local-stats-pixel fb-conv-api

Marihuāna10

35 0

 

Interesantu lasišanu.

 

 

 

 

 

 

Marihuāna  ir nakotisks preparāts, ko gatavo no izžāvētām kaņepju virszemes daļām, it sevišķi ziediem. Tas ir  maisījums, kas satur 70 zināmas un vēl daudz neatklātas psihoaktīvas vielas,  no kurām spēcīgākās un ar vislielāko medicīnisko efektu ir tetrahidrokanabinols (THC) un kanabidols (CBD). Marihuāna ir viena no visplašāk lietotām narkotikām.
Parasti marihuāna satur 4-20% THC. Officiālais rekords 26% THC  tika uzstādīts Amsterdamā pirms dažiem gadiem.
Marihuāna satur arī citus aktīvus savienojumus - hašišs - 15-60% THC un hašiša eļļa 70-99%THC.

Marihuānu parasti smēķē tīrā veidā vai sajaucot ar tabaku, cigaretēs, caur pīpi, vai ūdenspīpi/bongu. Dažreiz lieto arī perorāli - tējas veidā vai pievienojot konditorejas izstrādājumiem. Gandrīz visās pasaules valstīs marihuāna ir aizliegta ar likumu. Pazīstamākais izņēmums ir Nīderlande, kur atļauta nelielu marihuānas daudzumu izaudzēšana vai iegāde personīgām vajadzībām.

Iedarbība

Marihuānas iedarbība izskaidrojama ar tās aktīvo vielu iedarbību uz neironu sinapšu membrānu receptoriem, kas izsauc nervu darbības bremzēšanos. Efekts parādās tūlīt pēc marihuānas smēķēšanas, pusstundas laikā sasniedz maksimumu un turpinās 2-4 stundas. Lielākā daļa marihuānas produktu izdalās no organisma tikai 7 - 15 dienu laikā. Pēc nedaudz intensīvākas marihuānas lietošanas šie produkti atrodami urinā 15-30 dienas. Lietojot marihuānu, rodas eiforija, miegainība. Paaugstinās jutība pret ārējiem stimuliem, izmainās skaņu, krāsu, garšas uztvere, rodas laika izjūtas traucējumi, laiks it kā stipri palēninās. Dažkārt rodas pastiprināta baiļu sajūta , taču paškontrole gandrīz vienmēr saglabājas.

 

Latvija

Talsu rajonā izdevās atklāt un likvidēt līdz šim lielāko marihuānas audzētavu un narkotisko vielu ražotni Latvijā. Atsavināto narkotisko vielu vērtība nelegālajā apritē pārsniedz Ls 500 000. Sankcionētas kratīšanas laikā policijas darbinieki atrada un atsavināja 5,3 kilogramus hašiša,  18 kilogramus marihuānas un 1905 marihuānas stādus. Neizžāvētā veidā 150 kilogramu marihuānas.

 

Dažas Latvijā atklātās  audzētavas  bildes.

 

35 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

7. tāpēc arī uzķēra. 

Tā parasti audzētavas atros. pēkšņs eletrības rēķinu pieaugums.

3 0 atbildēt

traģēdija !!!! emotion

1 0 atbildēt

tu tikai kumār' nesamin! emotion

1 0 atbildēt

+++++

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

nu moins,tur dazam labam butu paradiizeemotion

0 0 atbildēt

manā skatījumā narkotikas ir tas,ko ir radījis cilvēks,vnk sakot visas sintetiskās vielas,gandzha ir dabas produkts,augs,kurš izaug zemē !

0 0 atbildēt

5. vot tos divus maisus man ! ;DD

0 0 atbildēt

muuuahahhahahaha tur man visai dzivei pietiktu :D:D pāris gadiem

0 0 atbildēt

Gad made weed

Man made booze

who do you trust? :D :D

0 0 atbildēt