local-stats-pixel fb-conv-api

Manuprāt Zelta vārdi!50

78 4
Ērika Stendzenieka viedoklis par "meteorīta" sacelto ažiotāžu.

Godātie Latvijas mediji!
Dārgie žurnālisti!
Cienītie politiķi un varas pārstāvji!
Pēdējo 48 stundu laikā sabiedrība ar pārsteidzošu uzmanību sekojusi Mazsalacas meteorīta fenomenam. Šajā laikā mediju telpa piekliegta ar visdažādākajiem viedokļiem, tai skaitā – Jūsu neviltotu sašutumu. Ministri skandē paziņojumus, žurnālisti apelē pie morāles un ētikas, komentētāji komentē „man kauns, ārprāts, ko par mums tagad domās!“.

Nedz es, nedz mana aģentūra nav šīs kampaņas autori. Un nebūtu nekā vieglāka, kā pievienoties aizvainoto pulkam un izmantot iespēju, lai iespertu konkurentiem. Taču sagadījies, ka šis notikums aizskāris sen briedušu augoni žurnālistu, reklāmistu, politiķu un sabiedrības attiecībās.

Vakardienas laikā no Jūsu puses esmu saņēmis neskaitāmus zvanus. Sākot ar vienkāršu lūgumu pēc viedokļa līdz apsteidzošai kliegšanai klausulē „Tas ir pretīgi, Stendzeniek!!! Kā var čakarēt sabiedrību???!!!“.

Tad, lūk, parunāsim par to, kurš te kuru „čakarē“.

Es lasu Iekšlietu ministres sašutumu un neticu savām acīm: „Ciniska ņirgāšanās!!! Cilvēki strādāja naktīm, dubļos un lietū!!! Piedzīsim līdz pēdējai kapeikai!!!“. Mūrnieces kundze! Atšķirībā no reklāmām, jūs, politiķi, par sabiedrību ņirgājaties visu laiku, apzināti, konsekventi un cietsirdīgi. Mālaina bedre ir bērna šļupsti salīdzinājumā ar to, ko jūs esat nodarījuši šo pašu policistu, ugunsdzēsēju un kareivju algām un ģimenēm. Mani vienlīdz izbrīna gan Jūsu paziņojuma nekaunība, gan cietā sejas izteiksme tā laikā. Un man jājautā – kas sabiedrību piečakarējis vairāk – rakums lauka vidū vai atklāti meli pāris dienas pirms vēlēšanām par pensiju nesamazināšanu?

Un tagad – draugi žurnālisti!

Es raugos jūsu zibeņošanā rakstos, twitterī, feisbukā. Nu sašutums bezgalīgs: „Iedomājies? Izraka bedri un uzdeva par meteorītu!!! Sabiedrībai nodarīts kaitējums!!!“.
Mīļie žurnālisti! Atcerieties par kaitējumu sabiedrībai nākamo reizi, kad piebāzīsiet savus izdevumus un TV kanālus ar vardarbību, pornogrāfiju un paparacci iemūžinātām slavenību neskūtajām padusēm. Gadījumos, kad jūs politiķiem uzsūtāt prostitūtas, ienesat lidostās viltus spridzekļus, aprakstāt narkotiku iegādi un lietošanu – jūs to saucat par sociālu eksperimentu. Kad puikas izrok pļavā bedri, jums labpatīk to dēvēt par „cinisku noziegumu“. Es burtiski dzirdu jūs sašutumā ar troksni noliekam kafijtasīti uz galda: „Kā!!!! Mēs to visu sabiedrības labā!!!“. Nekas tamlīdzīgs, mīļie. Jūs to darāt sava medija reklamēšanas un lasītāju piesaistīšanas labā. Ar precīzi tādiem pat motīviem, kādi vada reklāmistus. Jo raugi – vairāk lasītāju, augstāki reitingi, vairāk tās pašas reklāmas jūsu izdevumos. Un es atvainojos – ja kāds izmērītu mūsu abu nopelnus sabiedrības varmākošanā un debilizēšanā, tad mūsu reklāmas būtu bērnu šļupsti pret jūsu realitātes šoviem un kriminālziņām.

Nebija grūti ievērot pārmaiņas sabiedrības noskaņojumā pēdējo triju dienu laikā. Līdz pat svētdienai cilvēkam atlika vien sarauties čokurā zem segas, lai nedzirdētu vaimanas par budžetu, Jakāna/Repšes cīņas vai Jaunupa/Šlesera tango. Un, ziniet, svētdien cilvēki pēkšņi sāka smaidīt. Zvanīt cits citam, sūtīt īsziņas, izteikt minējumus, uzdot jautājumus. Aizbrauca un apskatīja pļavu. Grozīja galvas. Teica: „Repšem papildspēki atlidojuši“.

Ziniet, humora izjūta ļauj cilvēkam pārvarēt daudzus pārbaudījumus. Dievs mums to devis, jo noskaudis citus aizsardzības līdzekļus. Bruņurupucim ir čaula. Ezim – adatas. Cilvēkam ir humora izjūta. Un jūs, žurnālisti un politiķi, sabiedrībai to esat nolaupījuši. Gadu desmitiem jūs metodiski esat dramatizējuši visu – no Latvijas ārpolitikas, līdz zaudējumam kerlingā, no pasprukušiem skatuves jokiem līdz Vanšu tilta kāpēja pieprasītiem eklēriem. Jūs esat atņēmuši sabiedrībai spēju smieties un pakļāvuši cilvēkus nemitīgām sāpēm. Latvijā pasaule jāvēro caur ciešanu prizmu. Latvijā vienīgais cilvēka cienīgais stāvoklis ir gremdēties smeldzē, gaidot kārtējo kriminālziņu izlaidumu. Pat pie pirmā aprīļa ziņām jūs ar koši sarkaniem burtiem pamanāties uzrakstīt „Uzmanību!!! Pirmā aprīļa joks!!!“, lai, nedod Dievs, kāds vēl nepagūtu pasmaidīt.

Liecieties nu mierā, žurnālisti. Liecieties nu mierā, politiķi. Pirms norādīt ar pirkstu uz reklāmas akciju, ņemiet mazo spogulīti un pavērtējiet savu devumu Latvijas sabiedrības depresijā, niknumā un kompleksos. Citiem vārdiem – morālos, fiziskos un ekonomiskos zaudējumos.

Nobeigumā – Tele2 skaidri un nepārprotami paziņoja: „Jā. Mēs apmaksāsim visu skādi“. Tātad, algas, virsstundas, degvielu, sakarus, zālienu, ceļa remontu un visu citu. Kā Mūrnieces kundze teiktu – „līdz pēdējam santīmam“. Savukārt es no sirds ceru – reiz pienāks diena, kad sabiedrība šos vārdus varēs saklausīt ne vien no reklāmas akciju rīkotājiem, bet arī amatpersonām, politiķiem un žurnālistiem. Līdz pēdējam santīmam, kā saka.

Patiesā cieņā –

Ēriks Stendzenieks
Reklāmists pēc profesijas un aicinājuma

78 4 50 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 50

0/2000
Beidzot visu pareizi pateica :) labi vārdi :)
8 0 atbildēt
super emotion
8 0 atbildēt
tad kā saprast šo tavu rakstīto - "Jums nepatīk, ka ārzemes smejas par jūsu valsti? Tad ievēliet sakarīgas partijas." ? Cilveki pie tā nav vainīgi, tāpēc nevajag te gudri dirst, ja pats nevari nosaukt nevienu sakariigu partiju. Cilvēki vienkārši veica savu darbu. Sākuma jau minēja, ka sprādziena vieta esot 20 m plata... Viens dienests aizbrauca mērīt radīāciu, kamēr citi jau veica evakuācijas darbus, uzzināja, ka nav nekas tāds noticis atcēla, bet laiks un nauda jau iztērēta Cik labi informēts tu esi par to, kādi spēki tur bija ieradušies un cik tālu bija apdzīvotas vietas ? pastāsti tad, kā tu būtu rīkojies? meteorīts raksta ar t nevis ar d.
7 0 atbildēt
nu..tautai ir par ko pacepties, bet valdībai-spļāviens sejā par lētticību un sūdīgiem speciālistiem. a man tikai smaidiņš, esmu tele2 klients.. :))
7 0 atbildēt
Pats neesi vēlējis, bet par citiem dirs, ka vot, nepareizo partiju ievēlējuši, tad labāk paklusē. krīze visus ietekmē ne tikai valsti.
7 0 atbildēt
Padomājiet ar galvu- Notikuma vietā ieradās visi, kurus varēja sasaukt (policija, ugunsdzēsēji, metereologi, ārsti, medmāsiņas un visi pārējie "lietderīgie" spēki, varēja vēl supermenu pasaukt) Un tagad cits jautājums, ja tas bija tik ļoti nepieciešams meteorīta nokrišanas gadījumā, tad ja degs mājā, viņu ies nodzēst policisti vai ārsti? Nafig sasauca tik daudz iestādes, ja to visu varēja izdarīt tikai pāris... Nav runa par Tele2 izdarībām, bet par to, ko cenšas no viņiem piedzīt mūsu valdība. Nu labi, samaksās metereologam, aizbērs ciet, bet nu nafig tad jāmaksā pārējiem, par it kā "nodarītajiem morāles traucējumiem". Vot pasaki, vai ir vērts saukt policiju uz radioaktīvu vietu bez aizsargtērpa? Ko viņš tur izdarīs? Pabakstīs ar steku zemi un pateiks, ka tas nekas nav? Vot tā mūsu valdības nemākulīgā attieksme. Ja patiešām nokristu meteoroīds, vot, tad kas darītos? Tele2, vismaz man, parādīja, cik mūsu valdība ir neorganizēta. Nav ko čakarēt cilvēkiem prātus par Tele2 izdarīto, viņi negrib parādīt, ka ir aplauzušies...
7 0 atbildēt
Piekriitu...
7 0 atbildēt
Par 100% piekrītu Stendzeniekam...........
10 3 atbildēt
Tiešām Stendinieks pareizi teicis, vajag piedzīt pēdējo santīmu arī no politiķiem, un es tik un tā esu par to, ka meteorīts bija pati labākā akcija pēdējos gados. Teica: „Repšem papildspēki atlidojuši“ Šitas labs emotion
9 2 atbildēt
Sitas ir baigi, baigi diskutejams jautajums, jo skatoties no vienas puses viss bija ok, cilveki prieciigi, satraukti, utt..., bet no otras, kaa jau saka lieka cilveku cakareshana, cilveki taa jau tiek cakareeti, tad kapec mums butu jacakaree vinjus veel vairaak?
9 2 atbildēt
:D
6 0 atbildēt
niks! izstastishu situaciju, tads mazs notikums, a valsts liek atmaksat lidz pedejam santimam. jautajums ir sekojoš, vai valsts pati apmaksa lidz pedejam santimam tiem kas visu mužu stradajuši un nodokļus maksajuši, nē! kāpēc? viņi ir pelnijuši savu bezdarbnieka pabalstu, bet tas tika nogriezts, Vai pensionaram drigst nogriezt pensiju, kurš visu mužu ziedojis valstij, nē, bet neviens neko neapmaksa! nezkapēc armija, pajautaja 5 mazaku sumu neka policija, vai ugunsdzēseji? vai tad protokols policija ir dargaks, neka parbaudes profesionalaja armija?
6 0 atbildēt
Jums nepatīk, ka ārzemes smejas par jūsu valsti? Tad ievēliet sakarīgas partijas. Visi tie "nosing spešal" no mūsu politiķu mutes ir piliens darvā. Mēs paši jau sevi apkaunojam. Tele2 palaida reklāmu, protams neveiksmīgu, un? Valsts no vienas reklāmas uztaisīja sensāciju... ... - īstais kurš ierunājās par stulbumu. Ja pirksti līki, nekomentē.
6 0 atbildēt
No comment. +
9 3 atbildēt
p.s. - reklāmas firma, kas veica šo performanci (patīk to tā saukt) īstenībā pieder gan stendzeniekam ;) tgd nu šis mēģina attaisnoties. lai gan, jā, piekrītu - pateica daudz un pareizi :)
11 5 atbildēt
Naane Glabsanas dienestam, policijai utt ir javeic savs darbs neatkarigi no ta, vai ta ir kada uznemuma akcija vai "patiess" notikums. Ja tu sedi Maxima kase un pie tevis maizi noperk Maris Grigalis un pec tam to parada Tautas Balsi ka kaut kadu akciju - tu vinam ari prasisi moralo kaitejumu? Doma tacu ar galvu..
8 2 atbildēt
Tele2 nevar apmaksāt morālos kaitējumus... piemēram glābšanas dienesta, policijas un citu profesiju pārstāvju darbu... Nu nevar...
8 2 atbildēt
Latviešiem ir tieksme iegrimt problemas, un neveleties redzet citus ceļus! paskatieties no labas puses, tie kas raka bedri, vismaz nopelnija kadu latinju, lai maiziti nopirktu!
6 1 atbildēt
Nu skaidra lieta, ka gan Valsts, kura dažus gadus atpakaļ nereķinajas ne ar vienu, celtnieks stroika pa paligstradnieku stradajot nopelnija vairak, neka tie kas valsts darba dieneja, vai policisti. tagad protams tas zelta teiciens paradas, jo augstak kapsi jo zemak kritisi, un nejau velti, mums bezdarba limenis ir 19,6% Protams, ka nejau 100 viri spej pilnigi visu valsti nogremdet, katrs no mums ir savu pirkstiņu pielikuši, tagad bus ka maciba. Bija labak, vareji mazliet katru menesi nolikt sūdigajam dienam, varejat nepirkt majas un pašinas par entajiem milijoniem, kas paņemtiu kredita. Vissiem patik laba dziive, bet reizem ir no kautkā jāatsakās. Protams saema slikta, paši ievelejam. mums nav izvels iespejas izveleties sastavu no nulles, un prezidenta veleshanam ari toreiz iedeva 2 variantus, vainu tadu kas latvijas neatkaribu bija sava laika noliedzis, vai tadu kurš bija korumpēts dakteris. un tad labak ņemam korumpetu dakteri, kas bez šaubam bazis kabatas piķi a nevis cilveku, kurš noliedz Latvijas repuliku, un šobrid, es ari labprat to izdaritu, jo virzot sarunas ar kadu no citam eiropas savienibas valstim, un kad runa sak iet par LV, man gribas vienkārši saplūst ar zemi, un pazust. Nekad nebiju domajis ka kaunešos par to ka esmu no Latvijas!!
5 0 atbildēt
emotion
5 0 atbildēt
« 1  2  3 »