local-stats-pixel fb-conv-api

RIM Dev Alpha - BlackBerry0

14 0

RIM, kuru izstrādātie Blackberry telefoni joprojām kaut kāda pārpratuma pēc turas starp populārākajiem pasaulē, prezentēja jaunu ierīci un jaunu operētājsistēmu. Ierīce ir 4.2 collu telefons Dev Alpha, bet OS ir sen gaidītā BB10. Abi ir visai interesanti, taču abi nebūs pieejami. Vismaz pagaidām.

Dev Alpha, kā jau noprotams pēc nosaukuma, ir izstrādātājiem (developers) paredzēts telefons. Tādējādi programmētāji var ķerties pie darba un praksē pārbaudīt kā darbojas viņu jaunās aplikācijas. Aparāts aprīkots ar 4.2 collu 1280x768 pikseļu ekrānu. Jā, 1280x768 pikseļi. Kāpēc tik daudz un kāpēc vispār telefonam tik liels ekrāns? Jo Blackberry beidzot ir atteikušies no fiziskās klaviatūras, priekšroku dodot virtuālajai.

Jaunā BB10 OS ir krietni atšķirīga no pašreizējiem Blackberry, un vairāk līdzinās Android un Palm krustojumam ar Meego elementiem. Viens interesants jaunums fotokameras uzvedība - tā uzņem attēlus vēl pirms lietotājs ir nospiedis fotografēšanas pogu. Tā kamera palīdz nepalaist garām īsto mirkli un ļauj izvēlēties īsto kadru - pārējie tiek izdzēsti.

Tas viss ir forši, bet kad varēs tikt pie jaunajiem Blackberry aparātiem ar jauno OS? Ne tik drīz. Ne ātrāk kā rudenī. RIM cer, ka pa šo laiku izstrādātāji nāks klajā ar veselu gūzmu labu aplikāciju, lai uz Android un iOS fona izskatītos daudz maz cienījami. Vienīgā problēma - vai "vilciens" tad jau nebūs aizbraucis? Vai pasaulei vēl rūpēs šis kanādiešu telefons?



14 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000