local-stats-pixel fb-conv-api

Sapņu zāle19

85 1

Calea ternifolia (zināms arī kā Calea zacatechichi un sapņu zāle) ir psihotrops asteru dzimtas augs, ko izmanto spilgtāku sapņu stimulēšanai un apzinātās sapņošanas ierosināšanai. Tā dabiskā izplatības vieta ir no Meksikas dienvidiem līdz Kostarikas ziemeļiem. Augs pārsvarā vairojas veģetatīvi. Vairošanās ar sēklām arī ir iespējāma, tomēr nav tik efektīva.

Psihotropās īpašības

Lietošana

Calea ternifolia izmanto Meksikas Oahakas štata čontalu tautas dziednieki nākotnes pareģošanai sapņu stāvoklī. Tāpat arī čontalu dziednieki to izmanto kā ārstniecības augu gremošanas orgānu sistēmas darbības uzlabošanai.

Calea ternifolia Rietumu pasaulē ir sākts izmantot salīdzinoši nesen. Tas galvenokārt tiek uzņemts smēķējot, tējas, kapsulu vai tinktūras veidā. Devas parasti ir salīdzinoši lielas, pārsniedzot vairākus gramus. Auga psihoaktīvā viela vēl nav atklāta.

Iedarbība

Calea ternifolia galvenā iedarbība notiek miega stāvoklī. Pēc auga lietošanas pastiprinās sapņu attēlojumi un būtiski palielinās arī spēja nokļūt apzinātās sapņošanas stāvoklī. Sapņi kļūst daudz īstāki un detalizētāki. Calea ternifolia pastiprina arī atmiņas nepārtrauktības stāvokli miega laikā, līdz ar to sapņu epizožu garums palielinās un to sižets kļūst konsekventāks un sarežģītāks.

Calea ternifolia galvenokārt lieto kā sapņu stimulators, tā iedarbība nomoda stāvoklī ir daudz mazāka. Pēc auga uzņemšanas dažkārt var just atslābuma sajūtu, kas līdzinās efektam no ļoti nelielas marihuānas devas uzņemšanas. Tāpat var pastiprināties sensoriskās sajūtas. Augs dažkārt spēj izraisīt nelielas audiālas halucinācijas vai hipnagoģiskas vizuālās halucinācijas ar aizvērtām acīm.

Legalitāte

Augs gandrīz visās pasaules valstīs ir legāls. Tas ir legāls visā Eiropas Savienībā, izņemot Poliju, kur tā lietošanu aizliedza 2009. gadā.



85 1 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Wikipedia
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

foši, kur var nopirkt????

11 1 atbildēt

izskatās, ka meitene video ne tikai asteres pīpē :D

9 1 atbildēt

Tā saukto apzināto sapņošanu vienmēr esmu vēlējies piedzīvot...

7 1 atbildēt

I NEED THAT STUFF!

5 1 atbildēt

Atkal internetā izpopularizēs, policija pamanīs un aizliegs. Tāpat bija ar salviju.

4 1 atbildēt

Gribuemotion

3 1 atbildēt

Hah..cerat ka naktīs nebūs murgi.. emotion

3 1 atbildēt

No šitā taisa spaisu ? :D

2 0 atbildēt

forši!!!emotion

2 0 atbildēt

emotion 

2 1 atbildēt

izskatās pēc nātrēm :D

2 1 atbildēt

Labāk pīpēt normālu zaļo :D

0 0 atbildēt

Izklausaas peec DMT, mosh ari tas tur ir ieksha :D

0 0 atbildēt

es tā arī nevaru saprast kur ir prikols visa tajā pīpēšanā... kāda jēga.. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt