local-stats-pixel fb-conv-api

Marihuana raksts nr23

Sry, ka tik ilgi nebija nekā jauna - nav laika... Iespaidojos no DB grupā "Marihuānas legalizācijas patiesie iemesli!" ievietotā rakstiņa par mēģinājumu ievest Latvijā 7 kg marihuānu. Uzmanību piesaistīja frāze - "atklātā viela ir aizliegta un sevišķi bīstama narkotiska viela — kanabiss jeb marihuāna."

Kas tad ir "narkotiska viela", kā to nosaka, kā tās iedala u.t.t. saistībā ar marihuānu...
Tā visai grūti saprotams un čakarīgs raksts, bet steidzos, tādēļ atvainojos jau iepriekš, ja kādam jāpārlasa vairākkārt, lai saprastu, ko esmu domājis pateikt...
___________________________________________________


T
ermins „narkotiska viela” ietver sevī trīs kritērijus - medicīnisko, sociālo un juridisko:

* Medicīniskais kritērijs- vielai ir raksturīga specifiska iedarbība uz centrālo nervu sistēmu (stimulējoša, sedatīva, halucinogēna u.c.), un tā spēj izraisīt atkarību.
* Sociālais faktors - narkotiku lietotājs apbraud gan sevi, gan sabiedrību, jo, nonākot narkotisko vielu atkarībā, viņš ir spējīgs izdarīt visu, lai saņemtu kārtējo devu.
* Juridiskais kritērijs- viela par narkotisku tiek atzīta valsts likumdošanā, ņemot vērā medicīnoskos un sociālos kritērijus.


__________________________________________

Šāds skaidrojums terminam "narkotiska viela" atrodams SVA (Sabiedrības Veselības Aģentūra) mājaslapā. Tātad - lai noteiktu, vai kāda viela, jeb mūsu gadījumā - augs - ir narkotiska viela, tam jāatbilst visiem trim definētajiem kritērijiem.

Tagad - tie, kas noslinkoja un neizlasīja manu iepriekšējo rakstu par marihuānas ietekmi uz veselību (Mas pirmais pašizceptais raksts) - žigli to izlasiet - tādējādi būs vienkāršāk saprast kādēļ šo kritēriju attiecināšana uz marihuānu ir pilnīgi prettiesiska un pilnīgi idiotiska lieta.

__________________________________________




-------&gt;Par "Socioloģisko faktoru".<----------

Kā jau biju minējis iepriekšējā rakstā --> "Pētot marihuānas saistību ar vardarbīgiem noziegumiem, secināts, ka marihuāna, atšķirībā no alhokola, praktiski nav bijusi nekādā veidā saistīta ar dažādām vardarbīgām izpausmēm. Tieši pretēji - marihuāna atslābina muskulatūru, uzlabo tās koordināciju, samazina jebkādus agresivitātes impulsus un nomierina cilvēku."

Vēl klāt šim ----> "Mīts, ka marihuāna ir sākums, kas noved pie stiprāku narkotiku, tādu kā kokaīns vai heroīns, lietošanas parādījās 1999. gada Medicīnas Institūta (The Institute of Medicine) ziņojumā." [...] "Tā sauktais "Gateway drug hypothesis", lielākoties veidojas sociālo faktoru ietekmē, kā piemēram daudzkur kriminalizētā un ar likumu aizliegtā marihuāna asociējas ar organizēto noziedzību, kas nodarbojas ar nelegālo narkotiku tirdzniecību un tādējādi viss tiek samests vienā maisā." ###Atsauces meklējam iepriekšējā rakstā!!###



-->Secinājumi<--

Tātad, no šobrīd zināmajiem faktiem varam izsecināt, ka sociālais faktors marihuānai atkrīt! Lai arī - mūsu pašu "LU Filozofijas un socioloģijas institūts " savā pētījuma par narkotiku lietošanu un izplatību Latvijā ir stingri minējis, ka marihuāna ir gan atkarību izraisoša viela (a vot pierādi!!), gan "vārti uz citu psihoaktīvo vielu lietošanas uzsākšanu", kas, kā jau esmu pierādījis iepriekšējā rakstā - ir pilnīgas muļķības!




-------> Par medicīniskiem faktoriem.<--------

Atkal - vai nebūtu laiks saprast, ka pēc jaunākajiem pētījumiem atkarība no marihuānas praktiski nerodas (ir novēroti gadījumi, kad tādiem kārtīgiem stouneriem laika gaitā gribas bišk palielināt devu, bet to var visai viegli kontrolēt). Un -> lasot iepriekšējo rakstu -- "aktīviem marihuānas smēķētājiem iespēja saslimt ar psihiska rakstura slimībām ir tikai par 1,5 x lielāka, kā marihuānas nesmēķētājiem" un "Džons Hopkins (Johns Hophins) publicējis pētījumu par marihuānas efektu uz garīgo attīstību un izzināšanas spējām cilvēkiem, kas vecāki par 15 gadiem. Tajā piedalījās 1318 brīvprātīgie un noskaidrojās, ka nav izteiktu atšķirību starp ļoti aktīviem smēķētājiem, tādiem, kas smēķē nedaudz un nesmēķētājiem." ###Atsauces iepriekšējā rakstā!!###




--->Secinājumi<---

Vai tiešām marihuānas iedarbība ir tik kaitējoša, ka tam būtu jāpievērš tik liela uzmanība (nekā tabakai vai alhokolam). Bet nebūtu labi runāt sliktās lietas, nepieminot labumus, kurus kaut kā mūsu narkologi un veselības aģentūras "aizmirst" pieminēt -->



--->Ko no mums mēģina slēpt!<---

Atkal - neko jaunu neizdomāšu - tikai daži citāti no vecā raksta -->

1.- "marihuānas smēķēšana neizraisa vēzi" [...] "tika izmeklēti 64 855 cilvēki, starp kuriem 14 033 bija aktīvi marihuānas smēķētāji un netika atrastas nekādas saiknes starp marihuānu un vēzi."

2.- "atšķirībā no tabakas, marihuāna nerada hroniskas slimības kā bronhītu, emfizēmu vai astmu."

3.- "Tika pārbaudīts, ka kannabionīdi dod praktiski tādu pašu efektu, kā sarežģītas ķīmiskās terapijas un medikamenti, toties salīdzinot sekas, ko rada šo preperātu lietošana skaidrs ir tas, ka ķīmiskie preperāti bieži vien rada papildus problēmas, kuras marihuānas lietošanas gadījumā nepastāv."

4.- "RTI (Research Triangle Institute) pētījumā noskaidrots, ka marihuānā esošais THC palīdz tīrīt plaušas paplašinot bronhas un tādējādi nopietni samazina risku dabūt tumoru(kkas līdzīgs vēzim)"

5.- "Ja neskaita tikai ārstniecisko efektu AIDS un vēža slimniekiem, marihuāna papildus samazina stresu un uzlabo ne tik vien slimnieka pašsajūtu, bet vēža gadījumā (ja tas nav pamatīgi ielaists), pat veicina atveseļošanos." ###Atsauces meklēt iepriekšējā rakstā!!###





_____________________________________________________________________________
Tas bija tikai ievads - nestresojiet - nebūs daudz!


Latvijas Republikā marihuāna ir iekļauta 1. narkotisko un psihotropo vielu grupā, jeb grupā, kurā ir aizliegtās un sevišķi bīstamās narkotiskās vielas. Marihuāna novietota līdzās heroīnam, amfetamīnam, LSD un līdzīgiem monstriem. Tādas vielas kā kokaīns un morfīns, piemēram ir ievietotas mazāk bīstamajā - 2. grupā.

Šeit ir tas jautājums - kādēļ marihuāna vispār tiek iedalīta kādās grupās ja tā pat neatbilst pirmajiem diviem narkotisko vielu kritērijiem un tādējādi arī trešajam, kas izriet no pirmajiem?


Vēl jo vairāk - mūsu "gudrās" SVA mājaslapā publicēts-->
_______

Narkotisko un psihotropo vielu lietošanas sekas:

* pieaug tolerance, ātri iestājas psihiska un fiziska atkarība;
* psihomotors uzbudinājums, halucinācijas, psihozes, depresijas, pašnāvības,
* pārdozēšanas draudi ar kramjiem, CNS nomākumu un nāvi;
* risks saslimt ar hepatītu, HIV, AIDS;
* toksiski un neatgriezeniski iekšējo orgānu bojājumi;
* neatgriezeniski galvas smadzeņu bojājumi – pasliktinās atmiņa un uztveršanas spējas, var iestāties plānprātība,
* zūd sociālās saiknes – ģimene, draugi, darbs,
* pieaug kriminālo noziegumu risks.
________

Pašķirstam marihuānu pa punktiem:
1.- "ātri iestājas psihiska un fiziska atkarība" -> Neiestājas!
2.- " psihozes, depresijas, pašnāvības" -> Nav novēroti!! (Un pilnīgi neloģiski!)
3.- "pārdozēšanas draudi ar kramjiem, CNS nomākumu un nāvi" -> fiziski neiespējami pārdozēt!
4.- "toksiski un neatgriezeniski iekšējo orgānu bojājumi" -> Neeksistē!
5.- "neatgriezeniski galvas smadzeņu bojājumi" -> Nav neatgriezeniski!
"pasliktinās atmiņa un uztveršanas spējas" -> Ja var atļauties 150 ls dienā nopīpēt 10 gadus!
6.- "zūd sociālās saiknes – ģimene, draugi, darbs" -> Sociālās saiknes uzlabojas! (Lõģika!)
7.- "pieaug kriminālo noziegumu risks" -> Nav novērots! (Sk. iepriekšējo rakstu!)

So ja tev patik zale , marihuana , utt yad pievienojies

KOPAA MES TO SPEESIM

http://www.draugiem.lv/groups/group.php?gid=222204&tab=1

15 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
SVA norādītie efekti, stipri vien, norāda uz alkohola lietošanu.. zāle tiešām neatbilst viņu norādītajiem kritērijiem.. emotion
2 1 atbildēt
Nobalso PAR demriminalizacinu. manabalss lv/marihu-nas-dekriminaliz-cija/show?mode=all&type=top
1 0 atbildēt
Zisis - Es gan tev nepiekritu , Bet nu lai paliek , galvenais ir LAUZT Steriotipus Musdienu latvija ! emotion
0 0 atbildēt