local-stats-pixel fb-conv-api

Mēs komunicējam atšķirīgi5

16 0

Vīrieši un sievietes meklē atšķirīgus zemtekstus.

Sievietēm ir tendence meklēt apslēpto domu, kas saistīta ar privātām attiecībām, vai arī attiecību modeļus starp dažādām informācijā iesaistītajām daļām, tikmēr vīrieši cenšas saskatīt iesaistīto pušu statusu attiecībā vienai pret otru.

Sievietes cenšas likt akcentu uz kopīgu sapratni un padarīt katru no pusēm apmierinātu, taču vīrieši uzsver dažādās atšķirības komunikācijā iesaistīto pušu starpā un tiecas atrisināt problēmu tādā ceļā, kas saskanētu ar personīgajām interesēm. Respektīvi- sievietes ir nesavtīgākas.

Vīrieši cenšas 100% savas uzmanības veltīt vienai konkrētai lietai, tai pat laikā sievietes spēj pielāgoties un veikt vairākas darbības vienlaicīgi. Šis ir izsenis zināms uzskats, ka vīrietis nespēj darīt vairākas darbības vienlaicīgi, vai vismaz spēj to darīt ar daudz sliktākiem rezultātiem kā sievietes.

Padomājiet- sievietes ir spējīgas krāsoties, skatīties televizoru un ēst vienlaicīgi, kamēr vīrietis hokeja spēles laikā pat nedzird tam uzdotos jautājumus. Pētījumi rāda, ka vīrieši lasot vai skatoties TV pat nepamana uzdotos jautājumus, tikmēr sievietes spēja pat iesaistīties diskusijā.

Atšķirības komunikācijas stilos var novest dzimumus pie nepatiesiem priekšstatiem vienam par otru. Vīrieši var padomāt, ka sievietes ir vājas, nespējīgas pieņemt svarīgus lēmumus un maz informētas. Sievietes, savukārt var noticēt, ka vīrieši nedomā ko runā.

Sievietes, turklāt, spēj apstrādāt arī lielāku daudzumu blakus informācijas, kamēr vīrieši iedziļinās tikai lietas būtībā. Pētījuma dalībniekiem bija jāskatās ziņu pārraide televīzijā un jāatstāsta redzētais. Sievietes bija piefiksējušas ziņu reportiera ķermeņa uzbūvi, izskatu, apģērbu, kā arī apkārtējo vidi un detaļas.

Vīrieši, turpretim, precīzi atstāstīja ziņas saturu un dzirdētos faktus, toties nespēja atcerēties tās detaļas, kuras pamanīja sievietes.

Mūsu uzvedība komunikācijas laikā ir jāuzlabo. Novērojumu rāda, ka sievietes kontaktējoties ar vīrieti biežāk smaida un māj ar galvu, kā arī veic citas neverbālas darbības, kamēr vīrieši bieži vien vienkārši klusē, ticot, ka tas ir pieklājīgi- pilnībā klausīties teiktajā un nepārtraucot runātāju. Rezultātā, abas puses var palikt neapmierinātas ar komunikāciju un tās iznākumu.

Darba vietā vīrieši biežāk prezentējot savu ideju darba kolēģiem izvēlas stāvēt kājās. Sievietes, savukārt, biežāk paliek sēžot. Tas tiek skaidrots ar vīriešu paaugstināto vēlmi pēc varas, un sieviešu uzskatu, ka paliekot vienādā līmenī ar auditoriju, tā spēcīgāk izjutīs saikni ar runātāju.

Daudzi komunikācijas pētnieki uzskata, ka vīriešiem un sievietēm, tomēr ir daudz vairāk kopīgā nekā to apgalvo tādas grāmatas kā „Vīrieši ir no Marsa un sievietes no Venēras”. Un tomēr, pētījumi atkal un atkal norāda uz dažādām atšķirībām, kuras pastāv dzimumu starpā.

Kā vienu no piemēriem var minēt pētījumu, kurā tika noskaidrots, ka vīrieši biežāk dod padomus, lai palīdzētu kādam pārvarēt problēmas, bet sievietes, savukārt, biežāk sniedz morālu atbalstu problēmu situāciju gadījumos.

Pētnieki uzskata, ka dažādie komunikācijas stili veidojas agrīnā vecumā. Meitenēm bērnībā tiek mācīts novērtēt citu cilvēku jūtas un būt iejūtīgām. Zēniem, savukārt, tiek mācīts būt stipriem, spēcīgiem un drosmīgiem, kas var radīt sajūtu, ka pārāk liela iejūtība var būt vājuma pazīme.

 

P.S nezinu cik tas viss paties, bet ir interesanti. :) 

16 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

nez drīzāk katrs cilvēks ir unikāls un katrs komonicē savādāk

0 0 atbildēt

blabla nebuutu slikti tikai izskatas ka to kaada sieviete rakstijusi

 

un tam visam tapat naw starpibas jo visi cilveki ir stulbi ..mani protams ieskaitot :D

0 0 atbildēt

Tie zinātnieki katrs ir laikam izpētījuši savādāk, jo citos rakstos pozitīvā gaismā dominē vīrieši :)

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " DIBILAS NAHUI, kas tie pa stulbiem rakstiem? ... " nu tu gan baigi gudrais. :D

0 0 atbildēt