local-stats-pixel fb-conv-api

Notiesāts uz mūžu! 29

70 4

2009. gadā tobrīd 11 gadus vecais puisēns Džordans Brauns nošāva sava tēva līgavu – 26 gadus veco Kenziju Hauku, kura tobrīd bija astotajā grūtniecības mēnesī. Divu bērnu māmiņa nomira uzreiz, bet glābt vēl nedzimušā mazuļa dzīvību ārstiem neizdevās.

Tiesas prāva ilga divus gadus, un šajā laikā mazgadīgajam noziedzniekam uzradās ne mazums aizstāvju, kuri uzstāja uz soda mīkstināšanu. Tomēr tiesnešu kolēģija savu verdiktu piesprieda ar visu Pensilvānijas likumu bardzību, kas ļauj pie kriminālatbildības saukt bērnus no desmit gadu vecuma.

Faktiski visi juridiskie strīdi Augstākajā tiesā notika par to, vai 13 gadus vecu zēnu drīkst tiesāt kā pieaugušo, jo savu vainu viņš atzina, turklāt neizteica ne mazāko nožēlu par nodarīto, kas tiek traktēts kā vainu pastiprinošs apstāklis.

Kā vēsta ziņu aģentūra CBS, Brauns ir visjaunākais cilvēks Amerikā un arī visā pasaulē, kuram piespriests mūža ieslodzījums bez tiesībām uz priekšlaicīgu atbrīvošanu.

Kā ASV presei pastāstījis slepkavas tēvs, zēns grūtnieci nogalinājis tādēļ, ka zinājis - kad mazulis nāks pasaulē, viņam vairs nebūs pašam savas istabas mājā, jo to pārtaisīs par bērnistabu.

Protams, šis precedents izraisījis visai pretrunīgu reakciju pasaulē, un, piemēram, Londonas laikrakstā Guardian teikts, ka no šī sprieduma var secināt divas lietas: vai nu Amerikā bērni ir daudz vardarbīgāki nekā citviet pasaulē, vai arī ASV tiek piespriesti nesamērīgi bargi cietumsodi.

Savukārt organizācija Amnesty International uzskata, ka Brauna prāva pārkāpj starptautisko likumdošanu, jo tas neatbilst starptautiskajām cilvēktiesībām un pamatvērtībām. Tiesa, jaunā slepkavas tēvs pilnībā atbalstījis tiesas spriedumu un neapstrīdēs to, ka viņa dēls visu mūžu pavada cietumā.

70 4 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Cietumā gan viņam būs sava istaba. lol emotion

15 0 atbildēt
EAS avatarsEAS

tāds briesmonis.

mazāk tv jāskatās

5 0 atbildēt

''jo tas neatbilst starptautiskajām cilvēktiesībām un pamatvērtībām'' WTF?

un vai cilvēktiesības atļauj nogalināt sievieti un nedzimušu bērnu? pareiz ka mūža ieslodzījumu!

4 0 atbildēt

Forsi bus dzivot visu dzivi cietuma. emotion

3 1 atbildēt

te kāds saskatījies TV vai parspēlējies CS ;D

1 0 atbildēt

:O Manā laikā tā nebija.

1 0 atbildēt

Žēl vecenei bija lieli pupi :D

1 0 atbildēt

+ Sava istaba  emotion

0 0 atbildēt

cerams ka cietuma vinu kads sargs nodurs par gulesanu vienam pasam

0 0 atbildēt