local-stats-pixel fb-conv-api

Redzi pasauli kā Teriminātors!4

Vai esat kādreiz sapņojuši par tādu redzi, kura padarītu greizsirdīgu pat Terminātoru? Nu, dažu gadu laikā, iespējams, varēsiet teikt, "hasta la vista" savām parastajām, vecajām kontaktlēcām un sasveicināties ar jaunajām, uzlabotajām, saules enerģijā darbināmajām nākotnes lēcām, pie kuru prototipa strādā Vašingtonas Unevirstātes profesors Babak Amir Parviz un viņa talantīgie studenti. Šajā tehnoloģijā uz plānas lēcas ir iestrādāti simtiem caurspīdīgi LED, ļaujot valkātājiem pieredzēt paplašinātu, uzlabotu realitāti nedarot neko vairāk kā skatoties apkārt. Iespēju skaits kā šādu izgudrojumu varētu izmantot ir tuvu bezgalībai - sākot ar veselības uzraudzību un beidzot ar tīru, mehānisku redzi.

Lēcas pie kurām strādā Parviz izmanto bezvadu tehnoloģijas un sensorus un vēl joprojām ir tapšanas procesā, bet šis projekts viennozīmīgi ir daudzsološs. Par saviem pētijumiem Parviz stāsta: " Šīm lēcām nav jābūt ļoti sarežģītām, lai tās būtu noderīgas. Pat lēca ar vienu pikseli varētu palīdzēt cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem vai tikt izmantota kā indikators datorspēles. Ar vairāk krāsām un lielāku izšķirtspēju repertuāru varētu paplašināt līdz teksta attēlošanai, reālā laika tulkojumu, vai pat iebūvētu navigācijas sistēmu. Ar pamata attēlu apstrādi un interneta pieejamību kontaktlēcu displejs varētu atslēgt pilnīgi jaunu vizuālās informācijas pasauli, kuru neierobežotu fizisks displejs. "

Viss šis pasāciens kliedz pēc jautājuma: Jo mazāk materiālus mēs izmantojam, lai veidotu ierīces, vai mēs arī biežāk izmantosim paši savas ķermeņa daļas priekš mūsu izgudrojumiem?
 

56 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.inhabitat.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

par shito biju jau lasiijis :) mjaa, muusu mazmazbeerni skatiisies terminatoru un teiks WTF :D

3 0 atbildēt

jā, tas viss tā notiks,lielākā,vai mazakā mērā, bet katrai medaļai ir otra puse, jebkas,kas iesākumā ir domāts labs, beigās tiek pavērsts pret pašu cilvēku :(

2 0 atbildēt
WTF avatarsWTF

diezgan interesanti :)

0 0 atbildēt

atbildot uz zitux komentāru " jā, tas viss tā notiks,lielākā,vai mazakā mēr... " Pilnīgi piekrītu, diemžēl to mainīt nav mūsu spēkos. :(

0 0 atbildēt