local-stats-pixel fb-conv-api

Māte kas ienīst savus bērnus1

50 2

Nadjas Suleman ģimene, kurā ir 14 bērni, pēc astoņīšu nākšanas pasaulē un tiesas prāvas pret ārstu, kurš mātei implantēja astoņīšu embrijus, jau atkal piesaistījusi sabiedrības uzmanību. Kuplās ģimenes dzīve nerit viegli, tomēr mātes skarbie izteicieni par bērniem un pasauli bez tiem, mulsina arī sociālos darbiniekus. Tā raksta amerikāņu žurnāls "InTouch".

Sulimana dzemdēja astoņus bērnus 2009.gada 26.janvārī. Tajā brīdī 33 gadīgajai sievietei jau bija seši bērni. "Es ienīstu savus astoņnīšus, man viņi ir pretīgi! Bet lielie seši bērni ir dzīvnieki, kas kļūst aizvien mazāk un mazāk kontrolējami, jo man vairs nepietiek laika, lai viņus pienācīgi audzinātu," stāsta māte.

Daudzbērnu māte neslēpj, ka viņas dzīve pārvērtusies lielā haosā, kurā nav rodams miers un saskaņa: "Vienīgais veids, kā varu atgūties – ieslēgties tualetē un raudāt. Es tur sēžu dažreiz stundām ilgi un pat ēdu, tupot uz tualetes grīdas. Esmu gatava uz visu, lai kaut uz brīdi pabūtu vienatnē un klusumā".

Lielās finansiālās problēmas un iespēja zaudēt māju, māti dzen izmisumā. Ir dienas, kad neesot pat ko ēst. Tomēr intervijas turpinājumā viņa atzīst, ka mīlot savus bērnus. Lai gan aizdomājas, kāda būtu viņas dzīve bez bērniem. Ja viņa būtu zinājusi, cik daudz laika un spēka prasa bērnu uzturēšana un audzināšana – nebūtu dzemdējusi pat vienu bērnu.

Atgādinām, ka sākotnēji sievietes 'varoņdarbs' un bērnu brīnumainā piedzimšana ASV tika uztverta teju ar eiforiju, taču, laikam ejot, sabiedrība sāka vērtēt šo soli kritiski. Cilvēkiem nebija skaidrs, kāpēc sievietei bija nepieciešama ārpusdzemdes apaugļošana un vēl astoņi bērni, ja seši viņai jau bija. Līdz ar to izskanēja aizdomas, ka sievieti vadījuši merkantili nodomi, slavas kāre un vēlme līdzināties daudzbērnu mātei - filmu zvaigznei Andželīnai Džolijai.

50 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

ir jāsaprot sekas kad domā taisīt 7. bērnu, bet netīšām iznāk vēl 7 bērni xD

6 0 atbildēt