local-stats-pixel fb-conv-api

Marihuana nr33

Šeit es īpaši neķēpājos ar atsauču precīzu pievienošanu katram faktam, jo skaidrs, ka tāpat pagaidām neviens tos orģinālos avotus nelasīs, tādēļ visas atsauces sametu vnk apakšā.

Bišķiņ par ekonomiskajiem un industriālajiem faktoriem saistībā ar marihuānu, jeb īsāk sakot - kaņepi. Šos faktus var izmantos kā ļoti spēcīgu argumentu visiem tiem, kas negrib ticēt medicīniskajiem faktoriem iepriekšējos rakstos.

Kopumā informācija ir nenormāli daudz (kas meklē, tas atrod) un visu pārtulkot man ka vienmēr ir liels slinķis, tā ka es tā īsumā...
Jau iepriekš atvainojos par gramatiku - rakstīju pusaizmidzis - pabeidzu pus6 no rīta...
______________________________________________________________

Vai jūs spētu iedomāties, ka vienu dienu visi fosilie kurināmie (nafta, gāze, akmeņogles u.t.t.), koka izstrādājumi, tādi kā papīrs, guļbaļķu ēku celtniecība u.t.t. tiktu vienkārši aizliegti? Ko gan jūsuprāt cilvēki darītu bez visiem šiem ierastajiem labumiem, kas pēdējā simtgadē ir nesuši neiedomājamu peļņu daudziem lielajiem magnātiem, kas visai veiksmīgi spējuši uzpelnīties uz cilvēku vajadzībām un spējuši ietekmēt reģionu, valstu un pat veselu kontinentu attīstību?

Tādā gadījumā pastāv tikai viens, skaidri zināms dabīgais resurss, kas ir spējīgs gan nodrošināt vispasaules līmeni papīra un tekstilrūpniecību, gan nodrošināt pasaules transporta industrijas, nodrošināt enerģētikas industriju un apkurināt ēkas, atbilstoši samazināt nenormālo dabas piesārņojumu, atjaunot biosfēru un reizi par visām reizēm - veicināt atmosēsas attīrīšanu....

Šis vienīgais dabas resurss, kas spēj veikt visus šos darbus ir --- Marihuāna, jeb īsi sakot KAŅEPE - resurss, kas ļoti veiksmīgi šo visu nodrošināja agrāk...





------->Kaņepes vārda vēsture!<-------

Vārds "Kannabis" cēlies no sengrieķu valodas, kas to aizguvusi no persiešu valodas vārda "Quanuba", kas savukārt cēlies no jau 6000 gadus senās indo-semītiskās-eiropiešu valodu saimes (pirmo reizi kko tādu dzirdu, jeb arī vnk neprotu pārtulkot.. ), kas izmantota Šumeru un arkadiešu valodās. Tolaik šumeru/babiloniešu lietotie vārdi "Kanaba" vai "Qanaba" ir vieni no cilvēces vēsturē visilgāk lietotajiem vārdiem. (Bez īpašām izmaiņām).



--->Kaņepes kuģniecībā!<---

Vārds "Canavas", kas angļu valodā nozīmē "audekls" cēlies no dāņu izloksnē lietotā vārda "Kannabis", jo sākot jau no 5. gs. pmē. līdz pat 19. gs. beigām 90 % no visām kuģu burām tika izgatavoti no kaņepju auduma (pārējie 10 % bija pārsvarā no sizala, džutas un tml.)

Līdz 20. gs. sākumam, pat pēc tvaika dzinēju ienākšanas kuģniecībā, no kaņepēm ražoja ne tikai buru audeklu, bet arī enkuru auklas, kravas tīklus, zvejas tīklus, karogus, kā ari pakulas, kas tika izvietotas starp kuģa korpusiem, kā hermētiķis (līdzīgi kā mājām siltinājumu liek sienā) un tas ideāli pasargāja kuģa konstrukcijas no sālsūdens ietekmes.

Galu galā - pilns kaņepjmateriāla detaļu komplekts kuģim izmaksāja dārgāk, kā visas kuģa koka konstrukcijas kopā!




--->Tekstilrūpniecība!<---

Līdz pat 1880.-ajiem gadiem ASV un līdz 20. gs. sākumam pārējā pasaulē apmēram 80% no visiem tekstilizstrādājumiem tika veidoti no kaņepēm (tādi kā drēbes, teltis, dvieļi, autiņi u.t.t.). Ja ne tūkstošiem, tad simtiem gadu (līdz 19. gs. 30-ajiem gadiem) Īrija bija viena no labākajām kaņepju šķiedras ražotājām pasaulē, bet Itālija no šīm šķiedrām ražoja labākos kaņepju auduma apģērbus.

Lai arī dadzi no šiem faktiem jau sen ir aizmirsti, tomēr - zināms, ka kaņepju audums ir mīkstāks par kokvilnu, siltāks par kokvilnu, tam ir augstāka ūdens absorbētspēja kā kokvilnai, kaņepju audums ir trīs reizes staipīgāks par kokvilnu, kā arī daudzkārt izturīgāks.

Šajā gadījumā ASV tā pat bija tradīcija kopš 17. gs. 20-ajiem gadiem līdz pat marihuānas aizliegšanai 30-ajos, kad katram amerikānim bija piemājas kaņepju dārziņš, no kura audzētajām kaņepēm mājās auda audumus un šuva sev mājas, darba u.c. apģērbu.



FAKTI! -->
((1))Ap 50% no visām ķimikālijām, kas tiek izmantotas ASV agrokultūrā, tiek lietotas kokvilnas audzēšanai - salīdzinot - kaņepēm nav vajadzīgas nekādas ķimikālijas.

((2))Kaņepēm kaitēkļi ir samērā maz, izņemot Valsts policiju un Sabiedrības Veselības Aģentūru, tādēļ papildus apsmidzināšana arī nav nepieciešama.




--->Šķiedra un papīra rūpniecība!<---

Šī industrija bija viena no tām, kas īpaši centās padarīt marihuānu ļoti melnu un kriminālu, par ko rūpējās lielie magnāti, kam piederēja dadzi, smuki meži un kuri ar lielu nepacietību nevarēja sagaidīt, kad tos izcirstu un pārdotu. Ja kaņepes paliktu legālas - nevienam tos viņu kokus nevajadzētu, jo - kā jau zināms - 1 ha kaņepju rūpniecībā ir tik pat cik 4,1 ha meža. Tad domājam - kas gan sanāk lētāk?
Līdz pat 1883. gadam 75-90% no visa pasaulē ražotā papīra tika ražots no kaņepju šķiedrām. Kaņepju papīru izmantoja grāmatām, bībelēm, papīra naudai, avīzēm u.t.t.
15. gs. iespiestā Gutenberga bībele ir uz kaņepju papīra, 17.-18. gs. lugas rakstītas uz kaņepju papīra, 19. gs. "Alise Brīnumzemē" ir iespiesta uz kaņepju papīra un šādu piemēru ir daudz. Pirmās ASV Neatkarības deklarācijas sagatave tika izveidota uz kaņepju papīra (1776. g. 28. jūnujs), kā arī otrā sagatave tika uzzīmēta uz kaņepēm (1776. g. 2. jūlijs) un tas ari bija tas dokuments, kas tika apstiprināts un izsludināts 1776. g. 4. jūlijā.



FAKTI! -->
((1))Kaņepju papīrs kalpo ap 50-100 reizēm ilgāk kā vairums papirusa brīnumi (un ar koku nemaz nesalīdzināsim... ).

((2))Senāk kaņepju papīrs tika gatavots arī pārstrādājot kaņepju audumus (lielākoties buras, visves un tml.).

((3))Otrreizējās pārstrādes papīrs, kas saturēja kaņepju šķiedras bija augstākās kvalitātes un visilgāk kalpojošais papīrs, kāds jebkad uztaisīts. Līdz 20. gs. 20-ajiem gadiem ASV ar likumu bija noteikts vairumu valdības papīru rakstīt uz otrreizējās pārstrādes kaņepju papīra.

((4))Viens no ticamākajiem pieņemumiem, kādēļ mūsu ēras sākumā Ķīna kultūras un attīstības ziņā riktīgi apsteidza pārējo pasauli, bija iemesls, ka viņi jau 1. gs. m.ē. atklāja kaņepju papīra pagatavošanas veidu (800 gadus pirms Tuvajiem Austrumiem un 1300 g. pirms eiropiešiem.). Tas viņiem deva ļoti lielas priekšrocības savu zināšanu dokumentēšanā un nodošanā nākamajām paaudzēm.


--->Ķīmiskā rūpniecība!<--

Lai arī kaņepju audzēšanas procesā ķimikālijas praktiski netiek izmantotas, kaņepju izstrādājumus iespējams izmantot lai aizvietotu dažādas ķimikālijas, kas tiek izmantotas dažādu produktu izstrādē. Šeit par piemēru varam ņemt lakas un krāsas.
Tikai vienā pašā 1935. gadā ASV tika izmantotas 58000 tonnas kaņepju sēklas krāsu un laku ražošanā. Slepenas vienošanās rezultātā kaņepju eļļu aizvietoja ar "DuPont petro-chemicals" sintētisko naftas produktu - petroleju. Līdz aptuveni 19. gs. sākumam kaņepju eļļa bija visplašāk lietojamā viela gaismekļos visā pasaulē (vēlāk nāca petroleja). Līdz 1870. g. tā bija otra populārākā uzreiz pēc vaļu taukiem.

FAKTI! -->
((1)) Kaņepju eļļas lampa bija par pamatu leģendārās pasakas par Aladinu pamatā. (Pirms to nocenzēja).

((2))Kaņepju eļļas lampas bija pašas gaišākās un dabai draudzīgākās eļļas lampas pasaulē.



--->Biomasa!<---

Jau 20. gs. sākuma Henrijs Fors kopā ar vēl vairākiem tā laika izciliem cilvēkiem nolēma, ka tīri normāli varētu ap 90% no pasaulē patērētās degvielas veidot biomasa, tādējādi pirmie "Ford" modeļi tika darbināti ar biomasu, jeb šajā gadījumā - kaņepju benzīnu. Tikai tolaik - lai lielās naftas industrijas neizputētu - no biomasas veidotā degviela tika pielīdzināta alkoholam un aplikta ar lielu nodokli. Lielās naftas kompānijas gāja ar saukli "Fords grib apzagt nodokļu maksātājus, lai padarītu fermerus bagātus" (ķipa - fermeri taisītu degvielu).

Biomasa kā tāda ir visai vienkārši pāstrādājama metānā, metanolā un benzīnā. Šādas degvielas izmantošana nopietni palīdzētu saudzēt dabu, mazināt gaisa piesārņojumu u.t.t. BET gan valdības, gan lielās naftas kompānijas saka, ka biomasa reāli ne ar ko nav labāka par naftas produktiem, jo degot tā izdala praktiski to pašu, ko no naftas iegūts benzīns. --->>

Lai arī tas ir tiesa, bet, tomēr viņi smagi kļūdās, JO -> biomasa tiek veidota no augiem - īstiem, dzīviem, augošiem, nevis jau gataviem cietajiem vai šķidrajiem izrakteņiem. Tātad - Atšķirībā no pārējiem - biomasas audzēšanas procesā augi aktīvi nodarbojas ar CO2 līmeņa samazināšanu atmosfērā (kā jau augi) un vēl papildus šim - biomasa, atšķirībā no vairuma ķīmisko kurināmo, nesatur sēru!

Pētījumos apskatīts, ka tieši kaņepēm ir četras un vairāk reizes lielāks biomasas / celulozes potenciāls, kā jebkuriem citiem augiem.

Viens no biomasas produktiem - metanols - mūsdienās tiek izmantots vairumā sacīkšu automašīnās, kā arī tas tika plaši izmantots gan lauksaimniecības tehnikai, gan miljoniem parastajās automašīnās, gan vairumā militārajos transportlīdzekļos līdz pat 2. Pasaules kara beigām.


--->Medicīna!<---

sākot no 19. gs. vidus, ļoti spēcīga marihuāna (tolaik - "cannabis extractums", kā arī dažādi hašiša ekstrakti, tinktūras un eliksīri bija attiecīgi gan otrie, gan trešie visplašāk izmantotie medikamenti cilvēkiem (sākot no dzimšānas, līdz pat vecumdienām).

Kopumā aptuveni 3000 gadus (līdz 1842. g. ) dažādu marihuānas daļu variācijas (ziedi, lapas, stublāji, sēklas u.c.) bija visbiežāk lietotie medikamenti pasaulē, priekš vairuma cilvēcei zināmajām slimībām. (Un neizmirām mēs tak!! )
Lai arī - šeit var piebilst, ka R-Eiropā katoļu baznīca ar savu melnsvārci varikānā uz ap 1200 gadiem gan marihuānu, gan vispār visus tautas medikamentus aizliedza, jo tie it kā ir kkādi pagāniski (protams, kārtējās dzērušu mudaku pļāpas... ).


--->Pārtikas rūpniecība!<---

Jau senos laikos kaņepes pārtikā bija neatņemama sastāvdaļa. Mūkiem obligāti bija jāizēd bļodiņa ar kaņepju sēklām 3x dienā, tad, ieģērbtiem kaņepjauduma drānās, tie varēja iet pārrakstīt grāmatas uz kaņepju papīra.

No kaņepju sēklām spiestajā eļļā ir visaugstākais būtisku taukskābju daudzums, kāds atrodams augu pasaulē! Šīs taukskābes nodrošina ķermeņa imūnsistēmu un attīra artērijas no holesterīna.

Kaņepju sēklās ir visaugstākais proteīnu daudzums, kādu ir iespējams uzņemt no augu valsts produktiem.



--->Būvniecība!<---

Tieši celulozes rūpnicībā vislabāk kaņepe parāda savu pārākumu pār koku. Kaņepes Pulpa, jeb mīkstums serdē, ko izmanto šajā celulozes ražošanā ir tas kas nosaka, ka 1 ha kaņepju = 4,1 ha meža. Tādējādi kaņepe visai veiksmīgi aizstāj tādus izstrādājumus, kā presēto kartonu, dažādas paletes, pat dažādas visai sarežģītas koka konstrukcijas.

Kā labu piemēru arheologi ir atrakuši Merovingu laika (~500-751.g. m.ē.) Francijas dienvidos celtu tiltu, kas veidots no kaņepju materiāla maisījuma ar līmei līdzīgu vielu, un kas lieliski saglabājies līdz mūsdienām (koks jau 100 gadu laika būtu nopuvis... )


No kaņepēm iespējams izgatavot ugunsdrošus, termiski un skaņu izolējošus paneļus ēku celtniecībai izžāvējot un sapresējot kaņepju šķiedras. Tie lieliski var aizvietot daudzus šobrīd izmantojamus materiālus (Jo tur - siltumizolācija, skaņas izolācija + ugunsdrošais pārklājums un apdare ir vienā, samērā plānā panelī). WSU (Washington State University) 1991-1993. g. demonstrēja augsto izturību, elastību un resursu ekonomiju izmantojot šķiedru kompozītmateriālus, salīdzinot ar tā laika materiāliem.




---->Dažādi ekonomiski faktori!<----


Ir pienācis laiks, kad kapitālismam ir jākļūst tiešām par brīvu konkurences un tirgus režīmu (kas it kā tāds skaitās), un mūsdienās, kad tik aktuāli ir "zaļie" jautājumi par dabas piesārņoanu un iznīcību, laiks rīkoties un sākt domāt - vai turpināt barot tos resnos liekēžus, kas uzsēdušies uz ķimikālijām un dabai nedraudzīgiem biznesiem, jeb reizi par visām reizēm parādīt, ka mums nevajag kautkādu dārgu hui*u, bet gan lētu un kvalitatīvu materiālu, ko izmantojot mēs ne tikai palīdzam gan sev pašiem, bet gan arī visiem citiem kopumā (ne tikai cilvēkiem).


FAKTI! -->
((1))Salīdzināšanai - 1776. gadā - tolaik vēl visai neērtie un masīvie kokvilnas krekli maksāja 100-200$, tai pat laikā tāds pats kaņepju šķiedras krekls (par kvalitātes atšķirībām lasīt augšā) = 0,50-1$.

((2))Cilvēkiem mūsdienās būtu jāļauj izvēlēties sev apģērbu pēc modes, stila un MATERIĀLA, nevis pēc likumiem un noteikumiem, kā tas daudzkur vēl notiek. (Nese lasīju, ka vienā no ASV štatiem par kaņepju auduma drēbju valkāšanu var ielikt cietumā... )

((3))70 gadus ilgušā valdību un ietekmīgu cilvēku nepārtraukta propoganda ir vitāli ietekmējusi sabiedrības zināšanas par kaņepju pārsteidzošo potenciālu un to pielietošanu.

__________________________________________________________________________


Kā reiz teica Abrahams Linkolns, kad viņa laikā jau parādījās pirmie mēģinājumi aizliegt marihuānu::
"Prohibition goes beyond the bounds of reason in that it attempts to control a man’s appetite by legislation and makes a crime out of things that are not crimes. A prohibition law strikes a blow at the very principles upon which our government was founded."


___________________________________________________________________________

Un pašā nobeigumā - Džordžs Bušs bija viens tāds interesants cilvēks, kas tik rūpīgi centās apkarot marihuānas lietošanu ASV izdodot daudzus bargus likumus un vēl sazin ko-----

BET, ja kas, tad marihuāna (nu kaņepe) izglāba Džordža Buša dzīvību!!

Kad mazais Džordžiņš bija vēl jauns puišelis, viņš piedalījās II pasaules karā - bija pilots. Viņam gadījās, ka viņa lidmažīna avarēja virs Klusā okeāna UN::

-> Viņa lidmašīnas motora sastāvdaļas bija hermetizētas ar kaņepju materiālu un dzinējā tika izmantota kaņepju eļļa. (Vismaz neuzsprāga)
-> 100% viņa parašūts, kas viņam izglāba dzīvību, bija taisīts no ASV audzētu kaņepju auduma.
-> Kuģis, kas Bušu izvilka no ūdens, izmantoja kaņepju materiāla troses.

Visu savu atlikušo mūžu viņš šo ir centies noklusēt...
______________________________________________________________________________



Atsauces::
_________

[[1]]Abel, Ernest, Marijuana: The First 12,000 Years, Plenum Press, 1980; Herodotus, Histories, 5th century B.C.; Frazier, Jack, The Marijuana Farmers, 1972; U.S. Agricultural Index, 1916-1982; USDA film, "Hemp for Victory", 1942.

[[2]]Ency. Britannica; Magoun, Alexander, The Frigate Constitution, 1928; USDA film "Hemp for Victory", 1942.

[[3]]Herndon, G.M., Hemp in Colonial Virginia, 1963; DAR histories; also see the 1985 film "Revolution" with Al Pacino.

[[4]]Dewey & Merrill, Bulletin #404, United States Dept. of Agriculture, 1916.

[[5]]Burbank, Luther, How Plants Are Trained To Work for Man, Useful Plants, P. F. Collier & Son Co., NY, Vol. 6, pg. 48.

[[6]]Solar Gas, 1980; Omni, 1983: Cornell University; Science Digest, 1983: etc.

[[7]]See Rubin, Dr. Vera, “Research Institute for the Study Of Man;” Eastern Orthodox Church; Cohen & Stillman, Therapeutic Potential of Marijuana, Plenum Press, 1976.

[[8]]Jack Herer’s personal research in Europe.

[[9]]Dewey & Merrill, Bulletin #404, United States Dept. of Agricultural., 1916.

[[10]]Chènevotte habitat of René, France in Appendix I.
_____________________________________________________


VISI Shie raksti ir veidoti by Kashinsh DaWeed

un poustots by - Snow-White-Apple
8 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
labs raksts.. daudzus faktus jau zināju.. daži man ir jaunums emotion
2 0 atbildēt
emotion Tas mani loti priece :)
0 0 atbildēt
PAREIZ !
0 0 atbildēt