local-stats-pixel fb-conv-api

Neļauj sabiedrībai dragāt savu pašapziņu!23

165 7


Pēdējā laikā esmu ievērojusi, ka spokos parādās daudz rakstu par cilvēkiem ar nepietiekamu vai pārlieku lielu svaru, kas, savukārt, izsauc gan naidu gan domstarpības. Sākšu ar to, ka šajā pasaulē mēs visi vienkārši nevaram būt vienādi un nevaram atbilst visiem sabiedrības uzspiestajiem standartiem. Cilvēki ir neapmierināmi maitasgabali, visi kā viens, respektīvi ‘’fuj viņa ir par tievu, pārcentās’’ vai arī ‘’kur cilvēks var tā nolaisties, viņa taču ir resna kā cūka!’’ Cilvēki, kuri bieži čeko šādus rakstus, noteikti būs pamanījuši, ka viss spiediens krīt tieši uz sievietēm. Līdz šim neesmu redzējusi nevienu rakstu, kur tiek ieliktas 10 korpulentu vīriešu bildes viņu nosodīšanai. Spokus apmeklē ne tikai slaidas blondīnes ar arbūzveidīgiem buferiem, bet arī meitenes, kuru figūra neatbilst šiem ‘’standartiem’’, līdz ar to, iedomājies, Tu, cilvēks, esi apmierināts ar savu svaru, esi samierinājies, bet ieejot spokos, Tavām acīm paveras pārdesmit raksti par tēmām ‘’resns’’, ‘’tievs’’, ‘’notievējis’’ u.c. Pašapziņa nevienam no mums nav no tērauda un neiznīcināma, tad varbūt padomāsim arī par citiem cilvēkiem, pirms liksim pašapziņu graujošus rakstus? Cilvēks var būt laimīgs un apmierināts ar sevi līdz brīdim, kamēr viņa nepilnības sāk burtiski vai bāzt sejā. Šāda tipa raksti kaitina mani, jo ieraugot kaulainās meitenes, kuras visi apbrīno, es paskatos uz sevi spogulī ar noniecinošu skatienu, bet par laimi, paspēju attapties.

Katrā ziņā, ja te ir vēl kādas līdzīgi domājošas meitenes, atcerieties, mēs visas esam skaistas, ja sevi par tādām uzskatam, un pajāt uz to vēdera riepu, tuklajām kājām, vai dubultzodu, kamēr cilvēks sevi mīl, var staigāt un brīvi elpot, viņš nav pelnījis tādu attieksmi. Āmen, bļin.

165 7 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://galva
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

jā, tiešām! kāpēc neviens nejautā, kurš no čaļiem izskatās pieņemami apaļīgs? :D lol...kā jau vienmēr - veči var dzert un audzēt alus vēderus, bet beibēm jāizskatās kā no žurnālu vākiem.... phe....

39 0 atbildēt

Pilnībā piekrītu.

Spokos ir bijuši raksti (ne daudz), kur puiši notievē, un komentāri ir šādi - Malacis, Tagad izskatās daudz labāk, Tur vajag gribasspēku, Uzreiz smaidīgāks utt. Bet kad ir raksti par meitenēm, kuras notievējušas, tad ir apm šādi komentāri - Fuj, tagad vispār dēlis, Pupi nav, Izskatās pēc anorexiķes, Fuj, uz tādu kaulu kambari man nekad nestāvēs, vai tieši tiek kritizēts agrākais izskats. Protams, ir arī pozitīvi komentāri, bet atšķirība tomēr ir jūtama. Meitenēm jābūt ideālām - tievām, nedrīkst būt liekais apmatojums, jāizrausta uzacis,ja ir kosmētika par daudz - nav labi, ja nav vispār - izskatās pēc narkomānes, utt. Bet puišiem var būt vēderiņš, spalvas un neviens neko neteiks... Tā taču tas būs vienmēr. Un tā ir bijis - visos laikos tika noteikts sievietes ideāls.

20 1 atbildēt

tas ir seksisms! 

sievietei to un šo.. a vīrietim neko. 

17 0 atbildēt

Nu nav vienkārši paveicies LV meitenēm...mums meiteņu ir vairāk nekā džeku tapēc arī džeki var atļauties kasīt savus spalvainos alusvēderus un tik un tā būt droši, ka bez meitenes nepaliks. Tā protams ir brutāla ģeneralizācija un daudzi seko līdzi arī savam izskatam! Piemēram, Vacijā ir gluži pretēji, cik nu protams  kā džeks varu spriest par citiem džekiem, bet jauni vīrieši līdz ~40-50 gadiem ir ļoti kopti(pēc šī vecuma caurmērā veči paliek par aluscienītājiem ar sārtiem ģīmjiem) un ar kopti es nedomāju saldos esīša-pediņus, atvainojos par izteicienu, bet čaļus ar izkoptu stilu. Turpretī sievietes vācijā ir izteikti paviršas un ja paveicas atrast kādu skaistu sievieti, tad praktiski garantēts, ka viņa jau ir izredzēta kādam biezenim. Atkal ģeneralizācija, prtams, ka ir daudz izņēmumi.

3 2 atbildēt

Vispār, ja Tu skaties uz sevi spogulī ar noniecinošu skatienu - sorry, bet tā ir tikai Tava vaina, un nejau augumā, sejā, rokās, viduklī, gurnos, bet galvā!

Un tad seko divi varianti: Vai nju Tu sevi tik  ļoti mīli, ka maini to, ko ir iespējams mainīt, vai Tu sevi mīli tieši tādu kāda esi!

Viss, problēma atrisināta!

Kaut kad baigi, baigi sen man kaut kas teica, ka ja Tu skaties apkārt (uz ielas, žurnālos, katalogos, spoku rakstos), un Tev visi izskatās pārlieku kaulaini, Tev visticamāk zemapziņā liekas, ka Tu esi par apaļīgu. Un otrādi.

Nezinu, vai tā ir. Bet nju... Spoguļi nepaškritiskam vai pārāk paškritiskam cilvēkam melo enīvej!

Zelta vidusceļš vienmēr uzvarēs!

Aaa, un čīkstēšana (gan publiska, gan mājās pie spoguļa) nemainīs ne "sabiedrību", ne stereotipus, ne modes industriju!

No manis ne +, ne - ...

2 1 atbildēt

mana pashapzina ir no terauda :) 

0 0 atbildēt

Patiesi vārdi...

0 0 atbildēt

Nu taisnība tev ir jā, bet vai kāds to darīs un aizdomāsies gan nedomāju.!

0 1 atbildēt

Tāda dzīve, pieņem to! Sievietēm svarīgākais ir izskats, vīriešiem pieredze un nauda.

0 1 atbildēt

Tad jau autore tu arii esi viena no šīm resnēm..

ja jau te riepa ira, dubultzods kajas resnas, labak tev dzive neredzet, tapec jau lie šādus rakstus ka tevi apzpiez tav aizskata un cukas svara dēļ. tapec taa dzive ir internets kur mekle savus izskatigos draugus,kuri tevi neredz..es ieliksu linku kuru tad jus čali labak nemtu..

 

tad jau nevis šitadu http://www.alexshalman.com/2009/07/07/a-fat-girls-struggle-with-discipline/... bet normalu  nu lab šis p[iemers ir parak labs, bet nu http://www.uplolit.com/view/sexy-girl-bikini-a3ab0764b46a9fd3748b78cbea8d3a1c.html

0 7 atbildēt