local-stats-pixel fb-conv-api

Nejaukais jetijs1

4 0

        Himalaji ir ļoti augstu kalnu masīvs Centrālās Āzijas dienvidos.Himalaju kalnu grēdas iestiepjas Indijas,Ķīnas,Pakistānas,Nepālas un Butānas teritorijā.

        Vietējie iedzīvotāji apgalvo,ka šajā sniegiem klātajā apvidū,kas atrodas tālu no civilizācijas centriem,mitinoties visai noslēpumaini un bīstami radijumi.Cilvēki, kuriem nācies ar tiem sastapties,stāsta,ka tie esot īsti milži,apauguši ar biezu vilnu,ar bālu vai sarkanīgu sejas krāsu,iegarenas formas galvaskausu,uz priekšu izivrzītu pieri,dziļi iegrimušām acīm un spēcīgiem žokļiem.Viņiem esot resns kakls,plata muskuļota mugura garas rokas un,līdzīgi arkai,izliektas kājas. Radījuma ķermenim piemītot īpatnēja smaka.Ir atrasti šī jetija jeb sniega cilvēka pēdu nospiedumi:tā kājas lielais pirksts ir atvirzīts sānis no pārējiem.Līdzās pēdu nospiedumiem mētājās bilnu kušķi.Jetijs ir arī nofotagrāfēts,taču neviena no fotogrāfijām nav tik skaidra,lai to varētu uzskatīt par pārliecinošu pierādījumu sniega cilvēka eksistencei.Pēdas ir līdzīgas dažu dzīvnieku pēdu nospiedumiem. Vairākās fotogrāfijās redzams,ka pēdu nospiedumi ir viltoti.Katrā ziņā skaidrs viens noslēpumainais radījums ir diezgan bailīgs un kļūst aktīvs galvenokārt naktīs,jo cenšas izvairīties no sastapšanās ar cilvēkeim.Tikai retos gadījumos, meklējot barību viņš uzdrīkstas šķērsot klātu kalna nogāzi vai klajumu.

                  Zinātnieki uzksata,ka jetijs patiesībā varētu būt pērtiķis vai lācis.

        Tomēr gan fotogrāfijās,gan dažādas liecības,liek domāt,ka neparastā būtne varbūt ir kāds cilvēku senču,iespējams,neendertāliešu radinieks,kurš šajās tālajās, grūti sasniedzamajās vietās ir izdzīvojis līdz mūsdienām.

        Hipotēze par sniega cilvēka eksistenci nav visai ticama jau tādēļ vien,ka jetiju neviens nav redzējhi tuvumā,izskaidrojot to ar bailēm,kuras šis radījums iedveš. Tādēļ pilnīgi iespējams,ka redzēts kāds cits dzīvnieks.

        Vai jetijs tiešām eksistē,vai arī nostāsti pa viņu ir tikai fantāzijas auglis?

                                              Vai Tu zini ka...

      Daudzi pētnieki uzskata,ka ir divu veidu sniega cilvēki:lielais kura augums sasniedz gandrīz 3 metrus,un mazais,kais ir apmēram tikpat liels kā cilvēks.

                                               Vai Tu zini ka...

            Ufologi uzskata,ka Himalaju jetiji ir suga,kuru atveduši citplanētieši pirms vairākiem gadu tūkstošiem.Viņi apgalvo,ka jetija radinieks ir Amerikas Savienoto valstu leģendārais bigjuts(lielpēdis),kuru citplanētieši esot nomitinājuši Amerikā.

                                          Interesanti skaitļi un fakti

     Vēl joprojām cilvēki strīdas par to,kas īsti ir šis jetijs-primāts vai lācis.Tie kuri tic  sniega cilvēka eksistencei,apgalvo,ka dažādās nofotogrāfētajiem sniega cilvēku pēdu nospiedumiem ir skaidrim saredzams sānis atvirzīts lielais pirksts un tas apstiprinotjetija attālu radniecību ar primātiem,konkrēti ar orangutanu,nevis ar lāci,kā domā šīs versijas pretinieki.

       Stāsta,ka arī jetiju uzvedība atgādinot primātu paradumus:lai iedvestu bailes;lai iedvestu bailes viņi draudīgi atņirdzot zobus;mēdzot nervozi kasīties; būdami sniknoti,salaužot visu,kas pagadās pa ceļam,sakaitināti lēkājot uz uz vietas un plēšot zāles kumšķus.

           Pastāv arī vairākas liecības,kas it kā pierāda,ka ši radījumi ir visēdāji. Daži esot redzējuši,ka jetiji ēd sīkus zīdītājus,sūnas,augļus un ogas,pat šokalādi un sausiņus ko nociepuši no alpīnistiem.

Teksts norakstīts no Lielās noslēpumu grāmatas. 

Teksta tēma ir -fantastiskas būtnes.       

Šajā sērijā Lohnesa briesmonis-http://www.spoki.lv/aktuali/Lohnesa-briesmonis-un-Lielas/96044

Spoki-http://www.spoki.lv/aktuali/Spoki/84199

Vilkači-http://www.spoki.lv/aktuali/Vilkaci/85798

Nākamis raksts būs:Kas ir vampīri.

4 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

:)

1 0 atbildēt