums nestāsta.

Kad latviešus iesauca vācu un krievu armijā, viņus aizsūtija uz fronti 1.majās līnijās. Mūs tikai izmantoja. Latvija bija karalauks, kurā karoja 2 agresori, un par peškām izmantoja latviešus. Krievi jau nesūtija savējos 1.majās līnijās bet gan latviešus. Beigās sanaca tā kad brālis satikās ar brāli,bet katrs bija otrā frontē. Latvieši arī cīnijās, lai aizsargātu jūsu krieviju, bet tik un tā mūs uzskata par zemākiem par krieviem.

Latvijas zemes produkciju, no lauksaimniecības vairāk kā pusi aizsūtija tālāk uz krieviju, tas ir kā bitēm atņemt medu. Atstājot Latvjiu ar tukšiem pārtikas plauktiem.

Visus latviešus pārkrievoja, atņēma mūsu latviešu identitāti, neļāva runāt latviski, aizliedza latviešu simboliku.

Krievi nekad nepaskatās uz šīm domstarpībām, latvieša acīm. un ja jūs uzskatiet ka ir normāli svešā valstī svinēt svētkus par godu varai, kas mūs okupeja un izmantoja, un pie tam protestēt pret mūsu leģionāru piemiņas dienas. Jūs tiešām esiet egojisti... tas būtu kā līdzīgi ja ASV, aizbraucot uz Vjetnamu, visiem paustu cik vareni bija un kā viņi šiem sadeva pa pakaļu.

Kāpēc tad jums Krieviem tāds naids pret fašistiem? Staļins ar Hitleru tak brāļojās un būtu turpinājis, ja vien Hitlers nepārkāptu Polijas sadalīšanas līgumu un neuzbruktu Krieviem. Fašisms neko daudz neatšķiras no komunisma, vismaz vācijā cilvēki dzīvoja daudz labāk kā Krievijā un tā tas bijis viemēr. Tāpēc ja jūs ienīstiet fašismu ienīstiet vēl vairāk savu padomju savienību.

No kurienes tad Hitlers aizguva visas savas cietsirdīgās metodes, koncentrācijas nometnes, genocīts utt.? No Krieviem, bet jums ziņās un vēstures stundās neko tādu nestāsta, jo jūms pastāv cenzūra.

Un krievi 1 neuzveica Vāciju to neaizmirstiet, bet jums viemēr liekas ka jūs bijāt galvenie kara beigām.

2. pasaules karu visā pasaulē svin 8. maijā, bet Krievi 9. un liekas viņī tur vairāk svin Padomju savienības atceres dienu. Pasaulē padomju savienības simbolika ir uzskatāma par tik pat lielu TABU kā fašisma, jo pasaulē 2 šīs varas ir ienesušas pārāk daudz noziegumu pasaules vēsturē pret cilvēci. Bet jums to nestāsta...

Tāpēc latviešiem riebjas, ka jūs ejiet un provakatīvi slaviniet savu padomju varu kura mūs, skarbi sakot gadu mijā ir tikai izvarojusi un par to nejūtās vainīgi un turpina mums bāzties virsū.

Es saprotu ka jūs uzskatiet to kā goda lietu, jūsu vectētiņi cīnijās par jūsu zemi utt. To pašu darija Latviešu leģionāri. Mēs jau jums uz ielas neejam un nebļaujam okupanti, jūs savā nodabā tur nodzeriet savus svētkus, labi mēs pieveramacis 1. reiz gadā lai jau tiek, bet jūs tikai klūpat virsū 16. martā...

Lielākā daļa noziedzinieku ir krievtautīgo...

Padomā ko es teicu un izdari secinājumus.

5 1 atbildēt

Un paldies ka uzskati mani par spoki.lv lielāko patriotu :)

2 1 atbildēt

1. man tajā rakstā nebija neviena gramatikas kļūda :)

2. es tramvajā nerunāju viens

3. tu esi jocīgs/jocīga :) 

4.  :) izteikšos vēlāk ja atbildēsi :) tagad jāiet :P

2 1 atbildēt

atkal?

2 1 atbildēt

Jau zb tas 9 maijs.

Cik redzu tu Latviesiem kko topi  , tapec vnk PLZ DIE !!!

1 1 atbildēt

Paldies jogi pa mīnusiem :D

0 0 atbildēt

Man jau apriebušies šitie visi raksti par to 9. maiju ;D

1 1 atbildēt

Sveiks Jogij "-" tew neņem ļaunā :D

1 1 atbildēt

Autors malacis! RESPECT!

1 2 atbildēt

vairaak taadus kaa dobelis un mazaak taadus aunus kaa pliners 

0 1 atbildēt

npk :)

0 1 atbildēt

Vismaz rakstu izlasīji?

0 1 atbildēt

Tad rodas jautājums, ko tas Dobelis vispār Saeimā dara, ja viņš ir tāds politskais impotents.

0 2 atbildēt

agur, ok 2. teikumā interpunkcijas kļūda.

0 2 atbildēt

Labākais raksts, ko esmu lasījusi! 

2 4 atbildēt

Jau pirmā teikuma konstrukcija ir nu vnk absolūti debīla.

Un ja tu Dobeli uzskati par lielāko Saeimas patriotu, tad jā, tu esi spoku lielākais patriots :)

0 3 atbildēt

gribu pateikt to, ka ja Dobelim buutu teikshana varbuut arii ka kautkas notiktu...... tik nevajag aizmirst ka tur veel 99 deputaaati cilaa savus iikshkju ;) bet par paareejo taisniiba +/-

tas autoram ;)

0 3 atbildēt

Vispār jau teikuma uzbūve pieder pie gramatikas, bet tas tā.

0 3 atbildēt