local-stats-pixel fb-conv-api

Pašnāvības vēstule.210

941 13

UZMANĪBU ! Nav ieteicams vērt vaļā šo rakstu cilvēkiem ar vāju psihi vai maziem bērniem! Raksts satur necenzētu leksiku.

Šo pašnāvības vēstuli sarakstīja Stīvens - 16 gadus vecs vidusskolas skolēns,homoseksuālis. Pēc vēstules uzrakstīšanas viņš mēģināja izdarīt pašnāvību,pārdozējot medikamentus. Viņš izdzīvoja. Pēc smagas cīņas par viņa dzīvību,viņu izrakstīja no slimnīcas,un viņš kopā ar savu ģimeni pārcēlās uz citu štatu. Rakstot šo vēstuli,viņš cieta no smagas depresijas un morālā pagrimuma. Nepazīstu nevienu cilvēku,kurš būtu tik smagi apvainots,kuram būtu tik spēcīgi draudēts un kurš būtu tik ļoti emocionāli spīdzināts. Lasot šo vēstuli,iztēlojieties sevi Stīvena ādā un mēģiniet iztēloties,kādu pārdzīvojumu viņš izjuta,bet pēc tam pārdomājiet,vai ir vērts likt kādam tik ļoti ciest dēļ tā,ka viņš ir atšķirīgs.

941 13 210 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 210

0/2000

man vienīgajai radās tāds maziņš jautājumiņš - kā ellē ratā vecāki nepamanīja, kas notiek ar bērnu un kāpēc nepalīdzēja?

199 9 atbildēt

Visi tagad izteiks līdzjūtīgus komentārus, bet lielākā daļa no jums tāpat savulaik ir līzīgi skolā apbižojuši kādu. 

183 11 atbildēt

Un kas notiek ar tiem apsmējējiem, parastais nekas ?

114 2 atbildēt

Kretīni ir tie kas izrīkojas šādi pret homoseksuāļiem, es viņus atbalstu un neredzu iemeslu viņus nozaimot.

67 1 atbildēt

Cilvēks var būt kas vēlas, un tas nekādīgi nebūs saistīts ar citiem, kā saka 'Par gaumi nestrīdas', pašam ir nācies pārdzīvot nomelnošanu, bet par citu lietu, varbūt sirdī esmu citādāks nekā spriežot pēc izskata, draugi man ir, saku viņiem paldies, tāpēc, ka viņi var mani uzklausīt. Daudzi saka lai ignorē nomelnošanu, tas NAV reāli noignorēt, jo sirdī sāp.

44 0 atbildēt

asaras acīs emotion

pašai bija viens brīdis kad gribēju taisīt pašnāvību,bet tad es biju jauna [12 gadi] , viena ex labākā draudzene uzsāka baumas par mani un tad viss sākās,skola bija elle manā skatijumā,es raudāju katru dienu gan no rīta,gan vakarā. Tas bija šausmīgi

40 2 atbildēt

good story, bro.

32 6 atbildēt

Vai viņš lielījās? Viņš izstāstīja vienai draudzenei,kurai uzticējās,un viņa to izplatīja tālāk...

22 1 atbildēt

pretigi ka lielaka daļa sabiedriba ir  kā aitu bars. talak par savu degungalu neredz. kapec ir janosoda cilveks par to ka viņš atšķiras ? ja viņš tads ir tad lai ir, kada citiem daļa gar to ? Esmu pats ticis nomelnots un ari esmu bijis nomelnotājs ko es noželoju. man ir vienkarši riebums pret cilvekiem kas doma ta ka nevis viņi grib bet ka grib parejie. bet tada ir dzive, kā saka - nevertē viru pec cepures, cilveks iekšiene ir savadaks. pretigu raksturu nenoslepsi zem laba apģērba 

19 1 atbildēt

mani arī apsmej , bet es neklausos.. nabaga zēns , es ar viņu gan draudzētos ;(

17 1 atbildēt

Tiešām smags stāsts...

14 0 atbildēt

Bet kāpēc dzīvot tālāk? Viņam ir 16 gadi! Vēl 2 gadi jāmācās tādos pazemojošos apstākļos, pēc tam koledža, bet vai viņš būtu spējīgs iestāties? Līdz tam laikam viņš būtu tā pazemots, ka sāktu SEVI ienīst, uzskatītu sevi par tādu niecību, ka nav cienīgs pat koledžā mācīties! Kādēļ tādam vajadzētu dzīvot? Viņš uzskatītu, ka nekādas nākotnes priekš viņa vairs nav un tā kļūtu par apgrūtnājumu vecākiem!

Saprotu, ka pusi apcēla jau divus gadus un tas ir apbrīnojami! Tik ilgi izturēt bez jebkāda morāla atbalsta nu visu cieņu jaunietim emotion  

12 1 atbildēt

cool, bet man liekas ka fake. Kurš vecāks liktu šo vēstuli publiskai pieejai?

13 2 atbildēt

tas viss mani ļoti aizskustināja!

8 0 atbildēt

Man bija līdzīga situācija. 6. klasē dažas meitenes uzsāka mani apsaukāt un katru dienu viens un tas pats. Tā kā es esmu emocionāla meitene, pat pārāk emocionāla, es aizejot mājās raudāju, bet vecākiem centos neko neteikt, jo zināju, ja mamma aizies uz skolu mani vēl vairāk apsmietu. Pagāja laiks, un viņām apnika. 

Tagad mums ir tāda situācija, ka visa klase atstumj vienu meiteni, viņa ir atšķirīga no citiem. Viņa šļupst, ģērbjas savādāk, bet galveno kārt visu panāca viņas mamma. Protams, meitene visu stāstīja savai mātei (iespējams kaut ko pārspīlēja), un viņas mamma vienu dienu pagāsgad 6.klasē atnāca, un apsaukāja galveno kārt vienu meiteni (vienu no tām, kura uzsāka apvainojumus pret mani), un protams tā mazāk arī visas citas. Pašlaik ir tāda situācija, ka visi viņu ignorē, tā it kā viņas tur nebūtu. Pat es. Izlasot šo, es aizdomājos, un apsveru domu jau rītdien viņai par visu apvainoties. Es zinu, ka tādējādi es atkal būšu viena no izsmietajām, un iespējams, ka mana labākā draudzene man pārmetīs, bet man vienalga.

Mana ome vēl stāstija, ka tad kad viņa gāja skolā, viņai klasē gāja kāds zēns. Viņš bija apaļīgs, un lielākā daļa skolnieku viņu apsaukāja. Pēc kāda gada zēns nomira no slimības. Vairs neatceros no kādas ome teica, bet dēļ slimības viņš bija apaļīgs.

Zinu, ka būs daudzi - šitam komentāram, un daudzi pat neizlasīs līdz galam. Bet šis ir mans viedoklis par šo tēmu - apsmiešana.

7 0 atbildēt

Man ir bijuši citi iemesli, kāpēc cietu morālo vardarbību-attīstījos daudz ātrāk nekā klasesbiedri un par to viņi sāka mani apcelt. Mani pazina pēc iesaukas pupainā un, ja kādam zēnam izdevās mani apgramstīt viņš uzreiz aizgāja un izkladzināja to visai klasei. Bet es tiku pāri, protams, ne tajā labākajā veidā-sapinos ar sliktu kompāniju, sāku dzert, smēķet, tomēr ieguvu respektu. Tagad eju tikai 7.ajā klasē un es jau 2reiz mēģināju uztaisīt pašnāvību.

Daudzi teiks, ka man jāmeklē psihologs vai jādara kkas tml... 

Viss, ko varu pateikt ir, ka tikai tas, kurš gājis cauri vienaudžu nicinājumam un morālajai vardarbībai sapratīs šī komentāra jēgu. Es neprasu nevienu plusu, ktvai salieciet man mīnusu kalnu un tomēr padomājat.

 

Autoram pluss par raxtu. ;)

6 0 atbildēt

Galvanais bija šis (((((((((Dievs mani sapratīs. Varbūt arī viņš bija gejs. Kā mēs to varam zināt?))))))))))

6 0 atbildēt

Visi teksti maļas uz rinķi kādas 10 reizes, vairāki teikumi atkārtojas ar to pašu domu, bet savādakiem vārdiem... Tas mani sakaitināja.. Bat nu tas ir piedodami jo kad esi morāli aizskarts pat nezini a rkādu teikumu sākt un beigt.

5 0 atbildēt

Dažiem tā šķiet vienīgā izeja. Jāatdzīst ka bieži vien tāds morālais terors pat visspēcīgākos cilvēkus / tos, kuri nekad nepadodas un cīnās/ spēj novest līdz kam tādam.

5 1 atbildēt

Nu ja,raksts jau nav paredzēts vidējai aritmētiskajai spoku masai... :]]

5 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »