local-stats-pixel fb-conv-api

Pārdots gangstera Džona Dilindžera auto4

16 8

Jaunajai paaudzei diez vai kaut ko izteiks vārds Džons Dilindžers, ja nu vienīgi ir sekots līdzi kino aktualitātēm un ir redzēta kinofilma "Public Enemies".

Džons Dilindžers ir Savienotajās Valstīs labi zināma persona, kas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados iztiku pelnīja ar ieroci rokā - viņa kontā ir gandrīz trīsdesmit aplaupītas bankas, divas aplaupītas policijas nodaļas, divas veiksmīgas izlaušanās no cietuma un citi "varoņdarbi". Līdz ar citiem tā laika kriminālajiem tēliem, tostarp Boniju un Klaidu, Dilindžers un viņa kompānija dominēja tā laikmeta (Vikipēdijā teikts, ka tas saukts arī par sabiedrības ienaidnieku ēru) preses izdevumu lappusēs un nav aizmirsti arī šodien.

Apliecinājums tam ir Barret-Jackson izsole, kurā iegādei tiks piedāvāts Ford Model A automobilis, kuru Dilindžers savulaik izmantojis bēgšanai no FIB aģentiem.

Barret-Jackson informācija liecina, ka 1934.gada pavasarī pēc kārtējās laupīšanas Dilindžers un viņa banda (Hommers van Meters un Džons Hamiltons) atpūtušies viesu namā Little Bohemia Lodge Manitovišvotersā (Manitowish Waters) Viskonsinas štatā. Tuvējie iedzīvotāji esot laupītājus atpazinuši un informējuši likumsargus, kas viesu namā ar prāviem munīcijas krājumiem ieradušies 1934.gada 22.aprīlī. Pēc pamatīgas apšaudes Dilindžeram un viņa kolēģiem izdevies aizbēgt mežā, kur viņi sastapuši kādu Robertu Džonsonu ar Model A. Visai pieklājīgā manierē viņi pavēlējuši sākt bēgšanu. Atšaudoties pa aizmugurējo logu, Dilindžers ar kompāniju veiksmīgi atrāvušies no sekotājiem ar ne mazāk leģendāro FIB aģentu Melvinu Purvisu priekšgalā, izlaiduši Džonsonu un turpinājuši ceļu uz 200 jūdzes attālo Heistingsu Minesotas štatā. Tomēr arī tur viņi ātri vien atpazīti, tādēļ turpinājuši ceļu Čikāgas virzienā, kur ložu cauršautais un asinīm notraipītas Ford Model A pamests un, ja tā var teikt, iemainīts pret jaudīgāku Ford V8.

Ford Model A drīz pēc tam nonāca policijas rokās un vēlāk tika atdots Džonsonam, bet Dilindžers pāris mēnešus pēc veiksmīgās aizbēgšanas tika nošauts, kad nāca ārā no kāda teātra Čikāgā.

Kopš tā laika Ford Model A pāris reižu mainījis īpašniekus, līdz 2007.gadā ticis rūpīgi restaurēts, lai varētu piedalīties filmas "Public Enemies" uzņemšanā. Pirms filmēšanas automobiļa aizmugurē pat saglabāti FIB aģentu raidīto ložu caurumi, taču tagad tie ir aizlāpīti, bet to un asins traipu atrašanās vieta ir atzīmēta dokumentos.

Auto tiks pārdots ikgadējā izsolē Skotsdeilā, Arizonas štatā, kas turpināsies līdz 24.janvārim.

16 8 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Tas vaagjis vinjam nebij pa leenu lai aizmuktu?! :D

2 0 atbildēt

atbildot uz Archa komentāru "Tas vaagjis vinjam nebij pa leenu lai aizmuktu?... " :D:D bēga jau no tādiem pašiem aparātiem. xD  

1 0 atbildēt

Tommy gun arī nāk līdzi? :D

1 0 atbildēt

atbildot uz Archa komentāru " Tas vaagjis vinjam nebij pa leenu lai aizmukt... "

Zin ka Ford Model A ir labaks pa K2 :D  

0 0 atbildēt