local-stats-pixel fb-conv-api

Sibīrijas haskiji!3

32 0

Izcelsme Šis škirnes sunus nodarbinaja cukcu ciltis XIX gs. Kolimas regiona Sibirija. Maigais raksturs iespejams, ir izveidojies saistiba ar kalpošanu lidzsvarotajiem cukciem. Suns bija izškiroši svarigs cilveku izdzivošanai ka vienigais transporta lidzeklis loti ilga laika posma. Pirmais Sibirijas haskijs paradijas Alaska tikai XX gs, sakuma un šajos apvidos vinu joprojam sauc par cukcu suni. Kamanu vilšanas sacikstes šim sunim ir loti maz konkurentu, tas iespaidoja amerikanus, kuri tolaik arvien vairak pieversas šim sporta veidam. Ap to laiku škirne ari ieguva savu pašreizejo nosaukumu.

Apraksts Videja izmera suns, kura lidzsvarots speks, atrums un izturiba. Kustiba šis suns spej atstat satriecošu iespaidu ar savu videja garuma dubultapmatojumu, stavajam ausim un kuplo asti. Vina kustibas ir atras un vieglas, škiet, tas tiek veiktas bez mazakas piepules.


Krāsa
Sibirijas haskijs ir pieejams visplašakaja krasu gamma.


Izmēra kategorija
Videjs


Apmatojuma garums
Iss/Videjs


Paredzamais dzīves ilgums
Šis suns ir ilgdzivotajs, kas nereti sasniedz 16 gadu vecumu un pat vairak.


Vidējais metiena lielums
Metiens nav liels, videji 6 kuceni un mazak. Tomer metiena dažkart var but pat 12 kucenu.


Svara/Augstuma amplitūda
Skausta augstums kucei ir 51 - 56 cm, svars - 16 -23 kg, sunim attiecigi - 53 - 60 cm un 20 – 27 kg.

AUGSTUMS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kuce 51 56 Suns 53 60 SVARS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kuce 16 23 Suns 20 27


Saslimšanas
Ši ir loti veseliga škirne ar nedaudzam veselibas problemam. Galvenokart, tas ir redzes problemas un paaugstinata jutiba pret siltiem laika apstakliem.

Selekcionēšana Šim sunim nepieciešama atbilstoša barošana, tomer vinš nav izveligs baribas zina un neprasa tadu baribas daudzumu ka lidziga izmera citu škirnu suni.


Vidējā kucēna cena
Ls 500-800


Citi izdevumi
Kucens maksa videji Ls 600. Nav nekadu papildus izdevumu kopšanai.

Raksturs Škirne ir pazistama ar savu labdabigo temperamentu un speju pielagoties gimenes videi. Šis suns dievina cilvekus, tapec nespej klut par labu sargsuni. Vinš mil sabiedribu un vinu nedrikst atstat vienatne parak ilgu laiku, citadi var paradities ari destruktiva uzvediba. Vinš jutisies laimigs ar citiem labi dresetiem suniem, tacu reize ir ari kaisligs un prasmigs mednieks, tapec pozitivai saskarsmei ar citiem majsaimniecibas dzivniekiem bus nepieciešama rupiga dresura. Lai ari Sibirijas haskijs bieži nerej, vinš var gaudot, pat tikai sava prieka pec!


Saprātīgums
Sibirijas haskijs ir gan sapratigs, gan ari sturgalvigs suns. Kaut ko iemacit vinam iespejams tikai ar konsekvenci un pacietibu, liela nozime ir ari kopigam rotalam.


Enerģijas līmenis
Augsts


Riešanas tendence
Zema


Nepieciešamība pēc fiziskajām aktivitātēm
80-100 minutes - Šai škirnei nepieciešama ieverojama fiziska slodze, tomer sunim japaliek pie pavadas, jo vina dzivo specigs skriešanas instinkts, kas var likt sunim neklausit atsaukšanas komandai. Jums bus nepieciešams labi iežogots darzs, ari žoga augstumam ir liela nozime, jo šis suns spej ari augstu lekt.


Spējas un gatavība aizsargāt saimnieku
Zemas


Piemērots kā sargsuns
Vaji


Piemērotība bērniem
Augsta


Piemērots pārvadāšanai
Videji


Spēja palikt vienatnē
Videja


Agresijas līmenis
Zems


Saderība ar citiem dzīvniekiem
Zema

Kopšana un izstādes Kopšana ir ipaši viegla: apmatojums reizi pa reizei ir jaizsuka un jaizkemme, nedaudz vairak apmatojuma mainišanas posma. Apgriezt apmatojumu nepieciešams uz pedam. Šis suns ir tirigs, vinam tikpat ka nav raksturiga suna smaka.


Kopšanas prasības
Katru dienu


Apmatojuma izkrišana
Videja


Izstādes raksturojums
Galva ir gluda, smalki veidota un lapsai lidziga, purns ir videji garš un plats. Purngals ir izteikts, tacu nav parlieku liels. Deguns ir melns sunim ar peleku, dzeltenbrunu vai melnu apmatojumu; sarkanbruns suniem ar apmatojumu vara krasa un var but ari miesas krasa pilnigi baltiem suniem. Acis ir dimanta formas un var but dzeltenbruna toni, zilas vai brunas, katra sava krasa vai daudzkrasainas. Videja izmera ausis ir trissturveida un novietots augstu uz galvas, stavas un to iekšmalas atrodas visnotal tuvu viena otrai. Žokli ir specigi ar pilnigu škerveida sakodienu. Kakls ir videja garuma, biezs, izliekts un tiek turets ar pašcienu, sunim stavot. Priekškajas ir videji talu viena no otras, paralelas un taisnas ar kermenim tuvu novietotam priekškaju locitavam. Augšstilbs ir muskulots un specigs, ar izliektam celu locitavam. Kermenis ir taisns un specigs ar lidzenu muguras liniju lidz pat krustiem; garums nedaudz parsniedz augstumu. Kruškurvis ir izteikts un specigs. Pedas ir ovalas un nav seviški garas un starp nagiem nedaudz nojaušama rudimentara peldpleve. Aste ir kupla un lidzinas lapsas astei, parasti ta tiek tureta sirpjveida pari suna mugurai, kad kaut kas ir piesaistijis vina uzmanibu.


Šķirnes grupas apraksts
Sibirijas haskijs pieder darba sunu grupai. Sakotneji vinš tika izmantots ka nartu suns Sibirijas ziemelos, musdienas vinu izmanto kamanu vilkšanas sacensibas, ka cilveka kompanjonu un dalibai izstades.


Šķirnes grupa
Terjeru

32 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

labs raksts, ļoti patīk šie suņi! (sun) +++

1 0 atbildēt

Tik ļoti smuki un mīļi!!! +

0 0 atbildēt

VIŅI IR TIK FORŠI ! emotion

0 0 atbildēt