local-stats-pixel fb-conv-api

Meli par seksu3

57 0

JAA daudz gan jaalasa. Bet tas nekas dv saakat! :D 

 

Ja agrāk bija pieņemts ticēt visam, ko par attiecībām un seksu mums stāsta vecāki, mediji un dažādas reliģiskas un sociālas institūcijas, tad mūsdienās ne retais vien sāk apšaubīt lielu daļu agrāk dzirdētā. Varētu pat teikt pavisam atklāti- mēs esam baroti ar meliem! Meli par seksu un attiecībām ir kropļojuši mūsu apziņu pārāk ilgi, šodien pieliksim tiem punktu. Lūk daži populārākie:

Sekss ir domāts tikai bērnu radīšanai

Protams, bērnu radīšana un tādēļ arī sekss ir nepieciešama sugas izdzīvošanai. Daļa psihologu apgalvo, ka seksualitātes svarīgāka daļa ir tā, kas saistīta ar pēcnācēju radīšanu, tomēr tā pat tuvu nav vienīgā.

Pasaulē valdošā pārapdzīvotība pierāda faktu, ka cilvēcei ar pēcnācēju radīšanu vajadzētu nedaudz piebremzēt. Šeit gan bieži vien nav vainojama tieksme atražoties, kas ir ģenētiski iestrādāta, bet ekonomiskie apstākļi (kā, piemēram, Āfrikas valstīs, kur vairāk pēcnācēju nozīmē vairāk darba roku) un nepareiza izpratne par kontracepciju. Cilvēks ir veidots lai nodarbotos ar seksu ne tikai pēcnācēju radīšanās dēļ.

Sekss ir dabīgs un vienkāršs, tādēļ tev vajadzētu zināt kā tas jādara.

Sekss ir dabīgs, jo tas ir nepieciešams lai mēs izdzīvotu, un tūkstošiem gadu cilvēce ir dabīgā ceļā, bez pamācošiem video un seksapatalogu ieteikumiem izdzīvojusi, tomēr, runājot par dabīgumu mēs bieži vien aizmirstam, ka cilvēka seksualitāte laika gaitā ir transformējusies un šodien tā ir jāapskata no pavisam cita skata punkta. Ar vārdu „dabīgs” vairs nepietiks. Seksuālais akts ir instinktīvs lielai daļai, bet pilnīgi noteikti, ne visiem mums. Tomēr seksualitāte ir kas daudz vairāk kā tikai dzimumakts. Vai jums nešķiet dīvaini, ka mums vecāki māca pat elementārākās lietas- kā ēst, runāt, kā pašiem aiziet uz tualeti. Vēlāk mums māca kā lasīt, braukt ar auto, strādāt, bet kā nodarboties ar seksu mums ir jāiemācās pašiem. Vai tie cilvēki, kas uzskata, ka seksam ir jābūt dabīgam, zina kas ir kvalitatīvs sekss? Atražoties gan jau ka katram sanāks bez papildus pamācībām, bet dzīvot veselīgu un seksuāli piepildītu dzīvi spēj tika tie, kas gatavi mācīties, runāt par to un nebaidīties no savām fantāzijām.

Vīrieši ir no Marsa, sievietes no Venēras

Nepatiesais uzskats, kas iesakņojiet teju katrā no mums, ka vīrieši ir kā apmāti ar seksu un sievietes ir maigas romantiskas būtnes, ir pieņēmis vairākas formas:
Sievietes vēlas apskāvienus, glāstus, vīrieši- rupju seksu
Sievietes spēj komunicēt par seksu vīrieši nespēj runāt par jūtām
Vienīgais īstais un pieņemamais seksa vieds ir starp vīrieti un sievieti
Vīrieši un sievietes nespēj būt draugi, agri vai vēlu sekss nostājas ceļā
Vīrieši vēlas seksu vienmēr, sievietes ne
Vīrieši uzbudinās galvenokārt vizuāli, sievietēm vizuālais uzbudinājums nav tik svarīgs

Visi šie nepatiesie uzskati noved pie stereotipiem, kas traucē normālām seksuālām attiecībām, jo tie ieliek viena dzimuma rāmjos cilvēka seksualitāti. Patiesībā, dzimumam nav nozīmes, jo katrs cilvēks ir individualitāte, katram savas vēlmes, fantāzijas, katram citādi seksuāli uzbudinātāji, utt.

Sekss ir spontāns, par to nav jārunā, ar to ir jānodarbojas

Ja par šo apgalvojumu aizdomājas kaut nedaudz kārtīgāk, tad mēs saprotam, ka tas ir absolūti neiespējams. Seksam ir jābūt jautram, aizraujošam, baudāmam, jāsniedz fiziskais un garīgais apmierinājums, jāliek justies gribētam un mīlētam, tad kādēļ gan fantastiska vakara plānošana varētu būt kaut kas slikts. Ir taču patīkami apzināties, ka pēc smagas darba dienas tu vakarā varēsi baudīt lielisku seksu. Mums tiek stāstīts, ka vislabākais sekss ir tas, kas notiek neplānoti, bet realitātē, neplānots sekss ir ļoti reta parādība. Protams, ir pāri, kuri pirms dzimumakta parasti to neapspriež, bet tas nenozīmē, ka viņi par to nedomā. Un ja mēs nerunāsim par to ko domājam, tad visticamāk nespēsim realizēt savas kvēlākās vēlmes.

Lielāks ir labāks, vairāk ir labāk, labāk ir labāk

Šie apgalvojumi ir patiesi daļai cilvēki dažos gadījumos, bet tos nekādā gadījumā nevar attiecināt uz visiem cilvēkiem. Realitāte ir tāda, ka vairums cilvēku pieskaņo savas izmēra vēlmes noskaņai un garastāvoklim un tam kādu seksu viņi vēlas- maigu, romantisku, vai tieši otrādi- skarbu. Mūsu seksuālās vēlmes mainās ne tikai ar gadiem, bet arī sezonāli. Vēl vieni meli apgalvo, ka nemitīgi jācenšas uzlabot sava seksuālā dzīvē izmēģinot aizvien jaunas lietas un pārkāpjot savas un partnera robežas. Ieklausieties kārtīgi- ir ļoti liela atšķirība starp eksperimentēšanu un nebeidzamu dzīšanos pakaļ „labākam seksam”. Veselīga eksperimentēšana paredz savu fantāziju īstenošanu, par to apspriežoties ar partneri, darot to apdomīgi un pamazām, nevienam neuzspiežot savas tieksmes. Dzīšanās pakaļ kaut kādam abstraktam „ideālajam” seksam bieži vien sniedz pretējo efektu gaidītajam.

Sekss ir īpašs- tas ir unikāls brīdis, kuram jānotiek pietiekami reti.

No vienas puses, protams, ka sekss ir īpašs notikums, kurā tiek iedarbināti spēcīgi fiziskie un psiholoģiskie procesi un liela daļa cilvēku nespēj stāties seksuālos sakaros tik bieži cik vēlētos, no otras puses- sekss ir ļoti populārs un izplatīts notikums. Galvenā problēma ir tajā, ka liela daļa cilvēku tiek audzināti ar apziņu, ka sekss ir kaut kāds neatjaunojamais resurss, kurš var izsīkt, tādēļ tas ir jātaupa īpašajiem gadījumiem. Sekss ir nebeidzamais resurss, tas ir neizsmeļams, un šī brīnišķīgā iespēja, kas cilvēkiem ir dota- sagādāt baudu sev un partnerim ir jāizmanto. Protams, nedrīkst aizmirst, ka seksu nedrīkst padarīt par ikdienišķu pasākumu, tad tas zaudēs visu savu maģiju. Tieši tāpat- motīviem lai nodarbotos ar seksu ir jābūt absolūti skaidriem un katram tie ir savi, turklāt, tie mainās gadu gaitā.

Ir pareizais un nepareizais veids kā nodarboties ar seksu

Mums ir mācīts, ka seksā ir jāpiedalās diviem cilvēkiem (masturbēšana neesot īsts sekss), ka seksā jābūt iesaistītiem pretējiem dzimumiem, ka tas jādara gultā, ne biežāk kā 3 reizes nedēļā, un vēl daudzi citi meli, par kuriem noteikti esat dzirdējuši. Tomēr ir cilvēki, kuri arī cenšas iestāstīt, ka ir viens (labākajā gadījumā divi) pareizie veidi kā nodarboties ar seksu. Patiesība ir vienkārša- pareizs sekss ir tāds sekss, kurš notiek labprātīgi un likumīgi. Vairāk noteikumu nav, jo pirmais noteikums ir izslēdzis visus pārējos. Ja viss notiek labprātīgi, tad katrs pats nostāda savas robežas, kuru ietvaros sekss viņam sniegs fizisko un garīgo baudu, kā arī virkni neaizmirstamu un jautru mirkļu.

Lai sekss būtu lielisks tev ir…

Mācītāju ir daudz, teoriju vēl vairāk. Katrs cenšas uzspiest savu „patiesību” par to kā sasniegt augstākas baudas virsotnes. Vieni saka, ka visa sāls ir tehnikā. Citi, ka seksuālajā komunikācijā. Vēl daži cenšas apgalvot, ka lielisks sekss ir iespējams tikai starp tiem cilvēkiem, kuru attiecībās valda mīlestība. Ir izdots simtiem grāmatu ar nosaukumu: „lielisks sekss”, katra no tām piedāvā savus variantus kā pilnveidot seksuālo dzīvi. Tomēr atcerēsimies zelta likumu- tas kas der vienam, neder otram. Neviens nav teicis, ka grāmatā aprakstītie padomi jums būs piemēroti. Sekss nav ēdiens, kurš garšos lieliski, ja precīzi izpildīsiet visus receptē noradītos noteikumus. Protams, ka zināšanas, kuras iegūsiet lasot grāmatas un skatoties izglītojošas filmas, spēs palīdzēt, tomēr nevajag katru padomu uzskatīt par universālo patiesību.

57 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

nu tulinj jau visas spoku mazgadiigaas chozhas savu nevainiibu zaudees pirmajaa piektdienaa :D :D

2 0 atbildēt

aijulis- vai ne,kurš tam vairs tic? emotion

0 0 atbildēt

 

0 0 atbildēt