local-stats-pixel fb-conv-api

Saule :)11

Unikāli un ugunīgi saules attēli









Saule ļoti atšķiras no citiem Saules sistēmas ķermeņiem. Tā ir Zemei tuvākā zvaigzne. Spoža tā ir tāpēc, ka atrodas daudz tuvāk nekā citas zvaigznes. Tomēr attālums līdz Saulei ir liels - aptuveni 150 miljoni kilometri un paiet 8 minūtes, kamēr tās stari sasniedz Zemi. Īstenībā daudzas citas zvaigznes ir karstākas un spožākas par Sauli, tikai tās atrodas ļoti tālu un tāpēc pie debess redzamas kā spoži punkti.
Saule ir līdzīga lodei, kuras diametrs ir aptuveni 1,4 miljoni km. Planētu un visu sīko Saules sistēmas ķermeņu kopējā masa ir tikai viena tūkstošā daļa no Saules masas, tādēļ tā ar savu gravitācijas spēku nosaka visu Saules sistēmas ķermeņu kustību. Saule ne tikai izraisa planētu riņķošanu ap sevi, bet arī pati griežas. Viens pilns apgrieziens ilgst apmēram mēnesi.Saule sastāv no karstām gāzēm. Tās centrā ir liels spiediens un augsta temperatūra, tāpēc viena veida gāze pārvēršas citā un izdalās varens siltuma un gaismas daudzums, kas izkļūst uz Saules virsas un izplūst apkārtējā Visuma telpā. Saules virsa nav cieta, bet gan veidota no gāzu mutuļiem, no kuriem nemitīgi izšaujas milzīgas gāzu strūklas - uzliesmojumi. Uz Saules virsas ir novērojami plankumi. Tie ir laukumi, kas ir nedaudz vēsāki nekā pārējā virsa.

31 2 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
tik tieshaam forshi atteeli, un jauki, ka ir apraksti! :)
5 0 atbildēt
apraksts nemts no Astro.lv lapa tiesham berniskiga tur un tapec ari apraksts, bet ,jo berniskigaaks,jo vieglaak uztverams citiem. fufels ? tu pirms splauj araa k-ko varbuut arii pamato kapeec ?????
4 0 atbildēt
zapte vienkaarsi saskaabis :D
4 0 atbildēt
tak gaismas stari zemi sasniedz 4 minutes newis astonaas!
3 0 atbildēt
forshi emotion
2 0 atbildēt
Nē nu nopietni!! Tad esam dimbā!!
2 0 atbildēt
Anonīmais par to krišanu... :D PSC! :D :D :D
1 0 atbildēt
Runā , ka pašā saules centrā dzīvo tās karalis - Luno ka Uno IV ;)
0 0 atbildēt
Apraksts bērnudārza līmenī. :) Bet bildes smukas, žēl tikai ka daļa no tām ir fufelis.
0 0 atbildēt
"Mani uztrauc jautājums, ja saule ir zvaigzne. Zvaigznes mēdz krist! Ko tad, ja mūsējā arī nokrīt? a?" Šis varētu būt pats smieklīgaķais komentārs , ko es jebkad esmu redzējis spokos !!! :D
0 0 atbildēt
Mani uztrauc jautājums, ja saule ir zvaigzne. Zvaigznes mēdz krist! Ko tad, ja mūsējā arī nokrīt? a?
0 4 atbildēt