local-stats-pixel fb-conv-api

Siļķu karalis (VIDEO)4

Zviedrijas rietumu piekrastē beigto zivi sestdien atrada 73 gadus vecais zvejnieks Kurts Ove Ēriksons, kurš netālu no krasta pamanīja kaut ko ļoti garu un spīdīgu. Sākumā viņš nodomājis, ka ūdenī peld plastmasas gabals, bet tad sapratis, ka tā ir zivs. 

„Izskatās, ka tai ir bijušas ūsas, bet tās laikam ir nolauztas, kā arī gaiši rozā muguras spura.” 

Zvejnieka neparastais atradums tika nogādāts Jūras akvārija namā, kur lems par zivs ķermeņa tālāko likteni. Eksperts Rodžers Jansons apgalvo, ka šīs sugas zivis spēj sasniegt pat 11 metru garumu un tās dzīvo lielā dziļumā. Pēdējo reizi Zviedrijā gigantisko siļķi atrada tālajā 1879.gadā. 

„Es zvejoju jau kopš 1957.gada, bet nekad neesmu redzējis neko tamlīdzīgu,” stāsta Ēriksons. „Bet es esmu redzējis pietiekami daudz zivju, lai saprastu, ka šī dzīvo lielā dziļumā,” viņš piebilst.

„Siļķu karalis” uzskatāms par samērā nekaitīgu radījumu – tai nav pat zobu, bet pieļaujams, ka senatnē sastapšanās ar šīs sugas zivīm radījušas mītus par lielajām jūras čūskām un briesmoņiem. 

Siļķu karalis ir garākā no kaulzivju klases zivīm un ir iekļauta Ginesa Pasaules rekordu grāmatā.

VIDEO: Pārsvarā cilvēki ir sastapušies ar jau beigtām zivīm, jo, visdrīzāk, no savas ierastās dziļūdens vides tās izpeld tikai pirms nāves. Šī ir viena no retajām reizēm, kad izdevies iemūžināt vēl dzīvu, bet mirstošu zivi. 



26 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

psc cik marinētas siļķes bundžas no šīs varētu uztaisīt :D Bet tā psc +

4 1 atbildēt

psc

2 1 atbildēt

psc

2 1 atbildēt

Kas pa zivteli! Ieraudzītu- nobītos. Manam pratam tas nav aptverams.

0 0 atbildēt