local-stats-pixel fb-conv-api

Popuārākie mīti par vīrieša spermu6

56 6

Vairums cilvēku ir ļoti lētticīgas būtnes un daudzas "tautas gudrības" uzskata par laika pārbaudītām patiesībām. Stereotipiski uzskati par daudziem seksoloģijas un fizioloģijas aspektiem nav nekāds izņēmums. Šajā sakarā apkopoti daži populārākie mīti par vīriešu spermu un speciālistu atspēkojumi šiem maldiem.

Pirmais mīts. Dzīvojot aktīvu dzimumdzīvi, spermatozoīdi ātri "iztērējas".

Patiesībā spermatozoīdi izstrādājas visā vīrieša mūža garumā, un šim procesam nav nekāda sakara ar spermas izšļākšanās apjomiem.

Otrais mīts. Ilgstošas atturēšanās gadījumā sperma zaudē kvalitāti.

Jaunu spermatozoīdu rašanās sēkliniekos notiek nepārtraukti, turklāt neatkarīgi no seksuālo aktu biežuma. Tāpēc spermā arī pēc ilgstošas atturēšanās vienmēr ir "svaigi" spermatozoīdi, bet "vecie" vienkārši tiek pārstrādāti un uzsūkti organismā. 12 stundu un 120 stundu vecas spermas kvalitāte ir aptuveni vienāda. Ilgstoši atturoties no seksa, patiešām nedaudz samazinās augstvērtīgu spermatozoīdu vidējais daudzums, bet tas nekādi neietekmē apaugļošanas iespēju.

Trešais mīts. Ejakulācija novājina organismu, tāpēc sportistiem pirms atbildīgām sacensībām ieteicams atturēties no seksa.

Patiesībā regulāra dzimumdzīve neatstāj nekādu iespaidu uz sportistu rezultātiem. Neraugoties uz savulaik populārajiem mītiem par VDR vieglatlētēm, ASV nesen veikts eksperiments, kurā viena sportistu grupa piecas dienas atteicās no seksa, bet otra - neatturējās. Nekādas sportiskās formas atšķirības netika konstatētas.

Ceturtais mīts. Vecumā spermatozoīdi pārstāj izstrādāties.

Patiesībā spermatozoīdi izstrādājas visā vīrieša mūža garumā. Aptuveni līdz 70 gadu vecumam šis process ir gandrīz nemainīgs. Pēc šī vecuma spermatozoīdu skaits vīrieša organismā sāk samazināties, bet pilnībā nebeidzas. Saskaņā ar laboratorijas pētījumiem 48 procentiem vīriešu vecumā no 80 līdz 90 gadiem ejakulātā joprojām ir spermatozoīdi, tomēr tie, protams, vairs nav tik kvalitatīvi.

Piektais mīts. Īstiem večiem arī spermas ir vairāk.

Patiesībā šie rādītāji ir atkarīgi nevis no "vīrišķības", bet gan no fizioloģiskajām īpatnībām. Vidēji statistiskais vīrietis vienā dzimumakta reizē izdala 2-5 mililitrus spermas. Kas attiecas uz tām spermas šaltīm, ar ko pornofilmu aktieri apvelta savas partneres, tad visbiežāk šādās reizēs tiek izmantots kefīrs. Vai kāds speciāls maisījums.


56 6 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.mango.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

copy pasta

(-)

4 0 atbildēt

lūk tā :)

3 0 atbildēt

nekā jauna.... :(

1 0 atbildēt

norm.

1 0 atbildēt

Specialie maisijumi :D

1 0 atbildēt

Nu ja tā jau visi runā

0 0 atbildēt